Tapio

Uudistunut Metsäsijoittajan kirja opastaa onnistuneisiin metsätilakauppoihin

Jaa

Metsäsijoittajan kirja kokoaa ajankohtaisen tiedon ja sisältää kuntakohtaisia hintatilastoja kolmelta viime vuodelta. Kirjoittaja Hannu Liljeroos on kokenut metsätilakaupan ammattilainen, tuttu Hannun hintaseurannasta

Metsäsijoittajan kirja johdattaa lukijansa selkeäsanaisesti ja kiinnostusta herättävästi metsäsijoittamisen maailmaan. Mitä pitää ottaa huomioon, kun suunnittelee metsätilan ostamista? Millainen hintatarjous on järkevä? Mitä vastaavista metsistä on viime vuosina maksettu?

Kirjan 2. uudistettu painos on ensimmäistä kattavampi. Se kokoaa ajankohtaisen tiedon ja sisältää kuntakohtaisia hintatilastoja, jotka on kerätty noin 2500 metsätilakaupasta vuosilta 2019, 2020 ja 2021.

Kirjoittaja Hannu Liljeroos on seurannut metsätilojen hintakehitystä kahdeksan viime vuotta Metsälehden verkkosivuilla julkaistavassa Hannun hintaseurannassa.

 Hannun hintaseurannassa kerätty aineisto on vahva perusta metsätilamarkkinoiden kuvaukselle ja analysoinnille, Liljeroos toteaa.

Metsäsijoittajan kirja on suunnattu paitsi metsätilan ostoa harkitseville yksityishenkilöille ja metsätalousyrittäjille myös maanmittauksen, pankkialan ja kiinteistönvälityksen ammattilaisille. Metsätilan, metsärahasto-osuuden tai yhteismetsäosuuden ostoa harkitseva saa siitä arvokasta tietoa ja neuvoja sudenkuoppien välttämiseksi.

 Mielestäni kirja sopii kaikille metsänomistajille, joita kiinnostaa metsän hyvä taloudellinen tuotto. Uskon siitä olevan hyötyä myös metsäalan koulutuksessa, Liljeroos sanoo.

Teos esittelee metsätilan arvon määrittämisen menetelmät mahdollisine virhelähteineen ja raottaa syitä sille, miksi institutionaalisten sijoittajien kiinnostus metsään on kasvussa.

Metsätilan ostoa suunnittelevia Liljeroos kehottaa käyttämään harkintaa: Metsärahastojen suosio näkyy jatkuvan, eli piensijoittajat laittavat rahojaan niihin. Kilpailu hyvistä metsätiloista on kiristynyt koko maassa, ja hintataso on nousussa.

Jos antaisit yhden neuvon ensimmäisen metsätilansa ostoa harkitsevalle, mikä se olisi?

 Tutustu perusteellisesti ostettavan metsätilan ominaisuuksiin. Tarjoa siitä tilan ominaisuuksia vastaava markkinaehtoinen hinta, Liljeroos toteaa.


Tuotetiedot:
Hannu Liljeroos: Metsäsijoittajan kirja
Tapio
sidottu, 352 sivua
14,8 x 21 cm
ISBN 978-952-338-096-7
Kirjastoluokka 36.22

Lisätietoja, tekijän haastattelut, arvostelukappaleet:
Heli Virtanen
Tuotepäällikkö
Tapio
heli.virtanen@tapio.fi
029 432 6059

Metsäkustannus on nyt Tapio. Tapion kustantamat Metsäkustannuksen kirjat ilmestyvät tästä syksystä eteenpäin Tapion kustantajanimen alla.

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Tapio
Tapio
Maistraatinportti 4 A
00240 Helsinki

02 9432 6000https://tapio.fi

Tapio on metsän, luonnon ja paikkatiedon asiantuntija. Tarjoamme käytännön kokemukseen ja tutkimustietoon perustuvia asiantuntijapalveluita: luotettavaa tietoa, tehokkaita ratkaisuja sekä työvälineitä metsien kestävään hyödyntämiseen. Tapio jalkauttaa metsään ja luontoon liittyvää riippumatonta tietoa sekä toimintavaihtoehtoja metsänomistajien ja metsäammattilaisten käyttöön. Tapio kustantaa myös luontoaiheisia kirjoja. Tapio-konserniin kuuluvat emoyhtiö Tapio Oy sekä tytäryhtiö Tapio Palvelut Oy.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tapio

Ei tuhkana tuuleen vaan hyötykäyttöön! Uusi toimintamalli tuo lisäarvoa tuhkan tuottajille ja hyödyntäjille18.11.2021 07:57:55 EET | Tiedote

Metsätaloudessa hyödynnettävää tuhkaa syntyy lämpö- ja voimalaitoksissa puun ja turpeen poltossa. Poltettavan raaka-aineen käyttö on murroksessa kivihiilen ja turpeen polton muuttuessa enenevissä määrin puuperäiseen raaka-aineeseen. Tämä lisää hyvälaatuisen tuhkan tuotantoa ja sen käyttömahdollisuuksia erityisesti metsänlannoituksessa. Vastuullista liiketoimintaa tuhkasta -hankkeessa on edistetty tuhkan hyötykäyttöä ja liiketoimintaa metsänlannoituksessa ja metsätienrakentamisessa.

Kirjauutuus: Tuore metsänomistaja Minna Kurttila kertoo tarinansa ja paljastaa vinkkinsä muille uusille metsänomistajille13.10.2021 07:55:47 EEST | Tiedote

Metsänomistajuus tuo mukanaan paljon uutta. Minna Kurttila kertoo kirjassaan Minun metsäni – Vinkkejä uudelle metsänomistajalle hauskasti ja asiantuntevasti, millaisia vaikeuksia hän kohtasi uutena metsänomistajana. Samalla hän avaa metsäalan käsitteitä ja listaa tahoja, joiden kanssa muiden tuoreiden metsänomistajien kannattaa asioida.

Uusia ratkaisuja hirvieläinten metsille aiheuttamien haittojen vähentämiseksi – ilmastokestävyyden ja metsien sekapuustoisuuden lisääminen keskeistä13.9.2021 07:23:00 EEST | Tiedote

Ilmastonmuutoksen hillinnässä ja siihen sopeutumisessa hyvinvoivilla metsillä on korvaamattoman suuri merkitys. Metsätuhot ovat kuitenkin suuri uhka ilmastonmuutoksen edetessä ja keskeisin metsätalouden haavoittuvuutta aiheuttava ongelma. Nyt käynnistyneessä hankkeessa vahvistetaan metsien ilmastokestävyyttä kehittämällä uusia ratkaisuja riista- ja metsätalouden yhteensovittamiseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme