Pirkanmaan ELY-keskus

Uusi kiertoliittymä sujuvoittamaan Ikaalisten sisääntulotien liikennettä

Jaa

Valtatie 3 ja Ikaalisten keskustan välisen Ikaalisten sisääntulotien liikennejärjestelyitä parannetaan lisäämällä tievalaistusta ja korvaamalla väylän nykyinen nelihaaraliittymä kiertoliittymällä.

Pirkanmaan ELY-keskus ja Ikaalisten kaupunki uusivat yhteistyössä Ikaalisten sisääntulotien, Silkintien ja Vanhan Tampereentien nykyisen nelihaararisteyksen kiertoliittymällä. Lisäksi myös liikenneympyröiden välisen alueen tievalaistus uusitaan.

Rinteenmutkantieltä katkaistaan katuyhteys sisääntulotielle. Pilvilinnankadun liittymä siirretään noin 50 metriä etelämmäksi ja linjaus muotoillaan turvallisemmaksi. Risteysalueen linja-autopysäkit poistetaan. Nykyiset sisääntulotien tonttiliittymät katkaistaan ja niille rakennetaan korvaavat yhteydet katuverkon kautta. Jalankulku- ja pyöräilyväylät uusitaan tarvittavilta osin.

Sisääntulotien liikennejärjestelyitä päivitetään liikenteen joustavamman ja turvallisemman sujumisen vuoksi, sillä Ikaalisten sisääntulotie toimii paikallisen työ- ja asiointiliikenteen pääväylänä valtatie 3 ja Ikaalisten keskustan välillä. Vanha Tampereentie taas on laajan omakotitalo- ja uudisrakentamisalueen kokoojaväylä. Sisääntulotien liikennemäärä on noin 5000 ja Vanhan Tampereentien noin 800 ajoneuvoa vuorokaudessa.

Ikaalisten sisääntulotie muuttuu Ikaalisten kaupungin kaduksi, kun tienparannustyöt ovat valmistuneet.

Työt käyntiin vielä ennen joulua ja valmiiksi ensi syksynä

Rakennustyöt käynnistyivät marraskuussa Pilvilinnankadun ja Rinteenmutkantien risteysalueella sekä Keskisenkadulla. Vielä tämän vuoden puolella Vanhalla Tampereentiellä Marskinkadun ja Värälänkadun välillä tehdään koekuoppia ja hulevesilinjojen puhdistus- ja kartoitustöitä.

Noin 900 000 euroa maksavan tiehankkeen urakoitsijana toimii Ylöjärven Kiviset Oy. Ikaalisten sisääntulotien parannustyöt valmistuvat syksyllä 2021.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Vastaava työnjohtaja
Kati Ajoksenmäki
Ylöjärven Kiviset Oy
Puhelin 040 247 5490

Projektipäällikkö
Mikko Asunen
Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Puhelin 029 502 4106

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan ELY-keskus
Pirkanmaan ELY-keskus
Yliopistonkatu 38, PL 297
33101 Tampere

http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pirkanmaa

Huolehdimme sujuvasta arjesta; teiden rakentamisesta ja niiden kunnosta, ympäristön tilasta ja suojelusta sekä yritysten tukemisesta. Maakunnan kehittäjänä ja rahoituksen myöntäjänä teemme ELY-keskuksessa päivittäin työtä kestävän tulevaisuuden ja Pirkanmaan parhaaksi. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan ELY-keskus

Metsätalouden suojavyöhykkeiden mallintamiseen uusi työkalu7.12.2020 10:58:51 EETTiedote

Metsätalouden suojavyöhykkeiden mitoitukseen ja sijoittamiseen maastoon on valmistunut uusi työkalu. Pirkanmaalle suunnatun mallin on rakentanut Suomen metsäkeskus Pirkanmaan ELY-keskuksen tilauksesta. Työkalua voivat käyttää mm. tahot, jotka suunnittelevat esim. hakkuita tai muita metsänhoitotoimenpiteitä. Mallin avulla myös metsänomistajat voivat tarkastella mailleen sijoittuvia alueita, joissa suojavyöhyke voisi olla tarpeellinen. Kartassa olevat suojavyöhykkeet edellyttävät kuitenkin aina tarkempaa suunnittelua ja maastossa käyntiä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme