Yliopiston Apteekki

Uusi palvelu sujuvaan antibioottien annosteluun kotona

Jaa

Yliopiston Apteekki aloittaa uuden antibioottipumppujen täyttöpalvelun. Palvelu mahdollistaa potilaan varhaisen kotiutumisen sairaalasta ja turvallisen lääkehoidon kotona.

Yliopiston Apteekki aloittaa loka-marraskuussa antibioottipumppujen täyttöpalvelun julkiselle terveydenhuollolle. Palvelua on pilotoitu noin puoli vuotta lääkeyritys Baxterin ja Turun kaupunginsairaalan kanssa. Palvelu tuo merkittäviä säästöjä terveydenhuollolle.

Potilaat saavat Yliopiston Apteekin uusissa, palvelua varten rakennetuissa puhdastiloissa täytetyn antibioottipumpun, joka annostelee lääkettä suonensisäisesti tasaisesti yhden vuorokauden ajan. Uusi toimintamalli vapauttaa sairaalan potilaspaikkoja, vähentää hoitajien kotikäyntejä ja mahdollistaa lääkehoidon sujuvan toteutuksen potilaan kotona.

”Antibioottipumppu säästää merkittävästi terveydenhuollon resursseja, koska sen avulla potilas voi kotiutua sairaalasta aiempaa aikaisemmin. On myös viitteittä siitä, että potilaat kuntoutuvat kotioloissa nopeammin kuin sairaalassa”, kertoo LT, sisätautien ja hematologian erikoislääkäri Maija Valta Turun kaupunginsairaalasta.

”Haluamme tukea lääkehoitojen onnistumista ja rakentaa uudenlaisia yhteistyömalleja terveydenhuollon tarpeisiin. Olemme arvioineet, että palvelumme avulla säästetään ensi vuonna jopa 110 000 kotikäynnin tarve”, lääkevalmistuksesta vastaava Jarno Alén Yliopiston Apteekista kertoo.

Yliopiston Apteekki on Helsingin yliopiston omistama yritys, jonka yksi erityistehtävä on harvinaisten lääkkeiden valmistus. Vuonna 2019 Yliopiston Apteekki valmisti lääkkeitä noin 300 terveydenhuollon julkiselle ja yksityiselle toimijalle. Yliopiston Apteekin lääkevalmistuksessa ja laadunvarmistuksessa työskentelee yli 50 asiantuntijaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Yliopiston Apteekki
Yliopiston Apteekki
Valimotie 7
00380 HELSINKI

09 542 046http://www.yliopistonapteekki.fi

Yliopiston Apteekki on yksi Suomen kolmesta parhaasta asiakaspalveluyrityksestä (Taloustutkimus), joka palvelee monikanavaisesti asiakkaita 17 apteekin lisäksi myös puhelimessa (24 h) ja verkossa ya.fi. Yliopiston Apteekki on Helsingin yliopiston omistama yhteiskunnallinen yritys, jonka koko tuotto käytetään suomalaiseen koulutukseen ja tutkimukseen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Yliopiston Apteekki

Yliopiston Apteekki myönsi apurahan rationaalisen lääkehoidon ja riskienhallinnan tutkimukseen29.10.2020 14:00:00 EETTiedote

Vuosittainen 20 000 euron tutkimusapuraha myönnettiin Helsingin yliopistossa väitöstutkimusta tekevälle proviisori Sonja Kalliolle. Kallio tutkii avohuollon apteekkien osallistumista lääkitysriskien hallintaan ja iäkkäiden lääkkeiden käytön järkeistämiseen yhdessä muun terveydenhuollon kanssa. Apurahan avulla Yliopiston Apteekki haluaa edistää lääkehuollon tutkimusta Suomessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme