Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uusi nuorten työpajatoiminta käynnistyi Kyrönmaalla

Jaa
Vuodenvaihteessa Kyrönmaan alueella toiminnan aloittaneeseen työpaja Följyyn voivat osallistua alle 29-vuotiaat nuoret aikuiset, joilla on työ- ja elinkeinotoimiston asiakkuus. Följyssä nuori saa tukea työelämään siirtymiseen, ja toimintaan osallistuminen on ilmaista.

Nuorten työpaja Följy on Kyrönmaan alueella (Vähäkyrö/Vaasa, Laihia, Isokyrö) toimiva työpaja, jonka toiminnan tarkoituksena on edistää nuorten aikuisten työllistymistä. Följy perustettiin, kun kuntouttava työtoiminta siirtyi Kyrönmaan työpaja Arpeetin mukana Pohjanmaan hyvinvointialueelle, ja työpajatoiminta jäi toteutettavaksi Vaasan kaupungille.

Följy sijaitsee Tervajoella, mutta työpajatoimintaa toteutetaan pääosin seinättömästi: työpajaohjaaja tapaa nuoria nuoren kotipaikkakunnalla, matalalla kynnyksellä. 

- Tarjoamme nuorille yksilövalmennusta nuorten kotipaikkakunnalla, apua työ- tai opiskelupaikan hakuun, palkkatuki- ja työkokeilupaikkoja, tutustumisia yrityksiin ja oppilaitoksiin sekä tukea työllistymiseen avoimille markkinoille. Työmahdollisuuksia voidaan tarjota esimerkiksi kuntien eri yksiköistä sekä paikallisista yrityksistä. Työpajalla on myös omia työmahdollisuuksia muun muassa asiakaspalvelijan työssä Tervajoen Posti-Matkahuollon palvelupisteellä, joka toimii Följyn yhteydessä, kertoo vastaava ohjaaja Pia Kivelä.

Följyssä nuori pääsee suunnittelemaan polkuaan kohti työelämää omien taitojensa ja kiinnostuksen kohteidensa pohjalta yhdessä työpajaohjaajan kanssa.

- Työpajaohjaaja on nuoren tukena työnhaussa ja kulkee nuoren rinnalla myös työkokeilu- ja palkkatukijaksojen aikana. Följyssä nuori oppii luottamaan omiin kykyihinsä ja vahvistamaan työelämätaitojaan matkalla työelämään, Kivelä sanoo.

Verkkoja työelämään

Ohjaustyön lisäksi Följyssä pyritään aktiivisesti verkostoitumaan ja luomaan työelämäkumppanuuksia alueen työnantajien kanssa työmahdollisuuksien kartoittamiseksi. Työnantajalle yhteistyö Följyn kanssa tarjoaa mahdollisuuden tutustua nuoreen osaajaan, joista voi myöhemmin halutessaan rekrytoida talon tavat tuntevan työntekijän.

-  Nuoren työnhakijan työllistäminen onkin panostus työnantajan tulevaisuuteen ja työnantajamielikuvaan tulevia rekrytointeja ajatellen. Nuorten työllistäminen myös ehkäisee nuorten syrjäytymistä, opettaa nuorelle tärkeitä työelämätaitoja, vahvistaa nuoren itsetuntoa sekä tukee nuorta ammatinvalinnassa, Kivelä mainitsee. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pia Kivelä, vastaava ohjaaja
pia.kivela@vaasa.fi; puh. 050 549 9996

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa on helppo olla onnellinen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme