Kustantamo S&S

Uusi kirja: Stressitohtori – enemmän itsetuntemusta, vähemmän stressiä

Jaa

Stressitohtorin keskeinen sanoma on, että jokainen meistä kokee stressiä eri asioista ja eri tavoin. Omaa stressikokemusta ei pidä verrata muihin, ja avain stressin säätelyyn on itsetuntemus.

Stressi kuuluu luonnollisena osana elämäämme, ja stressin sääteleminen vaikuttaa siihen, kuinka hyvin voimme. Pitkittynyt, krooninen stressi vaatii aina pidemmän ajan palautumiseen ja on iso riski terveydelle. Kun oppii tunnistamaan stressin merkkejä itsessään, voi jo ajoissa madaltaa stressitasojaan. Mitä herkempi stressille on, sitä enemmän on kiinnitettävä huomiota stressin säätelyyn.

Stressitohtori – enemmän itsetuntemusta, vähemmän stressiä on tukena stressin säätelyn opettelemisessa. Itseensä tutustuminen on stressin vähentämisen ja hyvinvoinnin kannalta erittäin tärkeää, ja itsetuntemus on kirjan punainen lanka.

Kirja koostuu neljästä osasta. Ensimmäisessä osassa tutustutaan persoonallisuuden kehitykseen liittyviin tekijöihin ja siihen, miten ne vaikuttavat stressin säätelyyn. Toisessa osassa käsitellään sitä, mitä stressi on ja miten stressin voi tunnistaa itsessään. Kolmannessa osassa kerrotaan keinoista, joilla stressiä voi oppia säätelemään, ja millä eri tavoin kehoa ja mieltä voi rauhoittaa. Viimeisessä osassa käännetään katse omaan arkeen: millä tavoin arjesta voisi tehdä mielekästä ja omannäköistä?

Sanna Leino (s. 1976) on kasvatustieteen maisteri, joka on oman kokemuksen kautta syventynyt tutkimaan stressiä, sen syitä ja seurauksia Stressitohtori-blogissaan. Tähän kirjaan Leino on suodattanut helposti omaksuttavaan ja käytännönläheiseen muotoon uusimman tieteellisen tutkimustiedon, stressikirjallisuuden hyödyllisimmän annin sekä henkilökohtaiseen kokemukseensa pohjaavan tiedon.

Kirja ilmestyy 16.1.2020. Pdf saatavilla nyt.

Haastattelupyynnöt ja arvostelukappaleet: johanna.forss@sets.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kustantamo S&S
Kustantamo S&S
Snellmaninkatu 13
00170 Helsinki

https://kustantamo.sets.fi/

Kustantamo S&S – ystävien kesken S&S – julkaisee laadukasta kauno-, tieto- ja lastenkirjallisuutta. S&S on osa Schildts & Söderströmsiä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustantamo S&S

Tiedote: Kustantamo S&S aikaistaa kirjailijoidensa ja kuvittajiensa tekijänpalkkioiden tilitystä24.3.2020 14:21:02 EETTiedote

Käynnissä olevan koronaepidemian vuoksi ohjelmajärjestäjät ovat joutuneet peruuttamaan kirjallisuustapahtumia ja kirjailijoiden kouluvierailuja. Tämä vaikuttaa suoraan kirjailijoiden ja kuvittajien tuloihin. Helpottaakseen yhteistyökumppaneidensa tilannetta S&S maksaa vuoden 2019 tekijänpalkkiot viimeistään toukokuun alussa, kun tavallisesti korvaukset tilitetään kesäkuun lopussa. Lisätiedot: Toimitusjohtaja Mari Koli, puh. 045 657 9808

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme