Tapio Karttakeskus

Uudistunut ”Motoristin Suomi Matkaopas ja kartasto” on laaja tietopaketti kotimaan matkoille

Jaa

Kesällä ilmestynyt motoristitoimittaja Joel Rosenlöfin kirjoittama "Motoristin Suomi Matkaopas ja kartasto" johdattaa tiellä liikkujat kotimaan maisemiin aina eteläisestä Hangosta Rovaniemelle saakka. Kirja esittelee kartoin, tekstein ja kuvin motoristeille suunniteltuja matkailureittejä, joiden varrella on mutkateitä, kauniita maisemia, mielenkiintoisia nähtävyyksiä ja mukavia taukopaikkoja.

Tapio Karttakeskuksen julkaisema päivitetty opas on sisällöltään aiempaa laajempi. Matkailureittejä on nyt kaikkiaan 35, joista uudet viisi reittiä esittelevät keskisen Suomen sekä etelä- ja lounaisrannikon ajoteitä. Reittien varrella on lukuisia museoita, linnoja, luontokohteita, maaseutu- ja kaupunkimaisemia sekä erityisesti motoristeja houkuttelevia mutkatieosuuksia.

– Mukaan on poimittu omia suosikkejani 18 vuoden moottoripyöräilyurani varrelta sekä suuri määrä ystävien ja ajokaverien vinkkaamia kohteita eri puolilta Suomea. Kesäinen Suomi tarjoaa paljon mielenkiintoista nähtävää, kertoo Joel Rosenlöf.

Uutuutena reitit saa nyt myös ladattua GPX-tiedostoina, jolloin ne voi avata omassa navigaattorissa.

– Lukijoiden keskuudesta on noussut esille toive saada reitit myös sähköisessä muodossa, mikä on uuden kirjan myötä mahdollista, sanoo Rosenlöf.

Kirjassa on päivitetty koko Suomen kattava kartasto mittakaavassa 1:400 000. Kartastoon on merkitty matkailureittien lisäksi noin 250 muuta reittisuositusta sekä muun muassa huoltoasemia, nähtävyyksiä, majoituspaikkoja ja motoristien kokoontumispaikkoja. Päällystetyt ja päällystämättömät tiet erottuvat selkeästi toisistaan, mikä on varsinkin motoristeille hyödyllistä tietoa. Kirjassa on myös 12 kaupungin kaupunkikartat ja paikannimihakemisto sekä aiempaa selkeämpi yleiskartta reitteineen.

Motoristien ajokausi on kääntymässä loppupuolelle, mutta lämpötiloista ja sateista riippuen hyviä ajokelejä riittää vielä syksyllekin.

– Myös ensi kesän matkoja voi suunnitella jo talven kylminä kuukausina, sanoo Joel Rosenlöf.

Pyydä arvostelukappaletta ja kysy lisää!

Tuotetiedot

Motoristin Suomi Matkaopas ja kartasto

Joel Rosenlöf

  • kierresidottu 192 s.
  • 17 x 24,5 cm
  • ISBN 978-952-266-733-5
  • suositushinta 24 €

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Tapio Karttakeskus
Tapio Karttakeskus
Maistraatinportti 4 A
00240 Helsinki

https://karttakauppa.fi

Tapio-konserniin kuuluva Karttakeskus on Suomen johtava karttakustantaja. Valikoimamme kattaa niin retkeilyn, matkailun, autoilun kuin veneilynkin. Karttojen lisäksi kustannamme luontoon, ulkoiluun, retkeilyyn ja matkailuun liittyvää kirjallisuutta sekä tarjoamme paikkatietopalveluja. Tapio-konsernin merkittävät brändit ovat Tapio, Karttakeskus ja Metsälehti.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tapio Karttakeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme