Tapio Karttakeskus

Uusi kirja kriiseihin valmistautumisesta antaa käytännönläheisiä vinkkejä

Jaa

"Opas kriisitilanteisiin" on selkeä ja helppotajuinen kriisivalmiusopas, joka ei lietso paniikkia eikä kehota suuriin investointeihin. Epävarman maailmantilanteen lisäksi yksittäiset yllättävät tapahtumat voivat aiheuttaa kriisin omassa elämässä ja niihin on hyvä varautua etukäteen.

Tiedätkö mitä tehdä pitkittyneen sähkökatkon tai äkillisen vesipulan iskiessä tai kuinka löytää omaiset, jos terrori-isku katkaisee verkkoyhteydet? Kriisi voi olla monenlainen normaalista arjesta poikkeava, uhkaavakin tapahtuma, ehkäpä jopa käännekohta.

Tapio Karttakeskuksen julkaisema kirja antaa tietoa ja ohjaa varautumaan ilman suuria hankintoja tai elämänmuutosta. Useimpiin asioihin voi valmistautua helposti, vaikka asuisi kerrostalossa. Ei siis tarvitse asentaa ylimääräistä generaattoria puutarhan bunkkeriin tai tuulivoimalaa ja kaivoa takapihalle.

– Tämän kirjan tavoite on riisua turha dramatiikka kriiseihin varautumisen ympäriltä. Varautumisen ei tarvitse olla vaikeaa ja työlästä, toteaa teoksen kirjoittaja Miguel Guerrero. – Varautumiseen ei tarvitse investoida suuria summia, vaikkakin muutama fiksu ja suhteellisen pieni hankinta paljon auttaakin. Varautuminen liittyykin ennen kaikkea asenteeseen!

Kirjassa on käytännön vinkkejä, mitä kotiin kannattaa hankkia ja millainen tapahtumien ennakointi on järkevää. Teoksessa käydään läpi, miten voi henkisesti varautua erilaisiin yllättäviin kriiseihin niin kotona, retkeillessä kuin ulkomaanmatkoilla.

Kriisiajan ruokakomeroon kannattaa hankkia hyvin säilyviä ja energiapitoisia ruokia, joiden valmistamiseen ei kulu paljoa vettä tai energiaa: esimerkiksi kaloja säilykepurkeissa, tomaattimurskaa ja tummaa suklaata.

Oppaasta on helppo poimia omaan elämäntilanteeseen sopivat aiheet ja vinkit niihin varautumiseen. Oman kriisisuunnittelun tueksi kirjassa esitellään todennäköisiä, mahdollisia ja vaarallisia skenaarioita, kuten sähkökatkos, saastunut vesi, terrori-isku, eksyminen maastossa, liikenneonnettomuus sekä ryöstö ulkomailla.

Kirja on julkaistu alun perin Ruotsissa. Miguel Guerrero on Ruotsin puolustusvoimien erikoisupseeri, joka on työskennellyt muun muassa psykologisten operaatioiden ja logistiikan parissa amfibiojoukoissa sekä paikallislehden toimittajana ja aikakauslehden päätoimittajana ennen siirtymistään armeijan palvelukseen.

Pyydä arvostelukappaletta ja kysy lisää!

Tuotetiedot:
Opas kriisitilanteisiin

  • kovakantinen 200 s. 17,5 x 24,5 cm
  • ISBN 978-952-266-762-5
  • suositushinta 30 €

Kansikuvan voi ladata Karttakeskuksen kuvapankista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Tapio Karttakeskus
Tapio Karttakeskus
Maistraatinportti 4 A
00240 Helsinki

https://karttakauppa.fi

Tapio-konserniin kuuluva Karttakeskus on Suomen johtava karttakustantaja. Valikoimamme kattaa niin retkeilyn, matkailun, autoilun kuin veneilynkin. Karttojen lisäksi kustannamme luontoon, ulkoiluun, retkeilyyn ja matkailuun liittyvää kirjallisuutta sekä tarjoamme paikkatietopalveluja. Tapio-konsernin merkittävät brändit ovat Tapio, Karttakeskus ja Metsälehti.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tapio Karttakeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme