Messukeskus

Uusi ohjelmakokonaisuus Helsingin Kirjamessuilla: Hyvinvointikirjat

Jaa

Helsingin Kirjamessut nostaa ensimmäistä kertaa ohjelmassaan esille hyvinvointikirjat. Fyysisen hyvinvoinnin lisäksi lukijoita kiinnostaa entistä enemmän henkinen hyvinvointi ja siihen liittyvää kirjallisuutta julkaistaan vuosi vuodelta enemmän. Kirjamessujen uudessa Rauha-salissa on lauantaina 28.10. ja sunnuntaina 29.10. omat ohjelmakokonaisuutensa hyvinvointiin liittyen. Yhteensä Helsingin Kirjamessuilla torstaista sunnuntaihin 26. – 29.10.2017 Messukeskuksessa on lähes 50 hyvinvointiin liittyvää ohjelmaa.

Hyvinvointikirjojen ohjelmakokonaisuus on yksi Helsingin Kirjamessujen ohjelmasta nouseva teema. Kirjamessujen koko ohjelma julkaistaan 12.9. tapahtuman verkkosivuilla.

Hyvinvointibuumi näkyy selkeästi kirjamessujen ohjelmatarjonnassa. Hyvinvointiin liittyviä kirjoja tarjottiin ennätysmäärä ohjelmaan tänä vuonna. Hyvinvointiin liittyvässä kirjallisuudessa käsitellään suurimmaksi osaksi henkistä hyvinvointia, mutta myös elämätilanteeseen, ruokavalioon, liikuntaan ja seksuaalisuuteen liittyviä aiheita. Suuret kustantajat ovat ottaneet hyvinvointikirjoja omaan valikoimaansa entistä enemmän. Otava esimerkiksi kustantaa tänä vuonna 11 Hidasta elämää -kirjaperheen teosta.

”Mitä terveemmin elää, sitä enemmän ehtii lukea kirjoja. Muitakin, kuin näitä terveyskirjoja, joiden avulla niitä lisävuosia lukuharrastukseen toivottavasti siunaantuu”, Helsingin Kirjamessujen ohjelmajohtaja Jan Erola toteaa. ”Suurin rajahyöty suomalaiselle yhteiskunnalle varmaakin tulisi, jos me miehetkin ymmärtäisimme kiinnittää enemmän huomiota hyvinvointiimme. Ja nopeimmin tässäkin asiassa pääsee kartalle kirjojen kautta."

Lauantaina 28.10. Rauha-salissa on improvisointia arjessa sekä tietoa ravinnon vaikutuksesta syöpää, tanskalaisesta onnellisuudesta ja telomeereistä. Sunnuntaina 29.10. puhutaan selkäkivun modernista hoitamisesta, väkevästä elämästä, joustavasta mielestä sekä terveenä ja hyvinvoivana pysymisestä. Kehonhallinnan uranuurtaja Marja Putkisto kertoo, miten  Body-up-ohjelmalla päästään hyvään ryhtiin.  Sunnuntaina Rauha-salin korkkaa Hidasta elämää -yhteisön toinen perustaja Sanna Wikström, joka esittelee Jutta Gustafsbergin kanssa yhteisen teoksensa Tsemppikirja. Se nostaa esille elämän valoisampia puolia, tsemppaa, antaa voimaa ja kannattelee. Wikström kertoo myös Unelmakarttakirjasta, joka herättelee uskallusta omien unelmien äärelle, poistaa esteitä unelmien toteuttamisen tieltä sekä lisää luovuutta ja mielikuvitusta.

”Hidasta elämää -kirjojemme tehtävänä on parantaa ihmisten kokemusta elämästään, koskettaa ihmistä ja lisätä hyvinvointia. Kirjat ovat jatkumoa sivustollemme, jonka ydinteemoja ovat luonnollinen elämätyyli, kokonaisvaltainen hyvinvointi ja henkinen kasvu”, kertoo Wikström. ” ”Emme puhu kirjasarjasta vaan kirjaperheestä. Kirjat ovat rinnalla kulkevia ystäviä. Kirjoihin on helppo samaistua. Tieto ei aina ratkaise, toisille toimii paremmin rehelliset elämätarinat, omien kokemusten kertominen. Jos tieto olisi vastaus kaikkeen, olisimme paljon paremmassa tilanteessa kuin nyt. Empatia vaikuttaa usein ihmisiin vahvemmin kuin tieto, se vaan on voimakkaampaa.”

Vaikka hyvinvoinnille on nimetty oma salinsa, aiheeseen liittyvää ohjelmaa on paljon myös messujen lavoilla. Seksuaalisuuteen liittyvä hyvinvointikirjallisuus on esillä lauantaina Aino-salissa. Silloin keskustellaan suljettujen ovien takana intohimosta,  yhdessä jaetusta nautinnosta, paremmasta seksistä tutkimustulosten valossa sekä seksuaalisuudesta läpi elämäkaaren. Koko hyvinvointiohjelma löytyy tapahtuman verkkosivulta 12.9., kun Helsingin Kirjamessujen ohjelma julkaistaan. Ohjelma on myös merkitty erikseen lokakuun alussa ilmestyvään messulehteen, jota voi jo nyt tilata tapahtuman verkkosivuilta www.helsinginkirjamessut.fi

lauantaina 28.10. Rauha-salissa:
klo 11.30 Lupa mokata – improvisointi arjessa, Pia Koponen (Schildts & Söderströms)
klo 12.00 Syö hyvin, voi paremmin, Reijo Laatikainen ja Timo Joensuu (Kirjapaja)
klo 12.30 Hygge & Lykke, Meik Wiking (readme.fi)
klo 13.00 Miten elää pitkä ja hyvä elämä? Telomeerit ja terveys (Aula & Co)

sunnuntaina 29.10. Rauha-salissa
klo 12.00 Tsemppikirja, Jutta Gustafsberg ja Sanna Wikström (Otava)
klo 12.30 Kaunis, terve ja hyvinvoiva, Anu Kiiveri (Bazar)
klo 13.00 Body up – hyvä ryhti ja liikkumisen vapaus, Marja Putkisto (Gummerus)
klo 13.30 Unelmakarttakirja, Sanna Wikström (Otava)
klo 14.00 Joustava mieli tukena elämänkriiseissä, Arto Pietikäinen (Duodecim)
klo 14.30 Selkäkipu ja mielen voima, Jaana Hautala ja Jerry Ketola (Otava)
klo 15.00 Väkevä elämä, Joni Jaakkola (Tammi)

lauantaina 28.10. klo 17.30-19.30, Aino-sali
klo 17.30 Intohimo – sytytkö, Minna Marsh (Gummerus), haastattelijana Rosa Meriläinen klo 18.00 Mielen seksuaalisuus - parempaa seksiä, Elina Tanskanen ja Osko Kontula (Tammi)
klo 18.30 Onnelliseksi – seksuaalisuus läpi elämäkaaren, Nina Honkanen (Siltala)
klo 19.00 Sexfullness – yhdessä jaettu nautinto, Minna Oulasmaa ja Riikka Riihonen (Docendo)

Helsingin Kirjamessut järjestetään 26. – 29.10.2017 Messukeskuksessa Helsingissä. Taphauma on avoinna torstaista lauantaihin klo 10-20 ja sunnuntaina klo 10-18. Messukeskus järjestää Helsingin Kirjamessut 17. kertaa Kirjakauppaliiton ja Suomen Kustannusyhdistyksen toimeksiannosta. Helsingin Kirjamessut on Suomen suurin kirja-alan tapahtuma ja valtakunnallisesti merkittävä kulttuurifoorumi. Helsingin Kirjamessujen yhteydessä on Antikvaariset Kirjamessut. Messuilla on myös postimerkkialue, jossa on Postimerkkimessut. Samanaikaisesti kirjamessujen kanssa järjestetään Viini ja Ruoka -tapahtuma.

Lisätietoja: Helsingin Kirjamessut,
tiedottaja Teija Armanto, Messukeskus, puh. 050 376 0804, teija.armanto@messukeskus.com
ohjelmajohtaja Jan Erola, puh. 040 506 4612, jan.erola@kravat.fi

Kuvia kirjailijoista kustantajien sivuilla. Kuvia kirjamessuista: http://mediabank.messukeskus.com

#kirjamessut www.helsinginkirjamessut.fi

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

*040 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain noin sata messutapahtumaa ja yli 2000 kokousta ja kongressia. Tapahtumiin osallistuu joka vuosi noin 9000 näytteilleasettajaa ja yli 1,1 miljoonaa kävijää.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Vene 18 Båt -messut haluaa olla mukana pelastamassa Itämerta18.9.2017 07:11Tiedote

Helsingin Vene 18 Båt -messujen yhteistyökumppani on vuonna 2018 kulttuuri- ja Itämerensuojeluhankkeistaan tunnettu John Nurmisen Säätiö, joka on käynnistänyt kymmenen vuoden aikana useita Puhdas Itämeri -hankkeita. Venemessut tahtoo olla mukana Itämeren pelastamisessa ja Itämeren suojelu nouseekin näkyvästi esille messujen ohjelmassa ja osastoilla. Tapahtuman yhtenä teemana on Puhdas Itämeri. Vene 18 Båt -messut järjestetään 9.–18.2.2018 Messukeskuksessa Helsingissä.

Kutsu: Kansainväliset turvallisuusalan FinnSec-messut 26. - 27.9.201718.9.2017 06:48Kutsu

tFinnSec 2017 turvallisesta liiketoimintaympäristöstä, maakuntien varautumisesta, turvainvestointien vaikutuksesta liiketoimintaan, vapaasta liikkuvuudesta, asumisen turvallisuudesta, väestösuojien rakentamisesta sekä kaupanalan turvallisuudesta. Avajaispäivänä 26.9. turvallisuudesta puhuvat ja ottavat siihen kantaa mm. liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner, kansliapäällikkö Päivi Nerg ja tulevaisuustutkija Ilkka Halava. Keskiviikkona 27.9. Vapaa liikkuvuus? Vapaa rikollisuus? -seminaarissa turvallisuuskonsultti Jeff Martin Englannista kertoo, mitä on opittu Englannin iskuista, tanskalainen Henrik Moll puhuu radikalisoitumisen vaikutuksista rikollisuuden ehkäisemiseen ja kansanedustaja Kari Tolvanen pohtii kotouttamisen haasteita.

Turvallisuusala ottaa isoja askelia18.9.2017 06:38Tiedote

Digitaaliset turvajärjestelmät kehittyvät juuri nyt isoin askelin. Maailma muuttuu ja yritysten on varauduttava uudenlaisiin riskeihin, uhkiin ja häiriöitilanteisiin, jotta liiketoiminta voi jatkua ja turvallisuus on taattu. Kansainväliset turvallisuusalan FinnSec-messut tiistaista keskiviikkoon 26. – 27.9.2017 Messukeskuksessa Helsingissä päivittää yritysten ja yhteisöjen turvallisuudesta vastaavien sekä yrityspäättäjien tiedot.

Cyber Security Nordic -tapahtuma 26. - 27.9.18.9.2017 06:14Kutsu

Tervetuloa uuteen Cyber Security Nordic -tapahtumaan. Se järjestetään nyt ensimmäistä kertaa yritysjohdolle ja kyberturva-asiantuntijoille sekä kyberturvallisuudesta kiinnostuneille median edustajille. Aiheet ovat todella ajankohtaisia. Tapahtuma selventää kyberuhkien todellisuutta ja antaa tietoa liiketoiminnan turvaamisesta. Tapahtuman avaa ti 26.9. Hybridiosaamiskeskuksen johtaja Matti Saarelainen. Pääpuheenvuoroja pitävät Associate Fellow Aapo Cederberg, yhdysvaltalainen entinen kenraali, NATO:n Afganistanin entinen kansainvälisten joukkojen komentaja John R. Allen, F-Securen tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen, NATO StratComin ohjelmistoinsinööri Nora Biteniece Riikasta ja kyberteknologian strategisten menetelmien asiantuntija Rami Efrati.

Huomisen koti on selkeä, laadukas ja toiminnallinen - Habitaren kävijät arvostavat ekologisuutta ja kestävää kehitystä17.9.2017 18:44Tiedote

Suomen johtava huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma Habitare tarjosi elämyksiä sisustamisesta ja muotoilusta. Viiden päivän aikana Habitaressa, Antiikki-tapahtumassa, HighEnd Helsingissä ja kahdessa ammattitapahtumassa vieraili alustavien tietojen mukaan 55 700 kävijää, joista ammattilaisia oli 11 000. Suomen suurin sisustus- ja muotoilutapahtuma Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 12.–16.9.2018.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme