Laurea

Uusi hanke edistää maahanmuuttajataustaisten jatko-opiskelua korkeakouluissa

Jaa

Laurea-ammattikorkeakoulu sai rahoituksen ”Maahanmuuttajaopiskelijan ääni - kokemuksia opintopolusta” -hankkeelle. Hankkeen tavoitteina on tuottaa myös malleja ja keinoja joilla edistetään toiselta asteelta korkeakouluun siirtymistä ja työelämään integroitumista.

Opetushallitus on myöntänyt rahoituksen Laurea-ammattikorkeakoulun, Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnian, Länsi-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Luksian ja Porvoon Point Collegen ”Maahanmuuttajaopiskelijan ääni - kokemuksia opintopolusta” -hankkeelle.

Pitkään yhteistyötä toisen asteen oppilaitosten kanssa

Laurea-ammattikorkeakoulu on tehnyt jo pitkään yhteistyötä toisen asteen ammatillisten oppilaitosten kanssa ja tarjonnut niissä opiskeleville väyläopintoja, joiden tavoitteena on sujuvoittaa siirtymistä toiselta asteelta korkeakouluopintoihin.

Nyt rahoitettavassa tutkimushankkeessa erityisen huomion kohteena ovat maahanmuuttajataustaiset toisen asteen opiskelijat.  Hankkeessa kartoitetaan opiskelijoiden kokemuksia siitä, miten opiskelu toisella asteella on tukenut kotoutumista, kielen oppimista, koulutus- ja työuralla etenemistä, oppimistuloksia, sekä tekijöitä, jotka ovat edistäneet tai heikentäneet opiskelijoiden siirtymistä toiselta asteelta korkeakouluun.

Koulutus edistää kotoutumista

Hankkeen tavoitteina on tuottaa myös malleja ja keinoja joilla edistetään toiselta asteelta korkeakouluun siirtymistä ja työelämään integroitumista. Lisäksi selvitetään maahanmuuttajataustaisten opiskelijoiden ja opetushenkilöstön kokemuksia yhdessä työskentelystä. Kiinnostuksen kohteena ovat mm. kulttuuriorientaatiot ja niiden muutokset. 

Hankkeen aikana etsitään hyviä käytänteitä sekä sellaisia rakenteita, jotka edistävät siirtymistä toiselta asteelta korkeakouluihin. Tällaisia ovat esimerkiksi osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen sekä ohjausmallit, joiden avulla maahanmuuttajia ohjataan nopeasti heille soveltuviin koulutuksiin.

Koulutus nähdään yhtenä tärkeimpänä kotouttamista edistävänä tekijänä. Hankkeen yhteiskunnallinen tavoite on, että sen tuloksia voidaan hyödyntää jatkossa mm. kotouttamista edistävässä päätöksenteossa sekä sujuvien opintopolkujen rakentamisessa maahanmuuttajille.

Hanketta ovat toteuttamassa Laurean lisäksi Omnia (Espoon seudun koulutuskuntayhtymä), Luksia (Länsi-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä) sekä Porvoon Point College.  Hankkeen kokonaisbudjetti on 360 000€, rahoittajana Opetushallitus.

Lisätietoja hankkeesta:

Päivi Putkonen
TKI-päällikkö, Laurea-ammattikorkeakoulu, paivi.putkonen@laurea.fi, puh. 040 673 4609

Yhteyshenkilöt

Laurea viestintä:
viestinta@laurea.fi

Tietoja julkaisijasta

Laurea
Laurea
Ratatie 22
01300 Vantaa

09 8868 7150http://www.laurea.fi

Laurea-ammattikorkeakoulu toimii Uudellamaalla kuudella kampuksella. Opiskelussa Laureassa keskeistä ovat työelämän tarpeista tulevat aidot toimeksiannot, kuten projektit, joiden ansiosta opiskelijamme verkostoituvat jo opiskeluaikanaan ja oppivat tärkeitä työelämässä tarvittavia taitoja. Laurea-yhteisöön kuuluu noin 7 800 opiskelijaa, 500 henkilökunnan jäsentä ja 24 000 alumnia. Laurea on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton yhteisö.

Laureassa tehdään käytännönläheistä tutkimus- ja kehitystyötä strategisilla tutkimusalueilla, jotka perustuvat tulevaisuuden tarpeisiin ja vahvaan osaamiseen sosiaali- ja terveysalalla, palveluliiketoiminnassa sekä turvallisuudessa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Laurea

Robotit helpottamassa hoitohenkilön arkea sairaaloissa21.11.2018 14:15:35Tiedote

Tutkimusten mukaan hoitohenkilöstön työajasta jopa 30 prosenttia menee muuhun kuin varsinaiseen hoitotyöhön. Siksi robotit voisivat soveltua erinomaisesti fyysistä työvoimaa vaativiin rutiininomaisiin tehtäviin. Carea ja Pohjola Sairaala ovat mukana Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulun ja Laurea-ammattikorkeakoulun ylimaakunnallisessa yhteistyöhankkeessa, jossa kehitetään uutta ja innovatiivista ratkaisua pienten jätejakeiden keräämiseen, säilyttämiseen ja kuljettamiseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme