Naantalin kaupunki

Uusi maastopyöräilyreitti valmistui Naantaliin

Jaa

Naantalin kaupungin ensimmäinen maastopyöräreitti kulkee Luonnonmaalla, Haijaistentieltä Rymättyläntielle.

Maastopyöräilyreitin alku Haijaistentien päässä. Kuva: Naantalin kaupunki
Maastopyöräilyreitin alku Haijaistentien päässä. Kuva: Naantalin kaupunki

Naantalin Luonnonmaalle valmistuu uusi maastopyöräilyreitti. Reitti lähtee Haijaistentieltä Kukolanvainion talojen jälkeen ja kulkee Kaivolan ja Linnavuoren asuinalueiden ohi Viialanjärven länsipuolelta aina Rymättyläntielle, Kultarannan risteyksen tuntumaan. Pääasiassa reitti kulkee metsässä, mutta paikoitellen myös kevyenliikenteenväylillä. Pituutta uudella maastopyöräilyreitillä on 2,4 kilometriä.

– Kulkusuuntaa ei ole määritelty, vaan reitin voi ajaa molempiin suuntiin. Edestakaisin ajamalla siitä saa jo hyvän pituisen lenkin aikaiseksi, toteaa Naantalin kaupungin liikunta-alueiden työnjohtaja Max Holmberg.

Holmberg luonnehtii reittiä melko haastavaksi, erityisesti syksyisin ja keväisin, jolloin sen varrella voi olla märkiä paikkoja. Näihin paikkoihin on suunnitteilla vielä esimerkiksi pitkospuita. Viimeisiä viimeistelyjä tehdään reitillä seuraavien viikkojen aikana.

Maastopyöräreitin tekeminen aloitettiin viime syksynä. Valmisteluihin on kuulunut muun muassa reitin kartoitusta ja suunnittelua sekä raivaustöitä ja viitoitusta alueella. Haijaistentien-Rymättyläntien reitti on viitoitettu opastein, joissa on Haijaisten Silmu-luontopolultakin tuttu aurinkosymboli.

Sopivaa sijaintia maastopyöräilyreitille selvitettiin Luonnonmaan keskiosan pyöräily- ja ulkoilureittiyhteyksien kartoituksen yhteydessä. Nykyiseen paikkaan reitti oli helppo toteuttaa, sillä alue on suurimmilta osin kaupungin omistamaa maata. Reitti mukailee myös vanhaa yhdyslatujen pohjaa, ja alueen polut ovat aiemminkin olleet ulkoilijoiden käytössä.

Haijaistentien-Rymättyläntien reitti on Naantalin kaupungin ensimmäinen maastopyöräreitti. Holmberg kertoo, että reitin myötä Naantalin ulkoilumahdollisuuksia on haluttu edelleen monipuolistaa. Maastopyöräilyreittien toteuttamisen jatkamista tarkastellaan resurssien ja alueen mahdollisuuksien puitteissa.

– Tämä maastopyöräreitti on niin sanottu päänavaus, uusia reittejä tullaan toteuttamaan Manner-Naantalin ja Luonnonmaan pyöräily- ja ulkoilureittien kehityssuunnitelman mukaan nimenomaan Luonnonmaalle, Holmberg sanoo.

Haijaistentien-Rymättyläntien reitti on tarkoitettu maastopyöräilyyn, eikä sillä suositella liikkumista kävellen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Max Holmberg
liikunta-alueiden työnjohtaja
Naantalin kaupunki
044 733 4761
etunimi.sukunimi@naantali.fi

Kuvat

Maastopyöräilyreitin alku Haijaistentien päässä. Kuva: Naantalin kaupunki
Maastopyöräilyreitin alku Haijaistentien päässä. Kuva: Naantalin kaupunki
Lataa
Kuva: Naantalin kaupunki
Kuva: Naantalin kaupunki
Lataa
Kuva: Naantalin kaupunki
Kuva: Naantalin kaupunki
Lataa
Kuva: Naantalin kaupunki / Tekniset palvelut
Kuva: Naantalin kaupunki / Tekniset palvelut
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Naantalin kaupunki
Naantalin kaupunki
PL 43
21101 Naantali

02 4345 111http://www.naantali.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Naantalin kaupunki

Hangan lauttarantaan saadaan uusi odotuskoppi16.4.2021 12:30:21 EEST | Tiedote

Rymättylän Hankaan on valmistunut uusi odotustila. Hangan rantaan yhteysaluslaiturin läheisyyteen tuleva rakennus on tarkoitettu Hanka–Seili–Nauvo-reitillä liikkuvien käyttöön, esimerkiksi Pienen Rengastien pyöräilijöiden odotus- ja levähdyspaikaksi. Odotustilan ovat rakentaneet kaupungin kunnossapidon kirvesmiehet. Varsinainen rakennus on nyt viimeistelyä vaille valmis, ja paikoilleen Hangan rantaan se tuodaan vielä tämän kuun aikana. Odotustilan on suunnitellut Naantalin kaupungin kaavoitusarkkitehti Mika Sahlström. Rakennuksen suunnittelussa on otettu huomioon, että samaa rakennetta voitaisiin monistaa tuleviin saman tyylisiin rakennuksiin Naantalissa. – Rakennuksessa on kehärakenne, jossa talon runko ja katto muodostavat tavallaan yhtenäisen kehän. Näin kaikki runkorakenteet saadaan tehtyä kerralla valmiiksi. Vaikka malli on hieman monimutkainen, kehärakenne tuo nopeutta sen valmistamiseen, kertoo Naantalin kaupungin kunnossapitomestari Mikko Viitala. – Kehärakenne mahdollistaa sen

Turun, Naantalin ja Raision kaupunginjohtajat sitoutuvat Naantalin Nesteen alueen kehittämiseen25.3.2021 10:45:00 EET | Tiedote

Selvityshenkilö Panu Routila on luovuttanut Naantalin Nesteen jalostamon alueen tulevaisuutta koskevan selvitystyönsä elinkeinoministeri Mika Lintilälle. Routilan selvityksen mukaan alueelle olisi mahdollista muodostaa bio- ja kiertotalouden keskittymä. Selvitystyössä on tunnistettu useita yrityksiä, jotka ovat alueesta kiinnostuneita. – Panu Routila on tehnyt erittäin merkittävän työn selvittäessään alueen mahdollisuudet ja etsiessään yritykset, jotka näkevät alueen kiinnostavana teollisen toiminnan alustana. Parhaimmillaan tästä hankkeesta muodostuu esimerkki teollisuuden uudistumisen mahdollisuuksista, mutta se edellyttää kaikkien tahojen sitoutumista ja panostusta sekä työn jatkumista keskeytyksettä, sanoo Turun kaupunginjohtaja Minna Arve. Jalostamotoiminnassa ollut alue on kokonaisuudessaan yli 200 hehtaaria ja saavutettavuudeltaan erinomainen sekä maantieyhteyksin, rautateitse, että syväväylää pitkin. Kyseessä onkin kansainväliselläkin tasolla houkutteleva kohde uudelle teollisu

Naantalin uudeksi kaupunginjohtajaksi on valittu Laura Leppänen15.3.2021 20:27:06 EET | Tiedote

Naantalin kaupunginvaltuusto on valinnut kokouksessaan 15.3.2021 Naantalin uudeksi kaupunginjohtajaksi Laura Leppäsen. Kaupunginvaltuusto valitsi Leppäsen virkaan yksimielisesti. – Kiitän kaupunginvaltuustoa luottamuksesta ja valinnastani. Naantali on hieno kaupunki ja tulen tekemään parhaani kaupungin, sen asukkaiden, yritysten ja toimijoiden hyväksi. Odotan ilolla tulevia työtehtäviä, niin mahdollisuuksien hyödyntämistä kuin haasteiden ratkaisemistakin. Avoimella yhteistyöllä kaupungin henkilöstön ja luottamushenkilöidemme kanssa tulemme saamaan tuloksia aikaan, Leppänen toteaa valinnastaan. Laura Leppänen on koulutukseltaan filosofian tohtori, ja hän toiminut vuodesta 2019 alkaen Päijät-Hämeen liiton maakuntajohtajana. Leppänen on työskennellyt aiemmin Varsinais-Suomen liitossa maakuntauudistuksen muutosjohtajana. Naantalin kaupunginjohtajan tehtävä oli haettavana 27.11.–28.12.2020. Kelpoisuusvaatimuksena virkaan oli soveltuva ylempi korkeakoulututkinto, ja valittavalta toivottiin h

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme