Ilmarinen

Uusi kiertotalousratkaisu on kiinteistön omistajalle ikiliikkuja: lämmittää, viilentää ja tuottaa lämpöä kaukolämpöverkkoon hiilineutraalisti

Jaa

Helsingin Postipuiston tuleva asuinalue asettaa uuden standardin uudisrakentamisen energiatehokkuudelle. Pasilan entisen maaliikennekeskuksen paikalle rakennettava asuintalo lämpenee ja viilenee hiilineutraalisti. Helenin ja Ilmarisen kehittämät uudenlaiset energiaratkaisut hyödyntävät useita eri lämmönlähteitä ja voivat olla ratkaisu rakennusten kestävään energiankäyttöön Suomessa.

Postipuiston Rullakkokatu 1 -asuintalo tuottaa valtaosin itse tarvitsemansa lämmön ja jäähdytyksen muun muassa maalämmön, jäteveden hukkalämmön ja päivittäistavarakaupan lauhteiden avulla. Lisäksi aurinkopaneelit vähentävät kiinteistön ostosähkön määrää. Eri lämmönlähteet täydentävät monipuolisesti uusiutuvaa kaukolämmitystä, ja kaikkia lämmönlähteitä voidaan hyödyntää kunakin vuoden aikana yhdessä optimaalisella ja mahdollisimman hiilineutraalilla tavalla.

- Esimerkiksi kaikkein kylmimpinä kuukausina kiinteistössä hyödynnetään maksimaalisesti maalämpöä. Näin pystytään vähentämään fossiilisen energian käyttöä ja samalla lämmöntuotannosta aiheutuvat päästöjä, kertoo projektimyyntipäällikkö John Aalto Helenistä.

Kun kiinteistön energiantuotannossa jäädään plussan puolelle, ylijäämälämpö jatkojalostetaan kaukolämmöksi Helenin kaukolämpöverkkoon. Näin se pääsee kiertämään myös muihin kiinteistöihin.

Konkreettinen askel kohti hiilineutraaleja kiinteistöjä

Postipuistossa toteutettava energiaratkaisu on molemmille yhtiöille uusi toimintamalli. Helen huolehtii rakennuksen energian toimittamisen lisäksi siihen liittyvästä laitteistosta ja energiajärjestelmästä kokonaisuudessaan. Rakennuksen maalämpöön liittyvä energiakenttä on kiinteistön omistavan Ilmarisen.

- Tällaisia palvelukokonaisuuksia on jo Euroopassa, ja kansainvälisesti hyväksi osoittautunut käytäntö on tärkeää tuoda myös Suomeen. Koemme, että Ilmarisella on energia-alan murrosta tukemalla mahdollisuus kehittää koko toimialaa. Hiilineutraalisti lämpenevän ja viilenevän asuinkohteen rakennuttaminen oli erinomainen tilaisuus tarttua muutokseen yhdessä vakaan toimijan kanssa, joka myös ymmärtää muuttuvaa markkinaa, kertoo rakennuttajapäällikkö Niina Nurminen Ilmariselta.

Helen uskoo, että tulevaisuuden lämmitysjärjestelmät perustuvat useisiin eri lämmönlähteisiin. Yhtiö pyrkiikin lähivuosina kasvattamaan hajautettujen energiantuotantoyksikköjen määrää.

- Kaksisuuntaisen energiantuotannon ja -käytön kehittäminen on osa suurempaa kehityskulkua, jonka tavoitteena on aidosti uudistaa rakentamista yhä vastuullisempaan ja energiatehokkaampaan suuntaan, Nurminen kiteyttää.

Energiatehokas malli tekee kiinteistön energiankäytöstä kokonaispalvelun

Helenin tehtävänä on toimittaa energiaratkaisu kokonaispalveluna aina suunnittelusta käyttöön ja kunnossapitoon koko kiinteistön elinkaarelle.

- Asiakkaat voivat pienentää huomattavasti hiilijalanjälkeään hiilineutraalilla energiaratkaisulla, joka toimii yhtä varmasti kuin tavanomainen kaukolämpö ja kiinteistöjäähdytys. Rakennuttajilta puolestaan jää pois lukuisia erillisiä suunnittelu-, hankinta- ja käyttövaiheen toimeksiantoja, Aalto kertaa kokonaispalvelun hyödyt.

Kaukolämpöverkot toimivat hyvänä alustana kaikille energiantuotantotavoille, ja eri lämmönlähteet täydentävät hyvin kaupungin energiajärjestelmää.

- Uusi energiaratkaisu soveltuu eri kokoisiin kiinteistöihin ja alueisiin, joihin voidaan liittää monia erilaisia kulloinkin saatavilla olevia lämmön lähteitä. Olemme kehittäneet kokonaisuudesta alusta asti monistettavaa ja muunneltavaa, Aalto täydentää.

Ilmarisen Asunto Oy Helsingin Rullakkokatu 1:n on määrä valmistua ja tulla vuokrattavaksi syksyllä 2021.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Niina Nurminen, rakennuttajapäällikkö, Ilmarinen
050 574 7491
niina.nurminen@ilmarinen.fi

John Aalto, projektimyyntipäällikkö, Helen Oy
puh. 050 3731085
john.aalto@helen.fi

Jouni Kivirinne, liiketoiminnan kehityspäällikkö, Helen Oy
puh. 040 334 1868
jouni.kivirinne@helen.fi

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ilmarinen
Ilmarinen
Porkkalankatu 1
00018 ILMARINEN (HELSINKI)

010 195 000http://www.ilmarinen.fi

Ilmarisen tehtävänä on varmistaa, että asiakkaamme saavat työstään ansaitsemansa eläkkeen. Kaikkiaan vastaamme lähes 1,2 miljoonan ihmisen eläketurvasta. Eläkevastuiden katteena on yli 46 miljardin euron sijoitusvarallisuus, josta noin 14 prosenttia on sijoitettu kiinteistöihin. Olemme yksi Suomen suurimmista rakennuttajista. Pitkäjänteinen työmme vastuullisen rakennuttamisen edistämiseksi huomioitiin alkuvuodesta Vuoden rakennuttaja 2019 -palkinnolla.

Helen Oy tarjoaa helpompaa ja mutkattomampaa arkea yli 500 000 asiakkaalle Suomessa. Lämmön, jäähdytyksen ja sähkön lisäksi tarjoamme ratkaisuja alueelliseen ja uusiutuvaan energiaan, älykkäisiin kiinteistöihin sekä sähköiseen liikenteeseen. Kehitämme fiksumpaa hiilineutraalia energiajärjestelmää, jonka avulla jokainen voi tuottaa, käyttää ja säästää energiaa ympäristöä kunnioittaen. Tavoitteemme on saavuttaa energiantuotannossamme sataprosenttinen hiilineutraalius 2035. Yhdistetään voimat ja tehdään uuden energia-aikakauden mahdollisuuksista totta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ilmarinen

Aleksanterinkatu 40–42 sai Gold-tason LEED-sertifikaatin - Lähes koko Kämp-kortteli nyt LEED-sertifioitu13.7.2020 10:14:38 EESTTiedote

Helsingin keskustassa sijaitsevalle, muun muassa GLO-hotellista ja Kämp Galleria -ostoskeskuksesta tunnetulle Aleksanterinkatu 40–42:lle on myönnetty LEED Gold -ympäristösertifikaatti. Kesäkuussa kultatason LEED-sertifikaatilla palkittiin Helsingin keskustan Kämp Gallerian rakennus, joka sijaitsee samassa korttelissa nyt palkitun kiinteistön kanssa.

Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärä putosi toukokuussa 11,6 prosenttia – pudotus jyrkempi kuin finanssikriisissä15.6.2020 11:39:12 EESTTiedote

Työntekijämäärät laskivat Ilmarisen suhdanneindeksiin kuuluvissa yrityksissä toukokuussa 11,6 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Yli kaksi kuukautta jatkunut pudotus työntekijämäärissä on indeksin mittaushistorian jyrkin ja suurempi kuin finanssikriisin pahimpina hetkinä. Suurin lasku oli ravitsemus- ja majoitusalalla, missä pudotusta oli yli 58 prosenttia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme