Vihreät Euroopan parlamentissa

Uudet linjat EU:n ja Intian huippukokoukseen - Euroopan parlamentti vaatii ihmisoikeuksia ja ilmastotoimia, esittelijänä Alviina Alametsä

Jaa

Euroopan parlamentti hyväksyi tällä viikolla suosituksensa EU:n ja Intian yhteistyölle. Mietinnön esittelijänä toimi suomalainen europarlamentaarikko Alviina Alametsä (vihr.). Euroopan parlamentti vaatii tiiviimpää yhteistyötä EU:n ja Intian välille ilmastonmuutoksen torjumisessa, ihmisoikeuksien vahvistamisessa sekä rauhan edistämisessä.

Euroopan parlamentti äänesti tänään suosituksistaan EU:n ja Intian yhteistyölle ennen 8. toukokuuta järjestettävää EU:n ja Intian johtajien kokousta. Suositukset hyväksyttiin äänin 594 puolesta, 34 vastaan ja 63 tyhjää.

“Intialla ja EU:lla on maailman suurimpina demokratioina valtavat mahdollisuudet toimia luonnon, rauhan, ihmisoikeuksien ja hyvinvoinnin puolesta. Lisäksi tarvitaan solidaarisuutta. Intia on auttanut läpi pandemian muita maita lääkkeillä ja rokotteilla, mutta nyt maa on itse joutunut vakavan koronakriisin keskelle. EU:n tulee tarjota nopeasti apuaan tässä tilanteessa”, sanoo raportin esittelijä, Vihreiden europarlamentaarikko Alviina Alametsä.

Parlamentti esittää raportissa huolensa Intian ihmisoikeuksien tilasta, kuten kansalaisyhteiskunnan tilan kaventumisesta, naisten ja tyttöjen sekä vähemmistöjen oikeuksista sekä journalistien ja ihmisoikeuspuolustajien turvallisuudesta. 

“Läheisten yhteistyökumppanien välillä avointa ja kehittävää dialogia on käytävä myös hankalista aiheista”, Alametsä jatkaa.

“Koko maailman kannalta on myös oleellista, kuinka hyvin maanosamme onnistuvat torjumaan ilmastokriisiä. Eräinä maailman suurimmista päästöjen aiheuttajista Intian ja EU:n on aika korjata tilanne, ja toteuttaa Pariisin ilmastosopimus. Parlamentti esittää, että EU ja Intia sitoutuvat yhdessä paljon määrätietoisempaan ilmastodiplomatiaan, eli edistämään päästöjen laskemista koko maailmassa”, Alametsä kertoo.

”Tämä on ensimmäinen kerta lähes viiteen vuoteen, kun Euroopan parlamentti on muodostanut linjansa moniin Intiaa koskeviin kysymyksiin. Intia on valtava ja merkittävä maa, ja yhteistyössämme on paljon kehitettävää”, Alametsä kommentoi.

Mietintö löytyy täältä. 

Lisätiedot:
Alviina Alametsä
alviina.alametsa@europarl.europa.eu
Tel. +358 40 729 4597

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Alviina Alametsä
alviina.alametsa@europarl.europa.eu
Tel. +358 40 729 4597

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Vihreät Euroopan parlamentissa
Vihreät Euroopan parlamentissaTilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihreät Euroopan parlamentissa

Kansanmurha Kiinassa: MEP Alviina Alametsä vaatii toimia Kiinaa vastaan tempauksella uiguuriaktivistin kanssa Kiinan suurlähetystön edessä16.4.2021 14:01:19 EEST | Tiedote

Europarlamentaarikko Alviina Alametsä haastattelee uudella YouTube-videollaan uiguuriaktivisti Pazilaiti Simayijiangia Kiinan suurlähetystön edessä, ja toivoo EU:lta pikaista puuttumista uiguurien ihmisoikeustilanteesen. Alametsä vaatii, että YK:n, EU:n ja sen jäsenmaiden on tunnustettava uiguurien kansanmurha ja laitettava siten Kiina vastuuseen ihmisoikeusrikkomuksistaan.

Kiina pyrkii vaientamaan europarlamentaarikkoja22.3.2021 20:28:36 EET | Tiedote

EU:n ulkoministerikokous hyväksyi tänään kohdennettuja pakotteita Kiinan hallinnon virkamiehille, jotka ovat syyllistyneet ihmisoikeusrikkomuksiin. Kiinan hallinto on sulkenut yli miljoona uiguuria työleireille Kiinan Xinjiangin maakunnassa. Ministerikokous tuomitsi myös demokratiaktivistien vapauksien rajoittamisen Hongkongissa. Euroopan parlamentin ihmisoikeuksista vastaava varapuheenjohtaja Heidi Hautala: “Kohdennetut pakotteet ovat oikea askel asettamaan Kiinan johdon vastuuseen erittäin vakavista ihmisoikeusloukkauksista. EU:n ulkoministerit ovat vihdoin siirtyneet tuomitsevista sanoista tekoihin. Nyt asetettuja pakotteita on toteutettava eri politiikan aloilla, kuten kauppapolitiikassa.”

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme