Tapio Karttakeskus

Uusi retkeilyopas madaltaa kynnystä retkeilyharrastuksen aloittamiseen

Jaa
Päiväretkien suosio on suuri, mutta retkellä ulkona yöpyminen tuntuu usein vaikealta. Uutuuskirja Retkeilijän ABC opastaa alkuun harrastuksessa, varusteiden valinnassa ja retken suunnittelussa.
Kuva: Caj Koskinen
Kuva: Caj Koskinen

Tapio Karttakeskuksen julkaisemassa helppolukuisessa retkeilyoppaassa annetaan hyvät vinkit retkeilyvarusteiden valintaan ja niiden käyttämiseen. Retkeilijän ABC neuvoo kohteen valinnassa, listaa retkelle tarvittavat varusteet, opastaa majoittumisessa ja kertoo niksit ruuanlaittoon luonnon helmassa sekä nostaa esiin tärkeimmät retkeilijän ensiapuohjeet.

– Retkeilyharrastus on hyvä aloittaa portaittain, harjoitella taitoja tavoitteellisesti ja aloittaa päiväretkeilystä, teoksen kirjoittaja Caj Koskinen kertoo. – Myös retkeilyvarusteita kannattaa ostaa sitä mukaa, kun oikea tarve tulee kartoitettua. Näin saa myös kustannuksia jaettua pidemmälle aikavälille. Aluksi voi tehdä päiväretkiä niillä varusteilla ja vaatteilla, mitä löytyy jo valmiiksi.

Päiväretkistä yön yli -retkeilyyn siirtyminen tuntuu tuoreesta retkeilijästä usein vaikealta. Koskinen on tehnyt kirjaan varustelistoja eri mittaisille retkille ja antaa yksinkertaisia vinkkejä, joiden avulla ensimmäinen makuupussiyö ulkona ei toivottavasti jää viimeiseksi.

– Kannattaa miettiä etukäteen mukava paikka, josta pääsee myös nopeasti pois, mikäli homma ei oikein onnistukaan. Ensimmäisen yön voi viettää takapihalla, mökillä tai jossakin laavulla, joka on lähellä parkkipaikkaa. Kannattaa ottaa mukaan lämmintä vaatetta illaksi, majoite, makuupussi ja -alusta. Illalla on myös kiva nauttia jotain hyvää syötävää ja juotavaa, Koskinen kertaa onnistuneen retken niksejä.

Kirjassa esitellään myös monenlaisia tapoja luonnossa liikkumiseen – patikoinnin lisäksi kerrotaan pyöräilystä, polkujuoksusta, hiihdosta, lumikenkäilystä, melonnasta ja muista vesillä liikkumisen tavoista. Koskinen opastaa lisäksi käytännön retkeilytaidoissa, kuten tulenteossa, ja antaa vinkit siihen, miten vessa-asiat helpoimmin hoidetaan metsäretkillä.

Caj Koskinen on eräopas ja Scandinavian Outdoorin sisällöntuottaja ja ulkoilun asiantuntija. Hän on myös kirjoittanut pitkään retkeilyblogeja Retkipaikkaan. Caj on huomannut työssään sekä retkeilyn suosion suuren kasvun että toisaalta sen, kuinka yöretkien aloittaminen on monelle todella vaikea ja iso askel. Helppolukuinen ja nykyaikainen retkeilyopas, jossa annetaan suorat vinkit retkeilyvarusteiden hankkimiseen ja niiden käyttämiseen, on puuttunut.

Pyydä arvostelukappaletta ja kysy lisää!

Tutustu tarkemmin ja osta kirja

Tuotetiedot:

Retkeilijän ABC - Tiedot, taidot, varusteet

  • pehmeäkantinen, 144 s., 15 x 20 cm
  • ISBN 978-952-266-772-4
  • suositushinta 29 euroa

Lisätietoja ja arvostelukappaleet:

Aino Wuolijoki
p. +358 29 432 6060
Kustannuspäällikkö, Tapio Karttakeskus
aino.wuolijoki@karttakeskus.fi

Kansikuvan voi ladata Karttakeskuksen kuvapankista.

Avainsanat

Kuvat

Kuva: Caj Koskinen
Kuva: Caj Koskinen
Lataa
Kirjan kansikuva
Kirjan kansikuva
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Tapio Karttakeskus
Tapio Karttakeskus
Maistraatinportti 4 A
00240 Helsinki

https://karttakauppa.fi

Tapio-konserniin kuuluva Karttakeskus on Suomen johtava karttakustantaja. Valikoimamme kattaa niin retkeilyn, matkailun, autoilun kuin veneilynkin. Karttojen lisäksi kustannamme luontoon, ulkoiluun, retkeilyyn ja matkailuun liittyvää kirjallisuutta sekä tarjoamme paikkatietopalveluja. Tapio-konsernin merkittävät brändit ovat Tapio, Karttakeskus ja Metsälehti.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tapio Karttakeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme