Karttakeskus

Uusi opas johdattaa matkalle Saariston rengastielle

Jaa

Maailman kauneimmassa saaristossa Turun ja Ahvenanmaan välillä kiertelevä Saariston rengastie on ihastuttava matkailureitti. Karttakeskuksen uusi matka- ja retkeilyopas esittelee saaristokulttuuria ja reitin varren monipuolisia matkakohteita.

Kotimaan matkailun suosion ennustetaan jatkuvan suurena tulevanakin kesänä, ja omatoimimatkailu on saaristossa helppoa. Nähtävää on paljon, eivätkä etäisyydet ole suuria.

Uusi opas soveltuu hyvin sekä autolla että pyörällä liikkuville matkailijoille, mutta myös veneilijöille, sillä monet kohteista ovat vierasvenesatamien läheisyydessä. Rengastie on jaettu kirjassa seitsemään etappiin, ja lisäksi Pieni rengastie esitellään erikseen.

Naantalilainen tietokirjailija Tuomo Kesäläinen on kulkenut paljon saaristossa ja viihtyy erityisen hyvin rengastien varren kallioisilla saarilla ja luontopoluilla.

”Turun saaristo on koko maailmankin mittakaavassa upea kokonaisuus ja se tarjoaa todella paljon nähtävää ja koettavaa. Matkailupalvelut ovat monipuoliset, joten matkailijan on helppo koota juuri itseä kiinnostava kokonaisuus,” Kesäläinen kuvailee.

Oppaaseen on valikoitu kaikki saariston helmet; niin kauniit nähtävyydet, upeat luontoretkikohteet kuin monenlaiset majoitus-, ruokailu-, ostos- ja aktiviteettipaikatkin, erilaisia vuokraamoja ja uimarantoja unohtamatta.

”Saariston rengastien monipuolisuus ja käyntikohteet mahdollistavat useiden päivien lomamatkan, mutta opas palvelee hyvin myös päiväkävijöitä, retkeilijöitä ja veneellä saaristossa kulkevia matkailijoita,” muistuttaa Kesäläinen.

Kohteet on koottu tekstien ja kuvien lisäksi selkeille kartoille. Kirjan liitteenä on lisäksi erillinen taitettu kartta koko Saariston rengastien alueesta.

Tuotetiedot:
Tuomo Kesäläinen
Saariston rengastie Matka- ja retkeilyopas
• Nidottu, 160 s. + liitteenä erillinen taitettu kartta
• 12,5 x 18 cm
• ISBN 978-952-266-679-6
• Suositushinta 24 €

Lisätietoja ja arvostelukappaleet:
Aino Wuolijoki
p. 050 5647684
Kustannuspäällikkö, Karttakeskus
aino.wuolijoki@karttakeskus.fi

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Karttakeskus
Karttakeskus
Maistraatinportti 4 A
00240 Helsinki

https://karttakauppa.fi

Tapio-konserniin kuuluva Karttakeskus on Suomen johtava karttakustantaja. Valikoimamme kattaa niin retkeilyn, matkailun, autoilun kuin veneilynkin. Karttojen lisäksi kustannamme luontoon, ulkoiluun, retkeilyyn ja matkailuun liittyvää kirjallisuutta sekä tarjoamme paikkatietopalveluja. Tapio-konsernin merkittävät brändit ovat Tapio, Karttakeskus ja Metsälehti.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Karttakeskus

Uusi Retkipaikka-kirja esittelee Suomen kauneimmat maisemat21.4.2021 08:10:53 EEST | Tiedote

Luonnossa retkeily on innostanut korona-aikana paljon uusia ihmisiä, ja harrastajamäärät ovat lisääntyneet selvästi. Kotimaan retkeilybuumi on kasvattanut myös retkeilykirjallisuuden ja karttojen myyntiä. Tapion Karttakeskuksen supersuositun Retkipaikka-kirjasarjan kolmannessa osassa sukelletaan toinen toistaan kauniimpiin maisemiin Ahvenanmaalta Utsjoelle ja tehdään tunnetuksi uusia luontokohteita.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme