HUS

Uupumuksen -omahoito-ohjelma tarjoaa apua uupumuksesta toipumiseen

Jaa

Mielenterveystalo.fi verkkopalvelussa on julkaistu kaikille avoin Uupumuksen -omahoito-ohjelma, joka tarjoaa apua uupumuksesta toipumiseen. Omahoito-ohjelmaa voi käyttää joko itsenäisesti tai muun hoidon tukena.

Uupumus on tila, jossa ihminen kokee jatkuvaa väsymystä, merkityksettömyyden tunnetta ja motivaation puutetta. Uupumus on merkki siitä, että asioille tulee tehdä jotakin, sillä uupumus voi jatkuessaan johtaa vakavampaan sairastumiseen. Jos ihminen joutuu pitkän aikaa antamaan enemmän kuin saa ja yrittää enemmän kuin mihin oikeasti on voimia, jossain vaiheessa mieli ja elimistö ei enää pysty joustavalla tavalla sopeutumaan tilanteeseen.

Uupumuksen omahoito-ohjelma tarjoaa apua uupumuksesta toipumiseen sekä käynnistämään muutokset, joiden avulla ehkäistä sen uusiutuminen.

”Uupumuksen omahoito-ohjelma sisältää tietoa uupumuksesta ja harjoituksia, joiden avulla voi elvyttää kehoa ja mieltä sekä muokata suhde kuormituksen ja palautumisen välille kestävämmäksi”, kertoo kehittämispäällikkö Reetta-Maria Roiha HUSin IT-Psykiatriasta. Omahoito-ohjelma perustuu uupumuksen hoidossa tehokkaiksi todettuihin ja tutkittuihin toimintatapoihin.​

Uupumuksen omahoito-ohjelma sopii kaikille, jotka tunnistavat olevansa uupuneita tai horjuvansa uupumuksen rajamailla. Omahoito-ohjelmaa voi käyttää joko itsenäisesti tai muun hoidon tukena. Omahoidon kaikki sisällöt ovat hyödyllistä, mutta sitä voi käyttää myös osittain.

Uupumuksen omahoito-ohjelma löytyy kaikille kansalaisille avoimesta, maksuttomasta Mielenterveystalo.fi -nettipalvelusta.

Lisätietoa Mielenterveystalo.fi -palvelusta:

Reetta-Maria Roiha, kehittämispäällikkö, IT-Psykiatria

Puh. 050 441 5301

reetta-maria.roiha@hus.fi

Mielenterveystalo.fi on kaikille avoin ja maksuton verkkopalvelu. Verkkopalvelusta vastaa HUS Psykiatria, yhteistyössä Manner-Suomen sairaanhoitopiirit, kolmas sektori ja potilaat. Mielenterveystalo.fi tarjoaa nopean avun mielenterveys- ja päihdeasioissa tiedon, omahoito-ohjelmien ja palveluhakujen muodossa. 

Linkit

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa noin 680 000 potilasta. HUSissa työskentelee lähes 27 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastuullamme on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme