Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

Uusi julkaisu tarjoaa tietoa järjestöjen toimintojen tukemisesta

Jaa

Järjestöjen toimintaedellytyksiä muuttuvassa toimintaympäristössä voidaan vahvistaa muutostuella ja koulutuksella. Uusi julkaisu Yhteisen hyvän alusta – Alustatalouden edellytysten kehittäminen järjestöjen toiminnan tukijana lähestyy aihetta sote-palveluita tuottavien järjestöjen kehittämisen näkökulmasta.

– Viime vuosina järjestöt ovat tuoneet esiin, ettei järjestötaustaisten toimijoiden tuen ja palvelujen sisältöjä eikä luonnetta riittävästi ymmärretä, hankkeessa mukana ollut asiantuntija Marina Steffansson toteaa.

Huolta on lisäksi aiheuttanut epävarmuus järjestöjen roolista uudistuvassa sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmässä sekä vertaistuen ja vapaaehtoistoiminnan rahoitus. Tästä syystä on pyritty lisäämään yhteistyötä järjestöjen välillä ja yhdistämään niiden voimavaroja. Steffansson kuitenkin huomauttaa, että jatkuva toimintaympäristön muutos tekee kehitystyöstä haastavaa.

– Hankkeessa on kehitetty järjestötaustaisten palveluntuottajien yhteinen toimintamalli, jonka käyttöönottoa ja sitoutumista tuetaan digitaalisella alustalla, muutostuella ja koulutuksella, Steffansson taustoittaa järjestöjen toimintojen kehittämisen tavoitetta.

Julkaisussa tarkasteltava Yhteisen hyvän alusta -hanke toimi kolmen itäsuomalaisen maakunnan alueella Etelä-Savossa, Etelä-Karjalassa ja Pohjois-Savossa. ESR-rahoitteista hanketta hallinnoi Alustapalvelu Sociala Oy, ja osatoteuttajana toimi Diakonia-ammattikorkeakoulu. Hankkeen tavoitteena oli edistää järjestöjen mahdollisuuksia toimia julkisten ja yksityisten palveluntuottajien rinnalla sekä vahvana, että valinnanmahdollisuuksia lisäävänä toimijana ja osana sote- ja kasvupalvelujen tuottamista.

Julkaisu kuvaa hankkeen etenemistä ja niitä tuloksia, joita sote-palveluja tuottavien järjestöjen alustatalouden kehittämisessä on saavutettu. Teos tarjoaa arvokasta tietoa järjestöjen tukemisesta sote-taustaisille palveluntuottajajärjestöille ja julkisille palveluntuottajille.

Julkaisu

Yhteisen hyvän alusta -hanke (toim.), (2020). Alustatalouden edellytysten kehittäminen järjestöjen toiminnan tukijana. Diak Puheenvuoro 33, Diakonia-ammattikorkeakoulu.

Julkaisun pysyvä osoite: http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-493-370-4

Teos on luettavissa maksutta Theseuksessa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)
Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)
Kyläsaarenkuja 2
00580 HELSINKI

http://www.diak.fi

Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak) kouluttaa asiantuntijoita sosiaali-, terveys-, kirkon ja tulkkauksen aloille. Se osallistuu koulutusalojensa alueelliseen, valtakunnalliseen ja kansainväliseen kehittämiseen mm. hanketoimintansa kautta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

Uudistettu karttapalvelu paljastaa hyvinvoinnin katvealueet9.2.2021 08:16:00 EETTiedote

Diakonia-ammattikorkeakoulussa on kehitetty Huono-osaisuus Suomessa -karttapalvelu, joka tuottaa tutkittua tietoa eri kuntien, seutukuntien ja maakuntien huono-osaisuudesta. Nyt julkaistu uusi versio tarjoaa vertailutietoa alueiden hyvinvoinnin tilanteesta maan keskitasoon verrattuna sekä hyvinvoinnin muutoksista 2010-luvulla. Palvelun avulla saadaan tietoa, millä alueilla hyvinvoinnissa on merkittäviä vajeita.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme