Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Uusi Helsinki Education Hub tekee oppimisen ja koulutuksen ideoista innovaatioita

Jaa

Helsinki avaa 23. syyskuuta uuden Helsinki Education Hubin. Oppimis- ja koulutusala on kasvussa maailmanlaajuisesti ja Helsinki Education Hub haluaa edistää oppimis- ja koulutusteknologian kasvuyrittäjyyttä. Tavoitteena on yhdistää oppimisen ja koulutuksen start up -yritykset, suomalainen pedagoginen osaaminen ja akateeminen tutkimus, jotta voidaan synnyttää uusia innovaatiota, edistää opetusteknologia-alan yrittäjyyttä ja luoda uutta liiketoimintaa. Samalla Helsingistä halutaan tehdä oppimisen pääkaupunki.

Helsinki Education Hub tarjoaa uudenlaisen monitoimiympäristön EdTech- eli opetusteknologia-alan kasvuyritysten, tutkijoiden, oppijoiden ja kehittämiseen osallistuvien oppimis- ja koulutusalan ammattilaisten käyttöön. Kuva: Vesa Laitinen
Helsinki Education Hub tarjoaa uudenlaisen monitoimiympäristön EdTech- eli opetusteknologia-alan kasvuyritysten, tutkijoiden, oppijoiden ja kehittämiseen osallistuvien oppimis- ja koulutusalan ammattilaisten käyttöön. Kuva: Vesa Laitinen

Helsinki Education Hub sisältää esihautomo- ja hautomopalvelut, yhteiskehittämisen sekä yhteydet nuorille kasvuyrityksille tärkeisiin sidosryhmiin ja suurempiin yrityksiin. Palvelupolun toimintoja tukevat Hubin tiloissa järjestettävät tapahtumat ja koulutukset, sekä yhteisön mukanaan tuomat mahdollisuudet.

”Helsingin kaupunki on edelläkävijä julkisen ja yksityisen sektorin dynaamisessa yhteistyössä. Helsinki on jo monen vuoden ajan panostanut ajankohtaisiin ja liiketoiminnaltaan potentiaalisiin kasvualoihin kuten peli-, XR- ja lohkoketju-, AI- ja terveysalat sekä ilmastoratkaisut. Helsinki Education Hub on konkreettinen esimerkki Helsingin kaupungin tuesta ja panostuksesta edistää kasvavaa oppimis- ja koulutusteknologian kasvuyrittäjyyttä“, kertoo Helsinki Education Hub –projektin vetäjä Mia-Stiina Heikkala.

Helsinki Education Hubista tulee EdTech-alan toimijoiden yhteisö

Helsinki Education Hub tarjoaa uudenlaisen monitoimiympäristön EdTech- eli opetusteknologia-alan kasvuyritysten, tutkijoiden, oppijoiden ja kehittämiseen osallistuvien oppimis- ja koulutusalan ammattilaisten käyttöön. Tiloissa voi osallistua tapahtumiin tai saapua työskentelemään ja tapaamaan samalla muita yhteisön jäseniä. Hub ei vuokraa työtilaa, mutta halutessaan EdTech-kasvuyrittäjä voi pyytää esimerkiksi Hubin 50 hengen monitoimitilaa käyttöönsä tapahtumaa varten. Helsinki Education Hubissa järjestetään myös useita erilaisia fyysisiä ja virtuaalisia tapahtumia. Muokattavissa ja monitoimisissa tiloissa on mahdollista järjestää niin webinaareja, työpajoja ja luentoja kuin muitakin EdTech-alan yrittäjyyttä edistäviä tilaisuuksia.

Helsinki Education Hub tarjoaa myös EdTech-alan kasvuyrityksille tukea ja kokenutta henkilökohtaista valmennusta varhaisen vaiheen kasvun tueksi. Erityisesti tukea saa tiimin rakentamiseen, rahoitukseen ja kasvuun liittyvissä asioissa.

Yhteiskehittäminen mahdollistaa palveluiden ja tuotteiden asiakaslähtöisen kehittämisen

Helsinki Education Hub toimii myös testbed-ympäristönä sekä innovatiivisena oppimisen ja tutkimuksen tilana pedagogisille asiantuntijoille, opettajille, tutkijoille ja oppijoille. Yhteiskehittäminen tarjoaa yrityksille mahdollisuuden kehittää tuotteitaan ja palvelujaan asiakaslähtöisesti yhdessä käyttäjien kanssa. Helsinki Education Hub tekee testaamisessa yhteistyötä helsinkiläiskoulujen kanssa. Lisätietoja Helsingin kaupungin EdTech-toiminnasta voi lukea testbed.helsinki -sivustolta.

Helsinki Education Hubin kautta EdTech-alan kasvuyritykset voivat löytää yhteyksiä kiihdyttämöihin, sijoittajiin ja tutkijoihin. Hubin kautta myös sijoittajat voivat puolestaan löytää helpommin oppimis- ja koulutusalan potentiaalisia kasvuyrityksiä Helsingistä. Helsinki Education Hubin toiminta on alusta asti suunnattu myös kansainvälisille markkinoille ja hubin toiminta luokin kestäviä mahdollisuuksia oppimis- ja koulutusviennin edistämiseksi kansainvälisillä markkinoilla. Tämä tapahtuu toimialan yritysten kansainvälistymisen ja liiketoimintaosaamisen tukemisen sekä tavoitteellisen innovaatioyhteistyön kautta.

Helsinki Education Hub sijaitsee Runeberginkadulla ja verkossa

Fyysisesti Helsinki Education Hub sijaitsee keskeisellä paikalla Helsingin Töölössä osoitteessa Runeberginkatu 14-16. Paikalle pääsee helposti useilla julkisilla kulkuvälineillä. Tiloihin ja toimintaan voi tutustua myös virtuaalisesti virtuaalihubissa. Hubin verkkosivuilta löytyy uutisia ja muuta ajankohtaista tietoa EdTech-asioista pääkaupunkiseudulla ja maailmalla, sekä Hubissa järjestettävät tapahtumat ilmoittautumistietoineen. Verkkosivuilta löytyvät linkit myös Helsinki Education Hubin sosiaalisen median kanaviin LinkedInissä, Twitterissä sekä Facebookissa.

Helsinki tukee nuoria EdTech-kasvuyrityksiä konkreettisesti ja tavoitteellisesti

Helsinki Education Hubissa tulee toimimaan myös EdTech-alan hautomo. Haku hautomo-ohjelmaan avautuu 23. syyskuuta ja se on auki keskiviikkoon 20.10. asti. Nyt valittavaan ensimmäiseen hautomo-ohjelmaan valitaan 10 tiimiä tai yritystä, joiden tulee ohjelman aikana luoda itselleen toimiva markkinointi- ja myyntistrategia, hallita rahoituksen kanavat sekä kassavirta, rakentaa tiimi sekä luoda toimivia verkostoja. Ohjemaan osallistuvat kasvuyritykset tulevat saamaanohjausta, neuvontaa ja valmennusta yrittäjyyden ja liiketoiminnan edistämiseen. Hautomossa aloittaa jatkossa vuosittain 20 tiimiä tai yritystä.

Helsinki Education Hub on ainutlaatuinen hanke, jossa yhdistyy Helsingin kaupungin elinkeino-osaston osaaminen NewCo Helsingistä ja Innovaatiot ja uudet kokeilut -yksiköstä.

Helsinki Education Hubin avajaisia vietetään torstaina 23. syyskuuta

Hubin toiminta käynnistyi jo elokuussa ja avajaisia juhlitaan syyskuun 23. päivä klo 15-16:30 verkossa. Tapahtumassa puhumassa ovat muun muassa Helsingin kaupungin elinkeinojohtaja Marja-Leena Rinkineva, Ulkoministeriön koulutussuurlähettiläs Marjaana Sall sekä keynote –puhujana Harvard Graduate School of Educationin Ed.D. David Dockterman.

Avajaisia voi rekisteröityä seuraamaan täältä. Tapahtuma on englanninkielinen.

Tutustu Helsinki Education Hubin verkkosivuihin tästä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoa Helsinki Education Hubista:
johtava asiantuntija Mia-Stiina Heikkala, puh. 09 31027035, e-mail: mia-stiina.heikkala@hel.fi

Viestin välitti:
viestintäasiantuntija Tero Lahti, puh. 09 310 36376, e-mail: tero.j.lahti@hel.fi

Kuvat

Helsinki Education Hub tarjoaa uudenlaisen monitoimiympäristön EdTech- eli opetusteknologia-alan kasvuyritysten, tutkijoiden, oppijoiden ja kehittämiseen osallistuvien oppimis- ja koulutusalan ammattilaisten käyttöön. Kuva: Vesa Laitinen
Helsinki Education Hub tarjoaa uudenlaisen monitoimiympäristön EdTech- eli opetusteknologia-alan kasvuyritysten, tutkijoiden, oppijoiden ja kehittämiseen osallistuvien oppimis- ja koulutusalan ammattilaisten käyttöön. Kuva: Vesa Laitinen
Lataa
Helsinki Education Hub sijaitsee Runeberginkadulla ja verkossa. Kuva: Karoliina Korhonen
Helsinki Education Hub sijaitsee Runeberginkadulla ja verkossa. Kuva: Karoliina Korhonen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Kuuden suurimman kaupungin kaupunginjohtajat: TE-palveluiden uusi rahoitusmalli tulee valmistella huolella ja kuntia kuunnellen22.10.2021 09:30:00 EEST | Tiedote

Kuuden suurimman kaupungin kaupunginjohtajat kantavat huolta TE-palveluiden uuden kannustavan rahoitusmallin valmistelusta. Rahoitusmallista ja mahdollisesta siihen liittyvästä kompensaatiosta ei tule linjata, ennen kuin laskelmat ja vaikutukset kuntatalouteen on käyty tarkemmin läpi yhdessä kuntakentän kanssa. Tätä puoltavat uudistuksen merkittävät vaikutukset kuntatalouteen. Vaarana on se, että rahoitusmallista tehdään päätöksiä ilman riittävän perusteellista arviota niiden vaikutuksista.

Helsingin väestönkasvu laski selvästi edellisvuosista21.10.2021 14:35:13 EEST | Tiedote

Vuodenvaihteessa 2020–2021 Helsingissä asui 656 920 henkeä. Vuoden 2020 aikana väestön määrä kasvoi 3 085 hengellä. Helsingin muuttotappio kasvoi Helsingin seudun kehysalueelle ja Uudenmaan ulkopuolisesta Suomesta saatu muuttovoitto pieneni. Syntyneiden määrä kasvoi edellisvuodesta. Tiedot selviävät kaupunginkanslian uudesta julkaisusta Helsingin väestö vuodenvaihteessa 2020–2021 ja väestönmuutokset vuonna 2020.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme