Oulun yliopisto

Uudet professorit esittäytyvät Oulun yliopistossa juhlaluennoilla

Jaa

Miten rakennetaan eturauhassyöpä koeputkessa tai kuinka sovellettua geokemiaa voidaan hyödyntää malminetsinnässä ja ympäristötutkimuksessa? Uudet professorimme johdattelevat kuulijoita ajankohtaisten tutkimusteemojensa äärelle kaikille avoimilla juhlaluennoilla Linnanmaan Saalastinsalissa tiistaina 5.4.2022 kello 14–16.

Uusien professorien juhlaluennot on perinteinen akateeminen juhla, jossa vastikään tehtäviinsä valitut professorit esittäytyvät tiedeyhteisölle, sidosryhmilleen sekä suurelle yleisölle. Tämänkertaisessa tilaisuudessa esiintyy viisi uutta professoria kolmesta eri tiedekunnasta eli biokemian ja molekyylilääketieteen tiedekunnasta, kasvatustieteiden tiedekunnasta ja teknillisestä tiedekunnasta. Professorien aloja ovat solubiologia, rakennebiologia, jatkuva oppiminen, koneensuunnittelu ja sovellettu geokemia.

Tilaisuuden avaa tutkimusrehtori Taina Pihlajaniemi, minkä jälkeen tiedekuntien dekaanit esittelevät uudet professorit kuulijoille. Kukin professori kertoo alastaan lyhyellä yleistajuisella luennolla.

Professorit ja heidän aiheensa ovat:

Professori Aki Manninen, solubiologia: Miten rakennetaan eturauhassyöpä koeputkessa ja mitä hyötyä siitä on?

Professori Lari Lehtiö, rakennebiologia: Proteiinien rakennetutkimus lääkekehityksen työkaluna

Professori Anu Kajamaa, jatkuva oppiminen: Jatkuva oppiminen työelämän muutoksissa

Professori Emil Kurvinen, koneensuunnittelu: Fysiikkapohjainen simulointi digitalisaation edistäjänä

Professori Pertti Sarala, sovellettu geokemia: Sovellettu geokemia malminetsinnän ja ympäristötutkimuksen tukena

Juhlaluentotilaisuus on kaikille kiinnostuneille avoin. Tervetuloa!

Ohjelma

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000https://www.oulu.fi/fi

Oulun yliopisto on monitieteinen, kansainvälisesti toimiva tiedeyliopisto. Tuotamme uutta tietoa ja ratkaisuja kestävämmän tulevaisuuden rakentamiseksi sekä koulutamme osaajia muuttuvaan maailmaan. Tärkeimmissä yliopistovertailuissa Oulun yliopisto sijoittuu kolmen prosentin kärkeen maailman yliopistojen joukossa. Meitä yliopistolaisia on noin 17 000.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Varhaiskasvatuksen opettajille ja erityisopettajille suuri tarve saamelaisessa varhaiskasvatuksessa – Oulun yliopisto aloittaa koulutukset Inarissa18.5.2022 12:20:00 EEST | Tiedote

Yksi saamelaisen varhaiskasvatuksen suurimmista haasteista on korkeakoulutetun saamenkielisen henkilökunnan puute. Noin 40 prosenttia saamenkielisen varhaiskasvatuksen henkilöstöstä on vailla kelpoisuutta. Erityisen hankala on saamenkielisten varhaiskasvatuksen erityisopettajien tilanne, sillä heitä ei ole kentällä laisinkaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme