Tapio Karttakeskus

Uudistettu merellinen matkaopas esittelee etelärannikon nähtävyyksiä

Jaa

Suomenlahden, Saaristomeren ja Ahvenanmaan saariston kattava, erityisesti pieniin ja tuntemattomiin kohteisiin keskittyvä matkaopas johdattaa kaikkiaan yli 500 nähtävyyden äärelle. Opas soveltuu erityisen hyvin veneilijälle, ja se on suunniteltu käytettäväksi helposti yhdessä merikarttojen kanssa.

Tapio Karttakeskuksen maaliskuussa julkaisema Saariston kätköissä on merellinen matkaopas, joka kattaa merikarttasarjojen A–D alueen. Opasta on helppo käyttää veneillessä yhdessä merikarttojen kanssa, sillä kohteiden yhteyteen on merkitty myös merikarttasarjan sivunumero. Kierresidottu kirja toimii mainiosti myös itsenäisenä teoksena, sillä monet kohteet sijaitsevat mantereen puolella tai saarissa, joihin on silta- tai lauttayhteys. Kartat ja koordinaatit helpottavat perille löytämistä.

Nähtävyyksiä on niin mantereen puolella kuin ulkosaaristossakin, sekä maalla että merenpinnan alla, kaikkiaan 501 kohdetta. Kohteiden joukossa on paljon historiallisia nähtävyyksiä, kuten merenkulkijoiden kalliokaiverruksia, sotahistoriallisia tapahtumapaikkoja sekä vanhan saaristolaiskulttuurin merkkejä. Lisäksi mukana on upeita luontokohteita, kuten hiidenkirnuja, hiekkarantoja ja tammilehtoja.

Suurimmista rannikkokaupungeista kerrotaan laajemmin, mutta kirjan pääpaino on kuitenkin pienemmissä ja helposti huomaamattomiksi jäävissä kohteissa. Kuvituksessa vuorottelevat historialliset kuvat sekä kauniit luontokohteiden valokuvat, jotka täydentävät kerrontaa ja houkuttelevat lähtemään tutustumisretkelle saaristoon.

Opas on kaivattu päivitys vuonna 2014 julkaistuun ja pitkään loppuun myytynä olleeseen teokseen. Pääosan kohteista on alun perin kerännyt useita veneilyoppaita ja veneilijän nähtävyyskirjoja kirjoittanut Kaj-Erik Löfgren.

Tuotetiedot:
Saariston kätköissä – 501 nähtävyyttä Suomenlahdelta Ahvenanmaalle
• kierresidottu, 240 s.
• 17 x 24,5 cm
• ISBN 978-952-266-731-1
• suositushinta 29 €

Pyydä arvostelukappale ja kysy lisää!

Kansikuvan voi ladata Karttakeskuksen kuvapankista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Tapio Karttakeskus
Tapio Karttakeskus
Maistraatinportti 4 A
00240 Helsinki

https://karttakauppa.fi

Tapio-konserniin kuuluva Karttakeskus on Suomen johtava karttakustantaja. Valikoimamme kattaa niin retkeilyn, matkailun, autoilun kuin veneilynkin. Karttojen lisäksi kustannamme luontoon, ulkoiluun, retkeilyyn ja matkailuun liittyvää kirjallisuutta sekä tarjoamme paikkatietopalveluja. Tapio-konsernin merkittävät brändit ovat Tapio, Karttakeskus ja Metsälehti.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tapio Karttakeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme