Raide-Jokeri

Uusi bussivarikko luovutettiin tilaajalle 15. toukokuuta 2020

Jaa

Uusi Roihupeltoon rakennettu bussivarikko luovutettiin HKL:lle perjantaina 15. toukokuuta 2020. Bussivarikon rakensi Raide-Jokeri-allianssi ja se vuokrataan Helsingin Bussiliikenteen käyttöön. Vanha bussivarikko puretaan ja sen tilalle rakennetaan Raide-Jokerin raitiovaunuvarikko.

Raide-Jokeri-allianssin Roihupeltoon rakentama bussivarikko on valmistunut. Bussivarikko piha-alueineen luovutettiin tilaajalle, Helsingin kaupungin liikenneliikelaitokselle, perjantaina 15. toukokuuta 2020.

Raide-Jokerin raitiovaunuvarikko ratapihoineen rakennetaan vanhan bussivarikon paikalle ja vanha bussivarikko puretaan. Purkutyöt ja uuden raitiovaunuvarikon rakentaminen aloitetaan tulevan kesän aikana. Raitiovaunuvarikon on määrä valmistua vuonna 2022.

Nyt valmistunut uusi bussivarikko vastaa toiminnallisuudeltaan ja tekniikaltaan nykypäivän vaatimustasoa. Raide-Jokeri-allianssi rakensi bussivarikon liittyvänä hankkeena HKL:n tilauksesta. Varikko tulee HKL:n vuokralaisen Helsingin Bussiliikenteen käyttöön.

Yhteyshenkilöt

Lotta Koski-Lammi, omistajaohjaus (HKL), p. 09 310 355 63, lotta.koski-lammi@hel.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Raide-Jokeri
Raide-Jokeri
Valimotie 1
00380 Helsinki

https://raidejokeri.info/

Raide-Jokeri on Helsingin Itäkeskuksen ja Espoon Keilaniemen välille rakennettava pikaraitiolinja. Raide-Jokeri korvaa runkobussilinjan 550. Linjan siirtäminen raiteille mahdollistaa kasvavien matkustajamäärien palvelemisen tulevaisuudessa. Raide-Jokeri lisää poikittaisen joukkoliikenteen luotettavuutta ja palvelutasoa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Raide-Jokeri

Uuden bussivarikon kustannuksia käsiteltiin HKL:n johtokunnassa2.4.2020 10:44:31 EESTTiedote

Raide-Jokeri-allianssi rakentaa HKL:n uuden bussivarikon Roihupeltoon. Bussivarikon laatutaso ja tekniset vaatimukset ovat kasvaneet, minkä vuoksi myös kustannusarvio nousi. HKL:n johtokunta hyväksyi korotetun kustannusarvion 2.4.2020. Liittyvänä hankkeena toteutettavan bussivarikon kustannukset ovat osa Raide-Jokeri-allianssin toteuttamaa kokonaisuutta, joten korotus on mahdollista kompensoida muualla hankkeessa tehtävillä säästöillä. Bussivarikko valmistuu kesällä 2020.

Pyöräily ja jalankulku kiertoreiteille Maaherrantieltä27.3.2020 12:49:25 EETTiedote

Uuden pyöräilyn ja jalankulun väylän rakentaminen Maaherrantielle Raide-Jokerin töiden yhteydessä sulkee Oulunkyläntien ylittävän jalankulun ja pyöräilyn sillan liikenteeltä 6.4.2020 alkaen. Lisäksi Raide-Jokerin muut rakennustyöt sekä alueella alkavat talonrakennustyömaat aiheuttavat Oulunkylän aseman ja Vantaanjoen välille mittavia työnaikaisia järjestelyjä. Tästä syystä radanvartta ja Vantaanjoen suuntaan kulkeva jalankulku ja pyöräily ohjataan Maaherrantieltä sujuville kiertoreiteille jo kauempaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme