ELY-keskukset

Uusi avustus haettavana rauhoitettujen eläinten aiheuttamien vahinkojen ennaltaehkäisemiseen

Jaa
ELY-keskuksen myöntämä uusi avustus rauhoitettujen eläinten, kuten valkoposkihanhen, maakotkan ja sääksen, aiheuttamien vahinkojen ennaltaehkäisemiseen aukeaa haettavaksi 21.2.–31.3.2023.
Valkoposkihanhia Värtsilässä 19.5.2021. Kuva: Ilkka Elo / Pohjois-Karjalan ELY-keskus
Valkoposkihanhia Värtsilässä 19.5.2021. Kuva: Ilkka Elo / Pohjois-Karjalan ELY-keskus

Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) ilmoittaa haettavaksi rauhoitettujen eläinten aiheuttamien vahinkojen ennaltaehkäisemiseen tarkoitetun harkinnanvaraisen valtionavustuksen.

Avustuksen hakuaika alkaa 21.2.2023. Hakemukset tulee toimittaa alueellisiin ELY-keskuksiin viimeistään 31.3.2023 käyttäen ensisijaisesti aluehallinnon sähköistä asiointipalvelua.

ELY-keskus voi myöntää avustusta viljelys-, eläinvahinkojen, maakotkan aiheuttamien porotalousvahinkojen, sääksen kalanviljelylaitoksille aiheuttamien vahinkojen sekä rakennuksille aiheutuvien vahinkojen ennaltaehkäisemiseen.

Avustusta viljelys- ja eläinvahinkojen sekä maakotkan porotaloudelle ja sääksen kalanviljelylaitoksille aiheuttamien vahinkojen ennaltaehkäisemiseen voivat hakea luonnolliset henkilöt, yritykset ja muut yhteisöt lukuun ottamatta valtion kirjanpitoyksiköitä.

Avustusta rakennuksille aiheutuvien vahinkojen ennaltaehkäisemiseen voivat hakea luonnolliset henkilöt ja muut yhteisöt lukuun ottamatta valtion kirjanpitoyksiköitä.

Hakijat voivat myös tehdä yhteishankkeita.

Avustusta voidaan myöntää tavaroiden ja palveluiden hankintaan sekä tutkimukseen ja kehitystyöhön. Ennalta ehkäisemiseen liittyvät tavarat voivat olla esimerkiksi rauhoitettujen lintujen passiivisen karkottamiseen tarkoitettuja laitteita ja porojen vasotusaitauksiin tarvittavia materiaaleja sekä palveluja, kuten esimerkiksi koirilla tai ihmisvoimin toteutettavaa lintujen aktiivista häirintää.

Avustuksen myöntämisen edellytyksenä on, että ennaltaehkäisevien toimien arvioidaan vähentävän vahinkojen seurauksia sekä lieventävän niihin liittyviä riskejä. Lisäksi edellytyksenä on, ettei avustuksen saaja ole saanut muuta julkista rahoitusta samaan toimeen. Avustus voi kattaa kustannukset osaksi tai kokonaan.

Avustusta myönnetään enintään 80 prosenttia hankkeen toteutuneista hyväksyttävistä kokonaiskustannuksista. Järjestöille myönnettävää avustusta voidaan maksaa ilman omarahoitusosuutta niin, että avustuksen osuus hyväksyttävistä kustannuksista on 100 prosenttia.

Lisätietoja

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mika Pirinen
lajivahinkokoordinaattori, Pohjois-Karjalan ELY-keskus,
puh. 0295 026 214, mika.pirinen(at)ely-keskus.fi

Kuvat

Valkoposkihanhia Värtsilässä 19.5.2021. Kuva: Ilkka Elo / Pohjois-Karjalan ELY-keskus
Valkoposkihanhia Värtsilässä 19.5.2021. Kuva: Ilkka Elo / Pohjois-Karjalan ELY-keskus
Lataa
Itsestään liikkuvia drooneja hyödynnettiin valkoposkihanhien karkottamisessa Pohjois-Karjalassa keväällä 2022. Kuva: Tanja Heimonen / Pohjois-Karjalan ELY-keskus.
Itsestään liikkuvia drooneja hyödynnettiin valkoposkihanhien karkottamisessa Pohjois-Karjalassa keväällä 2022. Kuva: Tanja Heimonen / Pohjois-Karjalan ELY-keskus.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ELY-keskukset

Kesän 2023 leväseuranta on alkanut (Varsinais-Suomi, Satakunta)1.6.2023 13:54:07 EEST | Tiedote

Tällä viikolla käynnistyi jälleen kesäkuun alusta syyskuun loppuun kestävä valtakunnallinen sinileväseuranta. Seurannan aikana havainnoidaan sinilevien esiintymistä Suomen järvissä ja merialueilla. Tänä kesänä Lounais-Suomessa (Varsinais-Suomi ja Satakunta) ELY-keskuksen vakioseuranta koostuu 36 havaintopaikasta, joista 20 sijaitsee merialueella ja 16 sisävesissä. Osa havaintopaikoista on ollut mukana seurannan alusta eli jo vuodesta 1998 saakka.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme