Business Tampere

Uusi Pyöräilysää -palvelu kannustaa tamperelaisia valitsemaan pyöräilyn kulkemistavakseen säässä kuin säässä

Jaa

Ilmatieteen laitos ja tamperelainen Infotripla Oy ovat kehittäneet yhteistyössä Pyöräilysää -verkkopalvelun, joka kertoo yksityiskohtaista tietoa pyöräilyolosuhteista Tampereella ja lähialueilla. Tavoitteena on kannustaa yhä useampi tamperelainen ja ympäryskunnissa asuva tarttumaan pyörän sarviin oman auton ratin sijasta.

Kuva: Laura Vanzo
Kuva: Laura Vanzo

Pyöräilyn vaivattomuuteen vaikuttavat monet eri olosuhteet

Ilmatieteen laitoksella on ollut jo pidempään pohdinnassa, miten sää- ja kelitietoa voitaisiin hyödyntää paremmin kevyessä liikenteessä myös pyöräilyn saralla. Pyöräilyssä sää ja olosuhteet vaikuttavat erityisen voimakkaasti siihen, viitsitäänkö hypätä pyörän selkään. Uusi Pyöräilysää -palvelu kertoo seuraavan 12 tunnin pyöräilysääennusteen, joka kertoo tulevista olosuhteista kokonaisvaltaisesti. Tämä pyöräilysääindeksi ottaa huomioon erityisesti pyöräilyyn vaikuttavat olosuhteet: tuulen nopeuden, sademäärän, sateen olomuodon, lämpötilan, ilmankosteuden ja tien pinnassa vallitsevan keliolosuhteen.

- Useista eri olosuhde-ennusteista palvelu laskee lopullisen indeksiarvon, jonka perusteella pyöräilysää on hyvä, kohtalainen tai huono. Toivomme, että tämä monen näkökulman huomioonottava indeksi palvelisi erityisesti talvipyöräilijöitä ja kannustaisi ihmisiä myös siihen, kertoo Janne Miettinen, yhteyspäällikkö Ilmatieteen laitokselta.

Tavoitteena on saada tamperelaiset liikkumaan kestävästi

Hankkeen taustalla on Business Tampereen 6Aika-hanke Vähähiilinen liikkuminen liikennehubeissa, jonka tarkoituksena on kehittää Kaupin alueen liikennejärjestelyjä vähähiilisimmiksi. Tavoitteena on tehdä vähähiilisistä liikkumisen vaihtoehdoista niin houkuttelevia ja vaivattomia, että yhä useampi valitsisi niistä miettiessään kulkutapojaan kaupungissa.

- Pyöräily on erittäin ilmastoystävällinen tapa liikkua ja helppo tapa lisätä liikuntaa omaan viikko-ohjelmaan. Korona-aikana pyöräily on myös erittäin turvallinen liikkumismuoto, kertoo Jukka Reunavuori, projektipäällikkö Business Tampereesta.

Pyöräilysää -palvelu on osa Infotriplan jo aiemmin tuottamaa Tampereenliikenne.fi-palvelua. Palvelusta löytyy myös muuta hyödyllistä tietoa Tampereella pyöräileville, esimerkiksi Tampereen kaupungin pyöräväylät ja pysäköintipaikat sekä sadealueet ennusteineen.

Pyöräilysää -palvelu löytyy osoitteesta: https://www.tampereenliikenne.fi/#/map/bicycling

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Janne Miettinen, yhteyspäällikkö, Ilmatieteen laitos, janne.miettinen@fmi.fi
Reetta Mäkinen, projektipäällikkö, Infotripla Oy, reetta.makinen@infotripla.fi

Kuvat

Kuva: Laura Vanzo
Kuva: Laura Vanzo
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Business Tampere
Business Tampere
Kelloportinkatu 1 B
33100 Tampere

http://www.businesstampere.fi

Business Tampere on Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö, jonka tehtävä on edistää investointeja sekä luoda paras ympäristö yritystoiminnalle. Yhtiön toimintaa ohjaa Tampereen kaupunkiseudun elinkeinostrategia. Rakennetaan uutta Tampereen seutua. Yhdessä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Business Tampere

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme