DNA Oyj

Uusi IoT-teknologia LTE-M Suomen kattavimmin käytössä DNA:n verkossa

Jaa
DNA:n palvelukyvykkyys IoT-palveluissa on laajentunut edelleen, kun reaaliaikaisten ja kaksisuuntaisten IoT-palveluiden LTE-M-teknologia tuli laajasti käyttöön DNA:n matkaviestinverkossa. LTE-M on nyt käytössä koko Etelä-, Länsi- ja Keski-Suomessa yhtä laajasti kuin tutumpi IoT-teknologia NB-IoT.
DNA:n palvelukyvykkyys IoT-palveluissa laajentui edelleen
DNA:n palvelukyvykkyys IoT-palveluissa laajentui edelleen

Tehokkaimpien IoT-teknologioiden käytettävyyttä laajentamalla DNA mahdollistaa asiakkailleen entistä tehokkaammat palvelut. DNA:n IoT-asiakkaat voivat nyt valita kahdesta LPWA (Low Power Wide Area) -teknologiasta omaan käyttöönsä sopivan ja siten parantaa päätelaitteidensa käyttöikää ja energia- ja kustannustehokkuutta.

"Asiakkaillamme on kehitteillä todella kiinnostavia IoT-ratkaisuja. Olen erittäin iloinen siitä, että voimme tarjota niihin hyviä teknologioita ja siten olla mukana edistämässä monia aivan uudenlaisia palveluita”, sanoo IoT-ratkaisuista vastaava myyntijohtaja Esa Kinnunen DNA:lta.

LTE-M-teknologia mahdollistaa IoT-palvelulle huomattavat datansiirtonopeudet ja -volyymit. LTE-M kykenee siirtämään dataa symmetrisesti molempiin suuntiin jopa 1 Mbit/s-nopeudella. LTE-M sopii hyvin reaaliaikaisiin käyttökohteisiin, koska viiveet ovat huomattavan lyhyitä (10–15 ms) verrattuna NB-IoT-vaihtoehtoon (1,6–10 s). LTE-M-kytketyt päätelaitteet kykenevät normaalin matkapuhelimen tapaan siirtymään paikasta toiseen datayhteyden katkeamatta. Tyypillisiä LTE-M-käyttökohteita ovat logistiikka, turvajärjestelmät ja vanhusten turvarannekkeet.

NB-IoT-teknologian etuina ovat vähäinen energiankulutus ja toimintavarmuus haasteellisilla kuuluvuusalueilla. Yhden NB-IoT-tukiasemasolun arvioidaan pystyvän tukemaan tuhansia NB-IoT-yhteyttä käyttäviä päätelaitteita. Yhteys on lepotilassa, kun sitä ei käytetä, mikä pidentää akun kestoa huomattavasti. Akun kesto voi pidentyä monissa kohteissa jopa kymmeneen vuoteen. NB-IoT-kytketyt päätelaitteet voivat kommunikoida esimerkiksi kellareista, joista matkapuhelimella ei saisi yhteyttä. Tyypillisiä NB-IoT-käyttökohteita ovat sähkömittarit, kodinkoneet, seurantalaitteet ja älyvalaistus.

"IoT eli esineiden internet mahdollistaa paljon uusia hyviä ja hyödyllisiä palveluita, jotka voivat auttaa sekä yrityksiä että yhteiskuntaa. Pidän erittäin tärkeänä sitä, että matkaviestinverkkomme on osaltaan mukana luomassa edellytyksiä näille uusille palveluille. Matkaviestinverkon resursseille esineiden internet luo uusia haasteita, mutta DNA:n moderni verkko vastaa näihin haasteisiin hyvin", Kinnunen toteaa.

DNA:n 4G-verkkoon tuli valmius NB-IoT-teknologian käytölle jo huhtikuussa 2017. Myös LTE-M on jo ollut DNA:n matkaviestinverkossa asiakaskohtaisessa pilottikäytössä. Lähestyvä 5G-aikakausi tuo IoT:lle vielä lisää mahdollisuuksia.

Lisätietoja medialle:

Esa Kinnunen, johtaja, IoT Myynti ja ratkaisut, DNA Oyj, puh. 044 044 7073, esa.kinnunen@dna.fi
DNA:n viestintä, puh. 044 044 8000, viestinta@dna.fi

Kuvat

DNA:n palvelukyvykkyys IoT-palveluissa laajentui edelleen
DNA:n palvelukyvykkyys IoT-palveluissa laajentui edelleen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

DNA Oyj
DNA Oyj
PL 10
01044 DNA

http://www.dna.fi

DNA on suomalainen tietoliikennekonserni, joka tarjoaa yhteydenpitoon, viihtymiseen ja työntekoon laadukkaita puhe, data- ja tv-palveluita. Olemme Suomen suurin kaapelioperaattori ja johtava maksu-tv-toimija sekä kaapeli- että antenniverkossa. Tehtävämme on tarjota tuotteita ja palveluita, jotka tekevät yksityis- ja yritysasiakkaidemme arjesta mutkatonta. DNA:lla on merkittävä yhteiskunnallinen rooli tärkeiden viestintäyhteyksien tarjoajana ja digitaalisen kehityksen mahdollistajana. DNA valittiin Suomen parhaaksi työpaikaksi vuonna 2019 Great Place To Work -tutkimuksessa suurten yritysten sarjassa. Vuonna 2018 liikevaihtomme oli 912 miljoonaa euroa ja liiketuloksemme 139 miljoonaa euroa. DNA:lla on yli 4 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Konserniin kuuluu myös DNA Kauppa, Suomen laajin matkapuhelimia myyvä myymäläketju. DNA:n osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi ja Facebookissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta DNA Oyj

DNA:n käyttämä 5G-verkko yltää nyt Etelä-Karjalassa liki joka kolkkaan11.4.2024 09:55:00 EEST | Tiedote

DNA:n käyttämän 5G-verkon rakennustyöt Etelä-Karjalassa ovat saavuttaneet pisteen, jossa 5G-verkon peitto yltää maakunnassa liki kaikkialle ja asukkaiden tavoittavuus lähestyy 100 prosentin tasoa heidän asuinpaikkojensa perusteella. Koko maan tasolla kuuluvuudessa on kuitenkin yhä alueellista vaihtelua, minkä vuoksi verkkoa parannetaan jatkuvasti. Tavoite on erityisesti maantieteellisen peiton vahvistaminen ja kasvattaminen. Laskennallisesti 5G-verkko tavoittaa noin 96 prosenttia suomalaisista koko maassa, yhteensä yli 250 paikkakunnalla. 5G-rakentamisen myötä paranevat myös 4G-yhteydet.

DNA’s 5G network now reaches almost every corner of South Karelia11.4.2024 09:55:00 EEST | Press release

DNA’s 5G network in South Karelia now reaches nearly all parts of the region, and coverage of the population is approaching 100% based on residents’ location. At the national level, however, there are still regional variations in coverage, which is why the network is constantly being improved. In particular, DNA’s goal is to reinforce and increase geographic coverage. The 5G network has a theoretical coverage of around 96% of Finland’s population in more than 250 localities. The construction of 5G infrastructure also improves 4G connections.

DNA:n 5G-verkko yltää nyt Kanta-Hämeessä liki joka kolkkaan – ja paranee yhä11.4.2024 09:55:00 EEST | Tiedote

DNA:n 5G-verkon rakennustyöt Kanta-Hämeessä ovat saavuttaneet pisteen, jossa 5G-verkon peitto yltää maakunnassa liki kaikkialle ja asukkaiden tavoittavuus lähestyy 100 prosentin tasoa heidän asuinpaikkojensa perusteella. Koko maan tasolla kuuluvuudessa on kuitenkin yhä alueellista vaihtelua, minkä vuoksi verkkoa parannetaan yhä jatkuvasti. Tavoite on erityisesti maantieteellisen peiton vahvistaminen ja kasvattaminen. Laskennallisesti 5G-verkko tavoittaa noin 96 prosenttia suomalaisista koko maassa, yhteensä yli 250 paikkakunnalla. 5G-rakentamisen myötä paranevat myös 4G-yhteydet.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye