Espoon kaupunki - Esbo stad

Uusi Espoo-talo toisi yhteen asukkaiden palvelut, päättäjät ja hallinnon

Jaa

Kaupunginhallitus käsittelee 4.12. kokouksessaan Virastokeskuksen kehittämistä selvittämällä uuden Espoo-talon rakentamista nykyisen Virastotalo 2:n paikalle Espoon keskukseen. Lopullisesti asiasta päättää valtuusto. Asia jäi kaupunginhallituksessa pöydälle 5.6.

Kaupungintalotontin käytöstä on valmistunut kaksi vaihtoehtoista suunnitelmaa, joista toisen mukaan kaupungintalo säilytettäisiin ja kunnostettaisiin. Toisen suunnitelman mukaan tontti osoitettaisiin kokonaan asumiseen ja sekä kaupungintalo että valtuustotalo purettaisiin. Valtuustotalon nykyiset toiminnot sijoitettaisiin uuteen Espoo-taloon.

Kaupungin palveluja ja hallintoa yhdistävän Espoo-talon rakentaminen edellyttäisi, että peruskorjausikään tullut Virastotalo 2 purettaisiin ja uusi talo rakennettaisiin sen paikalle.

Uuteen Espoo-taloon sijoittuisivat muun muassa valtuustosali ja osa kaupungin hallinnollisista tiloista. Lisäksi sinne tulisi asukkaiden palveluja, avoimia kokoustiloja, liiketiloja sekä tiloja kulttuurille.

Tavoitteena lisää asumista ja tehoa tilojen käyttöön

Maaliskuussa 2016 lainvoiman saanut asemakaava mahdollistaa muun muassa toimisto-, palvelu- ja liiketilojen sijoittamisen kaupungintalon ja valtuustotalon tontille. Helsingin hallinto-oikeuden päätöksen mukaan nykyistä kaupungintaloa ei tarvitse suojella.

Virastokeskuksen asemakaavamuutoksen hyväksymisen yhteydessä kaupunginvaltuusto päätti, että kaupungintalotontin käytöstä tuodaan myöhemmin päätettäväksi neljä eri vaihtoehtoa kustannuslaskelmineen.

Vaihtoehdot olivat: kaupungintalon korjaaminen suojeltuna, talon korjaaminen ilman suojelua, rakennuksen purkaminen ja korvaaminen uudisrakennuksella tai tontin muu käyttö.

Espoo-talo -vaihtoehto tarkoittaa tontin kehittämistä muuhun käyttöön, mikä tukee kaupungin tavoitteita saada lisää asumista Espoon keskukseen sekä tehostaa kaupungin omien tilojen käyttöä. Asuinrakentaminen edellyttäisi uutta kaavamuutosta.

Nykyisellään kaupungin toimintoja on Espoon keskuksessa noin kymmenessä eri osoitteessa. Suunnitelmissa on pienentää tilakustannuksia merkittävästi keskittämällä toimintoja vain muutamaan osoitteeseen ja vähentää hallinnon käyttämien tilojen neliöitä jopa puoleen nykyisestä.

Yhteyshenkilöt

Teknisen toimen johtaja Olli Isotalo, p. 050 593 3359
Projektinjohtaja Mikko Kivinen, p. 043 824 9578
Toimitusjohtaja Maija Lehtinen, Tilapalvelut, p. 046 877 3683

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Upeat valoteokset loistavat Espoossa lokakuun viimeisenä viikonloppuna17.10.2018 14:44Tiedote

Espoossa nautitaan jälleen upeasta valotaiteesta, kun Tapiolan keskuksen ympäristöön levittäytyy näyttäviä teoksia lokakuun viimeisenä viikonloppuna. Taiteilijoiden Alexander Reichsteinin, Timo A. Aallon, Lotta-Pia Kallion, Teemu Salosen ja Jarkko Lievosen teokset tuovat esiin valotaiteen monimuotoisuuden ja erilaiset esitystavat modernissa kaupunkiympäristössä. Mukana myös valokontti, jossa pääsee itse toteuttamaan oman valotaideteoksen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme