Helsingin yliopisto

Uusi kestävän kaupunkitutkimuksen teema käynnistyy webinaarilla ti 26.5. klo 11.15

Jaa
Helsingin yliopisto lanseeraa uuden kestävän kaupunkitutkimuksen teeman tukemaan kaupunkien kehitystä kohti hiilineutraaliutta.

Globaalin kaupungistumiskehityksen myötä yhä suurempi osa valtioiden taloudellisesta kasvusta ja BKT:sta keskittyy kaupunkeihin. Saman aikaisesti yli 70% maailman kasvihuonepäästöistä tuotetaan nimenomana kaupungeissa. Kestävyysongelmien ratkaisemiseksi kaupungit tarvitsevat tutkijoiden ja kaupunkitoimijoiden yhteisesti tuottamia luonnonmukaisia ratkaisuita.  

Helsingin yliopisto lanseeraa uuden kestävän kaupunkitutkimuksen tutkimusteeman. Uuden teeman tarkoituksena on keskittyä yhä voimakkaammin kaupunkien rooliin kestävyyshaasteiden ratkaisijoina sekä yliopiston ja kaupunkitoimijoiden yhteistyöhön perustuvan tiedon tuottamista.

Tutkimusteemaan johtava professori Christopher Raymond korostaa kestävyystutkimuksen monitieteellisyyden merkitystä kaupunkien ilmastotavoitteissa:

- Kaupunkien tavoitellessa hiilineutraaliutta, meidän on kehitettävä ns. ”kestävyyspolkuja”, jotka tukevat kaupunkilaisten hyvinvointia sekä hallitsevat samalla taloudellisia, sosiaalisia ja ekologisia seurauksia.

Akateemisen tutkimuksen rooli on näiden ratkaisujen kehitystyössä keskeinen. Professori Raymond korostaa kuitenkin monitoimijaisen yhteistyön merkitystä tiedon tuottamisessa:

- Tarvitsemme tutkijoiden, päättäjien yritysten ja kaupunkilaisten yhteistyötä. Tiedeviestinnän on siirryttävä yksisuuntaisesta viestinnästä kohti yhteiskehittämistä, jossa erilaisilla kaupunkitoimijoilla ja kaupunkilaisilla on aktiivinen rooli ja aito omistajuus.

Kestävä kaupunki: luonnonmukaiset ratkaisut –webinaari 26.5. klo 11.15.

Seuraa webinaaria suorana osoitteessa: https://tiedekulmamedia.helsinki.fi/fi/web/tiedekulma/player/webcast?playerId=38521893&eventId=55423830

Ohjelman tallenne julkaistaan jälkikäteen osoitteissa www.tiedekulmamedia.helsinki.fi ja www.helsinki.fi/urbaria.

Webinaarin esityksissä tarkastellaan tätä kestävyysmuutosta niin suomalaisten ja eurooppalaisten kaupunkien näkökulmasta kuin myös globaalissa mittakaavassa.

Kestävän kaupunkitutkimuksen teema järjestetään Kestävyystieteen instituutti HELSUS:in ja Kaupunkitutkimusinstituutti Urbarian yhteistyönä. Webinaarin esityskieli on englanti.

Ohjelma:

Rehtori Jari Niemelä, Helsingin yliopisto
Opening words

Professori Christopher Raymond, Helsingin yliopisto
"Creating liveable and resilient cities through nature-based solutions: Opportunities for recoupling human and natural systems in cities across the world."

Deputy Head of Sustainable management of natural resources unit Christos Fragakis, Euroopan komissio
"Sustainable and climate-neutral cities in EU Horizon Europe"

Kaupunginjohtaja Pekka Timonen, Lahden kaupunki
"Lahti as European Green Capital 2021: Innovations for promoting transformations toward sustainable lifestyles in Lahti"

Akatemiatutkija Riikka Puhakka, Helsingin yliopisto
"Urban green areas – well-being and health for children and youth’"

Lisätietoja:

Professori Christopher Raymond
Sähköposti: christopher.raymond@helsinki.fi
Puhelin: +358505560850 /+358294157836

Kestävän kaupunkitutkimuksen webinaari https://www.helsinki.fi/en/node/93060

Professori Christopher Raymondin koko haastattelu englanniksi: https://www.helsinki.fi/en/news/sustainability-news/how-can-cities-achieve-sustainable-growth-urban-sustainability-research-tackles-cross-disciplinary-global-challenges

Lisätietoa kestävästä kaupunkitutkimuksesta https://www.helsinki.fi/en/node/93060

www.helsinki.fi/helsus
www.helsinki.fi/urbaria

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen yhteisö, joka tuottaa tieteen voimalla kestävää tulevaisuutta koko maailman parhaaksi. Kansainvälisissä yliopistovertailuissa Helsingin yliopisto sijoittuu maailman parhaan yhden prosentin joukkoon. Monitieteinen yliopisto toimii neljällä kampuksella Helsingissä sekä Lahden, Mikkelin ja Seinäjoen yliopistokeskuksissa. Lisäksi sillä on kuusi tutkimusasemaa eri puolilla Suomea ja yksi Keniassa. Yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye