Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uusi katutaidekartta on ilmestynyt – Karttaa jaossa Suvilahdessa Taiteiden Yönä

Jaa

Taiteiden yönä 24.8.2017 Suvilahdessa jaetaan upouutta Helsingin kaupungin tuottamaa katutaidekarttaa ja maalataan katutaidetta.

”Katutaidekartalla on 12 katu- ja graffititaiteen tekijän ja kokijan vinkkejä kaupungin kiinnostavimmista kohteista. Kuvan maaalaajapariskunta JR ja EORE pitävät yhtenä suosikkipaikoistaan Suvilahden vapaata maalausseinää.”  Kuva: Miikka Pirinen
”Katutaidekartalla on 12 katu- ja graffititaiteen tekijän ja kokijan vinkkejä kaupungin kiinnostavimmista kohteista. Kuvan maaalaajapariskunta JR ja EORE pitävät yhtenä suosikkipaikoistaan Suvilahden vapaata maalausseinää.” Kuva: Miikka Pirinen

Uudelta kartalta löytyy 25 erilaista Katutaidekesä 2017 -vinkkiä katutaide- ja graffititeoksista. Katutaidekohteita on ympäri kaupungin: Kannelmäessä, Malminkartanossa, Arabiassa, Roihuvuoressa, Herttoniemessä, Kulosaaressa, Vallilassa, Kalasatamassa, Kalliossa, Pasilassa, Kontulassa, Myllypurossa ja keskustassa.

Osa kartan kohteista perustuu katutaidehelsinki.fi-sivustolla kesän aikana julkaistuihin Omat kulmat -juttusarjan suosituksiin. Vinkkejään jakavat mm. EGS, Paavo Arhinmäki, Jenny Suihko, GMA eli Marja Heinonen ja Jukka Metsäaho. Kartalle on merkitty myös vapaat maalausseinät ja katutaidekontit. Lisäksi siinä on perusinfoa siitä, miten kuka tahansa voi aloittaa katutaiteen tekemisen. Kartta ilmestyy Taiteiden yönä ja sitä jaetaan kaikille avoimessa maalaustapahtumassa Suvilahdessa. Tämän jälkeen suomenkielistä karttaa on saatavilla Matkailuneuvonnasta.

Taiteiden yönä maalaustapahtuma Suvilahden maalausseinällä

Kaupunkilaiset voivat kokeilla graffitimaalaamista ammattilaisen opastuksessa kaikille avoimessa maalaustapahtumassa Taiteiden yönä klo 17–20 Suvilahden maalausseinällä. Paikalle voi myös tulla seuraamaan töiden valmistumista, Työpajan järjestää Helsingin kaupungin katutaidetoimisto Supafly ja avoimen työpajan ohjaajana toimii Maxie Madisson. Katutaidetoimisto tarjoaa kaikki maalit kokeilijoiden työpajaan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Salminen Antti
mediatuottaja
(09) 31071609, 041 5121749
antti.j.salminen@hel.fi

Kuvat

”Katutaidekartalla on 12 katu- ja graffititaiteen tekijän ja kokijan vinkkejä kaupungin kiinnostavimmista kohteista. Kuvan maaalaajapariskunta JR ja EORE pitävät yhtenä suosikkipaikoistaan Suvilahden vapaata maalausseinää.”  Kuva: Miikka Pirinen
”Katutaidekartalla on 12 katu- ja graffititaiteen tekijän ja kokijan vinkkejä kaupungin kiinnostavimmista kohteista. Kuvan maaalaajapariskunta JR ja EORE pitävät yhtenä suosikkipaikoistaan Suvilahden vapaata maalausseinää.” Kuva: Miikka Pirinen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ylläpitää ja parantaa eri-ikäisten helsinkiläisten mahdollisuuksia henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin, sivistymiseen sekä aktiiviseen kansalaisuuteen ja tukee Helsingin elinvoimaisuutta. Toimiala jakautuu kolmeen palvelukokonaisuuteen, jotka ovat kulttuuri, liikunta ja nuoriso.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Amparo Sánchezin yhtye Amparanoia Savoy-teatteriin tammikuussa22.11.2017 17:40Tiedote

Espanjalainen laulaja-kitaristi Amparo Sánchez tuo yhtyeensä Amparanoian Savoy-teatteriin tammikuun 27. päivä. Sánchez on espanjankielisissä maissa supertähti, joka on tehnyt yhteistyötä muun muassa Manu Chaon kanssa. Vuonna 1996 perustettu Amparanoia tunnetaan kantaaottavista lauluistaan, joissa espanjalaiset ja kuubalaiset rytmit yhdistyvät rockiin, reggaeeseen ja punk-asenteeseen. Sánchezin laulussa puolestaan kuuluu vahva bluestausta. Seitsenhenkinen yhtye on julkaissut yhteensä kahdeksan levyä. Sánchez nostaa sanoituksissaan sosiaaliseen epätasa-arvoon, kulutukseen ja naisen asemaan liittyviä teemoja. Meksikolaiseen Zapatista-liikkeeseen perehtynyt Sánchez näkee, että muusikolla on sekä etuoikeus että velvollisuus vaikuttaa taiteensa kautta. ”Voima on meissä. Tärkeintä on olla pelkäämättä." Amparanoia 27.1.2018 klo 19.00   Amparo Sánchez: laulu, kitara Willy Fuego: kitara, taustalaulu Carmen Niño: basso, taustalaulu Angie Lopez: koskettimet, taustalaulu Flor Inza: perkussiot Miki

Helsingin monikulttuurisessa itsenäisyyspäivänjuhlassa näkyy saamelaisuus22.11.2017 08:00Tiedote

Sata vuotta itsenäisyyttä. Sinä aikana Suomi on ottanut paikkansa maailmassa, rakentunut uudelleen, kansainvälistynyt ja kehittänyt oman ainutlaatuisen identiteettinsä. Helsinki on yhä monimuotoisempi kaupunki, ja se heijastuu myös Suomen itsenäisyyspäivän viettoon. Suomen 100-vuotiaan Itsenäisyyden juhlistamiseksi Finlandia-talolla järjestetään monikulttuurinen ja monimuotoinen itsenäisyyspäivän juhla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme