Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uusi ja maksuton Liikuntaluuri tarjoaa henkilökohtaista ohjausta Helsingin liikuntamahdollisuuksien pariin

Jaa

Helsingin liikuntapalvelut avaa 11. tammikuuta uuden puhelinpalvelun, Liikuntaluurin, joka tarjoaa kaupunkilaisille tietoa ja tukea sekä kannustusta liikkumismahdollisuuksiin liittyen. Palvelu on tarkoitettu kaikille kaupunkilaisille, jotka voivat puhelinpalvelun avulla saada liikunta-alan asiantuntijan apua mieltä askarruttaviin liikkumiseen liittyviin kysymyksiin.

Liikuntaluuri -puhelinpalvelussa liikunta-alan asiantuntijoilta saa vinkkejä liikkumisen lisäämiseen arjessa. Kuva: Helsingin kaupunki
Liikuntaluuri -puhelinpalvelussa liikunta-alan asiantuntijoilta saa vinkkejä liikkumisen lisäämiseen arjessa. Kuva: Helsingin kaupunki

Liikuntaluurin myötä kaupunkilaiset voivat löytää entistä paremmin liikuntapalveluiden pariin ja lähteä myös omatoimisesti liikkeelle. Olipa kyseessä sitten ohjattuun liikuntaan liittyvät kysymykset, liikkumisen aloittamiseen ja itselle sopivan liikuntamuodon löytämiseen liittyvät haasteet, liikuntasuositukset, tai kaupungin sisä- ja ulkoliikuntamahdollisuuksin liittyvät kysymykset, Liikuntaluuri tarjoaa mahdollisuuden jutella liikunta-alan asiantuntijan kanssa ja saada vinkkejä liikkumisen lisäämiseen arjessa.

”Uusi ja maksuton Liikuntaluuri tulee parantamaan jo olemassa olevaa liikuntaan liittyvää neuvontaa, asiakasohjausta ja palvelutuotantoa. Palvelun tavoitteena on myös madaltaa kynnystä hakeutua meidän omien liikuntapalveluiden pariin. Tällaisina poikkeusaikoina ne hyväksi ja omaksi todetut tavat liikkua eivät välttämättä olekaan aina mahdollisia, joten Liikuntaluurin avulla haluamme myös auttaa kaupunkilaisia löytämään mahdollisimman helposti uusia, itselle sopivia tapoja liikkua”, sanoo kaupungin liikuntapalvelupäällikkö Tuuli Salospohja.

Liikuntaluuri -puhelinpalvelu avataan 11. tammikuuta. Neuvontaa palvelussa tarjotaan liikunta ja liikkumisen suositukset edellä, joten neuvontaa esimerkiksi sairauksien hoitoon tai ravitsemukseen liittyen palvelusta ei ole saatavilla. Liikuntaluuri palvelee puhelimitse numerossa 09 310 32623 arkisin maanantaista perjantaihin kello 9.00-15.00. Näillä näkymin Liikuntaluurin palveluajat muuttuvat 1.2.2021 lähtien, jolloin Liikuntaluuri palvelee arkisin ma-to kello 13.00-15.30.

Puhelu on maksuton, ja siitä veloitetaan vain normaali puhelumaksu oman operaattorisopimuksen mukaisesti.

Mitä? Liikunnan infopuhelin, johon soittamalla saa tietoa Helsingin ohjatuista liikuntapalveluista ja liikuntamahdollisuuksista. Puheluun vastaa kaupungin liikunnanohjaajat. Info on maksuton (normaali puhelumaksu oman operaattorisopimuksen mukaisesti).
Missä? Puhelimitse palvelunumerossa 09 310 32623.
Milloin? 11.1.2021 alkaen ma-pe klo 9.00-15.00. (1.2.2021 lähtien Liikuntaluuri palvelee arkisin ma-to kello 13.00-15.30)
Kenelle? Kaikille liikuntaan apua ja neuvoja kaipaaville kaupunkilaisille

Esimerkkejä aiheista, joista voi Liikuntaluurissa keskustella:
- Millaisia maksuttomia tai edullisia liikuntamahdollisuuksia Helsingissä on tarjolla?
- En saa itseäni tai perheenjäseniäni liikkeelle, kaipaan kannustusta ja vinkkejä liikkeelle lähtemiseksi.
- Millaista liikuntaa minun ikäiselleni suositellaan ja miten usein terveyteni kannalta pitäisi liikkua?
- Haluaisin liikkua yhdessä muiden kanssa ja toivoisin vinkkejä liikuntamahdollisuuksista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tuuli Salospohja
Liikuntapalvelupäällikkö, Helsingin kaupunki
puh. 040 4184674
tuuli.salospohja@hel.fi

Kuvat

Liikuntaluuri -puhelinpalvelussa liikunta-alan asiantuntijoilta saa vinkkejä liikkumisen lisäämiseen arjessa. Kuva: Helsingin kaupunki
Liikuntaluuri -puhelinpalvelussa liikunta-alan asiantuntijoilta saa vinkkejä liikkumisen lisäämiseen arjessa. Kuva: Helsingin kaupunki
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

///KORJATTU TIEDOTE///: Helsinki etsii kumppaneita harrastamisen Suomen mallin käynnistämiseen Helsingissä18.1.2021 14:51:00 EETTiedote

TIEDOTTEESSA KORJATTU: HANKINNAN ALOITUSPÄIVÄMÄÄRÄN VUOSILUKU. Opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) myönsi Helsingin kaupungille 22.12.2020 miljoona (1,0) euroa harrastamisen Suomen mallin mukaisen toiminnan käynnistämistä varten. Harrastamisen Suomen mallin tavoitteena on tukea lasten ja nuorten hyvinvointia mahdollistamalla jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä. Hanke käynnistyy harrastustoimintaa järjestävien kumppaneiden kartoituksella ja kilpailutuksella, jota seuraa toiminnan suunnittelu ja organisoituminen.

Helsinki etsii kumppaneita harrastamisen Suomen mallin käynnistämiseen Helsingissä18.1.2021 10:00:00 EETTiedote

Opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) myönsi Helsingin kaupungille 22.12.2020 miljoona (1,0) euroa harrastamisen Suomen mallin mukaisen toiminnan käynnistämistä varten. Harrastamisen Suomen mallin tavoitteena on tukea lasten ja nuorten hyvinvointia mahdollistamalla jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä. Hanke käynnistyy harrastustoimintaa järjestävien kumppaneiden kartoituksella ja kilpailutuksella, jota seuraa toiminnan suunnittelu ja organisoituminen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme