Kustantamo S&S

Uusi kirja: Stressitohtori – enemmän itsetuntemusta, vähemmän stressiä

Jaa

Stressitohtorin keskeinen sanoma on, että jokainen meistä kokee stressiä eri asioista ja eri tavoin. Omaa stressikokemusta ei pidä verrata muihin, ja avain stressin säätelyyn on itsetuntemus.

Stressi kuuluu luonnollisena osana elämäämme, ja stressin sääteleminen vaikuttaa siihen, kuinka hyvin voimme. Pitkittynyt, krooninen stressi vaatii aina pidemmän ajan palautumiseen ja on iso riski terveydelle. Kun oppii tunnistamaan stressin merkkejä itsessään, voi jo ajoissa madaltaa stressitasojaan. Mitä herkempi stressille on, sitä enemmän on kiinnitettävä huomiota stressin säätelyyn.

Stressitohtori – enemmän itsetuntemusta, vähemmän stressiä on tukena stressin säätelyn opettelemisessa. Itseensä tutustuminen on stressin vähentämisen ja hyvinvoinnin kannalta erittäin tärkeää, ja itsetuntemus on kirjan punainen lanka.

Kirja koostuu neljästä osasta. Ensimmäisessä osassa tutustutaan persoonallisuuden kehitykseen liittyviin tekijöihin ja siihen, miten ne vaikuttavat stressin säätelyyn. Toisessa osassa käsitellään sitä, mitä stressi on ja miten stressin voi tunnistaa itsessään. Kolmannessa osassa kerrotaan keinoista, joilla stressiä voi oppia säätelemään, ja millä eri tavoin kehoa ja mieltä voi rauhoittaa. Viimeisessä osassa käännetään katse omaan arkeen: millä tavoin arjesta voisi tehdä mielekästä ja omannäköistä?

Sanna Leino (s. 1976) on kasvatustieteen maisteri, joka on oman kokemuksen kautta syventynyt tutkimaan stressiä, sen syitä ja seurauksia Stressitohtori-blogissaan. Tähän kirjaan Leino on suodattanut helposti omaksuttavaan ja käytännönläheiseen muotoon uusimman tieteellisen tutkimustiedon, stressikirjallisuuden hyödyllisimmän annin sekä henkilökohtaiseen kokemukseensa pohjaavan tiedon.

Kirja ilmestyy 16.1.2020. Pdf saatavilla nyt.

Haastattelupyynnöt ja arvostelukappaleet: johanna.forss@sets.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kustantamo S&S
Kustantamo S&S
Snellmaninkatu 13
00170 Helsinki

https://kustantamo.sets.fi/

Kustantamo S&S – ystävien kesken S&S – julkaisee laadukasta kauno-, tieto- ja lastenkirjallisuutta. S&S on osa Schildts & Söderströmsiä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustantamo S&S

Vastatuuleen-tietokirja kertoo, miksi totuus- ja sovintokomissio saamelaisten ja Suomen valtion välillä on tarpeen18.12.2019 13:42:41 EETTiedote

Sovintotyö saamelaisten ja Suomen valtion välillä on alkamassa, sillä Saamelaiskäräjät on kokouksessaan 17.12.2019 päättänyt hyväksyä valtion kanssa neuvotellun totuus- ja sovintokomission perustamisen. Kolttien kyläkokous päätti hyväksymisestä viime viikolla, ja hallitus käsitteli asian iltakoulussaan 13.11.2019. Totuus- ja sovintokomission on tarkoitus selvittää ja oikaista Suomen valtion alkuperäiskansa saamelaisiin kohdistamat vääryydet, niin että vastaavaa ei koskaan enää tapahtuisi. Varsinainen työ alkaa vuodenvaihteen jälkeen nimeämällä viisi komissaaria, joista kolme on saamelaisia. Kustantamo S&S julkaisi lokakuussa 2019 tietokirjan Vastatuuleen – Saamen kansan pakkosuomalaistamisesta, joka antaa hyvät pohjatiedot sille, miksi totuus- ja sovintokomission työ on välttämätön. Kirja kertoo saamelaisten omien kertomusten kautta EU:n ainoan alkuperäiskansan kokemuksista Suomen valtiossa. Kertomukset kuvaavat alistamista, halveksuntaa ja häpäisemistä, ja ne piirtävät kuvan suomalais

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme