Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uusi jazzfestivaali Helsinkiin

Jaa

Helsinkiin perustetaan uusi talvinen jazzfestivaali SavoyJAZZFest. Ensimmäinen tapahtuma saa päivänvalon maaliskuussa 2019. Ensimmäisessä SavoyJAZZFestissä esiintyvät Billy Cobham ja Jazzmeia Horn.

Laulaja Jazzmeia Horn, kuva Jacob Blicke
Laulaja Jazzmeia Horn, kuva Jacob Blicke

Julkaisuvapaa la 15.9. klo 19

Jokavuotinen SavoyJAZZFest aloittaa Savoy-teatterissa komeasti.

Perjantaina 8.3. Savoyn lavalla esiintyy maailman parhaaksi rumpaliksikin kutsuttu, legendaarinen amerikkalainen Billy Cobham. Hän esiintyy Savoyssa viisihenkisellä kokoonpanolla. Konsertti on osa Cobhamin 75-vuotisjuhlakiertuetta.

Lauantain 9.3. päävieras on nuoremman jazzsukupolven edustaja, laulaja Jazzmeia Horn. Hänet tunnetaan taiturillisesta tekniikasta, sielukkaasta äänestä ja koskettavista tulkinnoista. Grammy-ehdokkaana ollut Jazzmeia Horn esiintyy Savoy-teatterissa nelihenkisellä kokoonpanolla.

SavoyJAZZFestin taiteellinen johtaja on trumpetisti Jukka Eskola. Hänen kolmivuotinen taiteellisen johtajan kautensa kattaa vuodet 2019-2021.

Eskola kuuluu tämän hetken arvostetuimpiin jazzmuusikoihin. Sony Jazzpalkinnon vuonna 2006 voittanut ja Pori Jazzin vuoden taiteilijaksi 2007 valittu trumpetisti on julkaissut viisi soololevyä. Hän on soittanut lukuisten koti- ja ulkomaisten artistien kanssa ja tunnetaan mm. kokoonpanoista The Five Corners Quintet, Jukka Eskola Soul Trio ja Ricky-Tick Big Band.

”Savoy-teatterin historiaa henkivä miljöö luo jo tietyn ”jazzmaisen” fiiliksen. Mielestäni jazz, tyylikkyys ja design kulkevat käsi kädessä. Akustiikaltaan ja visuaalisilta mahdollisuuksiltaan Savoy on ainutlaatuinen sali Helsingissä”, Eskola luonnehtii.

Ohjelmistolinjauksia ovat kansainvälisyys ja isot konsertit. Esiintyjiksi Eskola haluaa tämän hetken nousevia, kansainvälisiä nimiä, jotka ovat jo tunnettuja jazzmarginaalin sisällä sekä jazzmusiikin jättiläisiä mahdollisuuksien mukaan.

”Yhdistelemme ohjelmaan laadukkaita kansainvälisiä sekä kotimaan ykköskaartin esiintyjiä. Salin koko velvoittaa isohkoihin kiinnityksiin.”

Eskola tähdentää myös UMO:n merkitystä helsinkiläisessä jazzkentässä ja haluaa UMO:n mukaan festivaaliohjelmaan.

Tapahtuman pääyhteistyökumppani on Hotel Haven.

”Hotel Havenia ja Savoy-teatteria yhdistävät korkea laatu, kansainvälisyys sekä keskeinen sijainti Helsingin historiallisessa keskustassa”, sanoo Hotel Havenin hotellinjohtaja Mika Makkonen.

 

Kolmipäiväinen SavoyJAZZFest järjestetään 8.-10.3.2019 Savoy-teatterissa. Kolmen päivän Early Bird -liput ovat myynnissä nyt.

Lisää artistikiinnityksiä julkistetaan lokakuun alussa, ja tuolloin tulevat myyntiin myös yksittäisten päivien liput.

SavoyJAZZFest 8.-10.3.2019

Early Bird -liput 15.10.2018 asti: peruslippu Early Bird 97 e, premium (parhaat paikat) Early Bird 127 e, lisäksi Show&Dinner-vaihtoehtoja

www.lippu.fi sekä Savoy-teatterin lipunmyynti

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoa tapahtumasta
Päivi Loponen-Kyrönseppä
Savoy-teatterin johtaja
p. 0505338386, paivi.loponen@hel.fi

Jukka Eskola
taiteellinen johtaja, trumpetisti
p. 0505939386, jukka@eskola.net

Kuvat

Laulaja Jazzmeia Horn, kuva Jacob Blicke
Laulaja Jazzmeia Horn, kuva Jacob Blicke
Lataa
Billy Cobham, rummut
Billy Cobham, rummut
Lataa
Jukka Eskola, trumpetti, kuva Atte Mäläskä
Jukka Eskola, trumpetti, kuva Atte Mäläskä
Lataa
Hotel Haven on SavoyJAZZFestin pääyhteistyökumppani.
Hotel Haven on SavoyJAZZFestin pääyhteistyökumppani.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

750-paikkainen Savoy-teatteri on kansainvälinen konserttisali keskellä Helsinkiä. Sen ohjelmistossa painottuvat maailmanmusiikki, jazz, musiikkiteatteri ja elokuva. Savoy-teatterissa vierailee vuosittain noin 200 artistia tai esiintyjäryhmää.

Savoy-teatteri, Kasarmikatu 46-48, 00130 Helsinki

www.savoyteatteri.fi, fb, insta, twitter, blogi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Nuorten tuottamassa Signaali Goes Live -tapahtumassa keskustellaan somesta – keskustakirjasto Oodissa järjestettävä tapahtuma lähetetään livenä YouTubessa18.1.2019 09:18Tiedote

Signaali Goes Live on toimitus- ja tuotantoyhteisö Signaalimedian nuorten suunnittelema ja tuottama tapahtumasarja. Ensimmäinen neljästä tapahtumasta järjestetään lauantaina 26.1.2019 keskustakirjasto Oodissa. Tapahtuman teemana on sosiaalinen media ja sen moninaiset ilmiöt. Tapahtumassa vierailevat mm. tubettaja PakolaiShow ja somevaikuttaja Sami Kieksi ja se huipentuu helsinkiläisyhtye Vanillan livekeikkaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme