HUS

Uusi lastensairaala – lahja Suomen lapsille -dokumenttielokuva kertoo lastensairaalan ja lastentautien tutkimuksen tarinan

Jaa

Yli miljoona suomalaista osallistui Uusi lastensairaala -keräykseen. Pian ensi-iltansa saava dokumenttielokuva kertoo koskettavien tarinoiden kautta lastensairaalan historiasta, lasten sairaanhoidon ja terveyden saavutuksista, nykytilasta sekä avaa tieteen ja tutkimuksen tuomia mahdollisuuksia lastensairauksien hoitoon.

Lastensairauksien hoidon eettinen, tieteellinen ja yhteiskunnallinen perusta luotiin köyhässä ja eriarvoisessa Suomessa yli sata vuotta sitten. Dokumentti avaa lasten erikoissairaanhoidon kehityskulkua Arvo Ylpön ja Sophie Mannerheimin ajoista nykyisiin huipputason hoitotuloksiin ja kiteyttää asianmukaisista olosuhteista käydyn kamppailun, joka huipentui Uuden lastensairaalan avajaisiin. Dokumentti on myös kertomus vaikuttajien ja sairaanhoidon ammattilaisten tekemästä merkittävästä työstä Suomen lasten hyväksi.

- Olemme äärimmäisen kiitollisia lahjoittajille sekä aivan kaikille hankkeeseen osallistuneille siitä, että lapset, perheet ja henkilökunta ovat vihdoin saaneet nykyaikaiset tilat, joissa voimme kehittää lääketieteellistä hoitoa ja osaamista pitkäjänteisesti. Jokaisella lapsella on oikeus saada laadukasta hoitoa taustastaan riippumatta, sanoo toimialajohtaja Jari Petäjä.

- Uusien hoitojen kehittäminen vaatii pitkäjänteistä tutkimustyötä. Tutkimus on huomispäivän hoitoa, toteaa Lastentautien tutkimussäätiön hallituksen puheenjohtaja Tor Bergman. 

Uusi lastensairaala – lahja Suomen lapsille -dokumenttielokuvan ovat tilanneet HUS ja Lastentautien tutkimussäätiö. Dokumenttia on työstetty ja kuvattu kahden vuoden ajan Lastenklinikalla, Lastenlinnassa ja Uudessa lastensairaalassa. Dokumentti esitetään MTV3-kanavalla 19.3. klo 20.00. Ohjelma on katsottavissa myös MTV:ssä ja C Moressa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Toimialajohtaja Jari Petäjä, jari.petaja@hus.fi, 050 428 6630, HUS Lasten ja nuorten sairaudet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Mielenterveystalo.fi-palvelulla jo yli 200 000 käyttäjää kuukausittain25.6.2019 09:40:05 EESTTiedote

Palvelun kuukausittaista kävijämäärää seurataan jatkuvasti ja 200 000:n kuukausittaisen kävijän raja on ylittynyt ensimmäisen kerran. Erityisesti omahoito-ohjelmat, joista saa apua ja työkaluja paitsi tavallisiin oireisiin ja eri elämäntilaisiin, ovat suosittuja. Myös luotettaviksi todetut ja itsearviointiinkin sopivat mittarit toimenpidesuosituksineen ovat käytetyimpien sisältöjen joukossa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme