Oulun yliopisto

Uudet opiskelijat valittu Oulun yliopistoon

Jaa

Oulun yliopiston opiskelijavalintojen tulokset ovat valmistuneet. Aloituspaikkoja suomenkielisissä koulutusohjelmissa on 2755 uudelle opiskelijalle. Aloituspaikkojen suhde hakijamäärään on 14 prosenttia.

Hakijoille on ilmoitettu opiskelupaikasta henkilökohtaisesti. Opiskelupaikka tulee ottaa vastaan 16.7. kello 15 mennessä. Varasijalta voi tulla hyväksytyksi 2.8. saakka. Valintojen etenemistä voi seurata Oma Opintopolku -palvelussa.

Oulun yliopistoon oli kevään 2021 yhteishaussa yhteensä 20196 hakijaa suomenkielisiin kandidaatti- ja maisteriohjelmiin. Suurimmassa osassa tutkinto-ohjelmia hakijamäärä mukaili edellisvuoden tasoa. Kasvua hakijamäärissä oli muun muassa elektroniikan ja tietoliikennetekniikan tutkinto-ohjelmassa, hammaslääketieteessä ja historiassa. Uusi psykologian tutkinto-ohjelma nousi lääketieteen jälkeen toiseksi suositummaksi hakukohteeksi, jonne hakijoita oli 3285.

Maisteriohjelmista suosituimpia olivat terveyshallintotiede, hoitotiede ja terveystieteiden opettajan maisteriohjelma, laskentatoimi ja varhaiskasvatuksen erityisopettajan koulutus sekä tuotantotalous.

Jo toukokuussa Oulun yliopiston uusista opiskelijoista valittiin yli puolet ylioppilastodistuksen arvosanojen perusteella suomenkielisiin kandidaatti- ja maisteriohjelmiin. Todistusvalinnan osuus opiskelijavalinnassa vaihtelee alakohtaisesti. Yliopistojen kevään ja kesän 2021 valintakokeet toteutettiin tarkoin turvallisuusjärjestelyin.

Valituista yli 70 prosenttia on ensikertalaisia eli aloittaa opiskelun yliopistossa ensimmäistä kertaa.

Suomenkielisten hakukohteiden lisäksi yhteensä 2827 hakijaa jätti hakemuksensa Oulun yliopiston kansainvälisiin tutkinto-ohjelmiin tammikuussa päättyneessä haussa. Oulun yliopistossa on 593 aloituspaikkaa syksyllä 2021 alkaviin kansainvälisiin tutkinto-opintoihin.

Yllä esitetyt luvut tarkentuvat valintojen edetessä. Lisätietoa Opintopolku.fi-sivustolta.

Opintojen käynnistyminen syksyllä

Onnittelut valituille ja tervetuloa Oulun yliopistoon! Lukuvuoden 2021–2022 opinnot käynnistyvät suurimmalla osalla uusista opiskelijoista 30.8.2021 alkavalla orientaatioviikolla. Yliopisto pyrkii järjestämään opetusta kampuksilla mahdollisimman normaalisti, mutta seuraa koronatilanteen kehittymistä.

Oulun yliopiston Opintojen aloittaminen -verkkosivuilta löytyy esimerkiksi muistilista asioista, jotka on tärkeää hoitaa kuntoon ennen opintojen alkua, opintojen alkamisaikataulu ja paljon muuta tärkeää tietoa opintojen aloittamisesta. 

Jos opiskelupaikka jäi saamatta, tervetuloa suosittuun avoimeen yliopistoon

Avoimessa yliopistossa voi opiskella Oulun yliopiston tutkintoihin kuuluvia opintokokonaisuuksia ja yksittäisiä opintojaksoja. Avoimessa opiskelun suosio on kovassa kasvussa, ja moni hakeutuu yliopistoon myös avoimen väylän kautta. Avoimen väylä eli avoimessa yliopistossa suoritetut opinnot voivat mahdollistaa hakemisen monille yliopiston aloille varsinaiseksi tutkinto-opiskelijaksi. Tänä syksynä Oulun yliopistossa opintonsa aloittaa lähes 250 avoimen väylien kautta valittua opiskelijaa.

Tervetuloa ilmoittautumaan avoimen yliopiston opintoihin elokuussa, kauppatieteisiin jo nyt. Lue lisää avoimen väylän mahdollisuuksista kevään 2022 yhteishaussa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja

Kehittämispäällikkö Anne Talvio, koulutuspalvelut, Oulun yliopisto, puh. 0294 484 048, Anne.Talvio@oulu.fi
Viestintäasiantuntija Kaisu Koivumäki, Oulun yliopisto, puh. 050 4344261, kaisu.koivumaki@oulu.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000https://www.oulu.fi/fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Matalampi hemoglobiini onkin hyödyksi terveydelle? Suojaa mahdollisesti lihavuudelta ja metaboliselta oireyhtymältä14.7.2021 21:53:42 EEST | Tiedote

Oulun yliopiston tuore tutkimus kumoaa luulon, jonka mukaan korkeat hemoglobiinitasot olisivat terveyden kannalta aina tavoiteltavia. Kahteen laajaan kohorttiaineistoon ja kokeellisiin töihin perustuva tutkimus osoitti matalampien hemoglobiiniarvojen mahdollisesti suojaavan sekä lihavuutta että metabolista oireyhtymää vastaan. Ilmiön taustalla on elimistön vaste, joka käynnistyy vähähappisissa olosuhteissa ja jota esimerkiksi kestävyysurheilijat hyödyntävät korkeanpaikanharjoittelussa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme