Uusi säätiö tukee kotimaisen arkkitehtuurin arvoa suomalaisten hyvinvoinnille

Jaa

Arkkitehtipalvelu Oy perustaa uuden arkkitehtisuunnittelualan säätiön, jonka tarkoituksena on tukea suomalaisen arkkitehtuurin kehitystä ja tehdä näkyväksi sen yhteiskunnallista merkitystä.

Aikaisemmin tänä vuonna Arkkitehtipalvelu Oy linjasi säilyvänsä arkkitehtipalvelulaisten omistuksessa luoden näin vastavoiman arkkitehtitoimistojen omistuksen lipumisesta alan ulkopuolelle. Nyt, arvopohjaisen strategialinjauksen jatkeena yhtiö perustaa uuden yleishyödyllisen arkkitehtisuunnittelualan säätiön, joka aloittaa toimintansa toukokuussa 2022.

Arkkitehtipalvelu Oy:n hallituksen puheenjohtaja Tero Wémanin mukaan uuden säätiön tarkoituksena on kohottaa arkkitehtuurin ja arkkitehtisuunnittelun arvostusta:

– Suomalainen arkkitehtisuunnittelu on monien muiden toimialojen tavoin murroksessa, kun digitalisaatio ja kestävä kehitys muovaavat elämäämme. On tärkeää tukea arkkitehtuurin reagointikykyä nopeasti muuttuvan arjen vaatimuksiin. Esimerkiksi koronapandemian mukanaan tuomat ilmiöt, kuten etätyöt ja -opiskelut heijastuvat juuri nyt asumiseen ja siten myös kotien suunnitteluun.

– Säätiön avulla haluamme tehdä näkyväksi sen, miten vaikuttavassa osassa arkkitehtisuunnittelu on meidän kaikkien elämää, ja edistää näin entistä laadukkaampien ympäristöjen rakentumista.

Tehtäväänsä Arkkitehtipalvelun säätiö tulee toteuttamaan muun muassa tukemalla alan käytännönläheistä tutkimusta, koulutusta ja tiedotustoimintaa sekä huomioimalla arkkitehtuurin korkeaa tasoa edistäviä rakennusalan tekoja, tekijöitä, toimijoita ja kohteita Suomessa.

– Haluamme tukea alaa tavoilla, joihin yksittäisillä yrityksillä ei välttämättä ole mahdollisuutta. Ilman jatkuvaa kehittämistä rakennetun ympäristön laatu on vaarassa taantua, Wéman sanoo.

“Ilman jatkuvaa kehittämistä
rakennetun ympäristön laatu
on vaarassa taantua.”

Säätiö tarjoaa mahdollisuuden vaikuttaa arkkitehtuurin kehitykseen

Uudesta säätiöstä tulee yksi Arkkitehtipalvelu Oy:n omistajista. Wémanin mukaan arkkitehdit haluavat työlleen pintaa syvempiä merkityksiä ja nyt säätiön omistus yhtiöstä tarjoaa Arkkitehtipalvelun henkilökunnan työlle juuri sitä.

– Arkkitehtipalvelun menestys parantaa suoraan säätiön toimintaedellytyksiä. Samalla jokaiselle arkkitehtipalvelulaiselle avautuu uusi mahdollisuus vaikuttaa alan tulevaisuuteen. Säätiö on meidän tapamme antaa takaisin alalle, jolta olemme myös paljon saaneet.

Arkkitehtipalvelun henkilöstö on ottanut säätiön lämpimästi vastaan. Sen perustehtävän merkityksellisyydestä kertovat pysäyttävät keskustelut, joita uutinen on poikinut:

– Minulta on kyselty mahdollisuutta testamentata säätiölle, Wéman kertoo.

“Minulta on kyselty mahdollisuutta
testamentata säätiölle.
Arkkitehdit todella haluavat työlleen
pintaa syvempiä merkityksiä.”

Ensimmäisen toimintavuotensa aikana säätiö keskittyy toimintansa pystyttämiseen ja toimintamuotojen rakentamiseen.

– Kaikki, jotka kokevat säätiön toiminnan ja alan kehityksen arvokkaaksi, ovat tervetulleita ajatusten vaihtoon. Kartoitamme tahoja ja toimijoita, joiden kanssa voisimme tehdä yhteistyötä. Meillä on jo paljon ideoita siitä, millaisilla konkreettisilla toimenpiteillä voisimme edistää alan kehitystä, mutta otamme ilolla vastaan kaikki ehdotukset.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tero Wéman
Hallituksen puheenjohtaja
Arkkitehtipalvelu Oy
Säätiön hallituksen puheenjohtaja
puh. +358 (0)40 522 2205
tero.weman@arkkitehtipalvelu.fi

Hanna Hietikko
Viestintäkoordinaattori
Arkkitehtipalvelu Oy
puh. +358(0)40 843 4528
hanna.hietikko@arkkitehtipalvelu.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Arkkitehtipalvelu Oy
Arkkitehtipalvelu Oy
Keskussairaalantie 2
40600 JYVÄSKYLÄ

+358 (0)44 755 5500https://www.arkkitehtipalvelu.fi

Arkkitehtipalvelun säätiö on yleishyödyllinen säätiö, jonka toiminnan tarkoituksena on sääntöjen mukaisesti kohottaa arkkitehtuurin ja arkkitehtisuunnittelun arvostusta. Säätiön perustajina ovat Arkkitehtipalvelu Oy sekä yhtiön perustajaosakkaat Jani ”Jaska” Lauttala, Jukka Hiltunen, Tommi Luukkonen ja Tero Weman yksityishenkilöinä ja omistamansa yhtiön kautta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Arkkitehtipalvelu Oy

Jyväskyläläinen Arkkitehtipalvelu jatkaa kasvuaan ostamalla Arkkitehtitoimisto Jukka Turtiaisen29.8.2019 09:40:14 EEST | Tiedote

Asiakkaiden kasvavat tarpeet vaativat leveämpiä hartioita Jyväskyläläinen Arkkitehtipalvelu Oy ostaa helsinkiläisen Arkkitehtitoimisto Jukka Turtiainen Oy:n liiketoiminnan. Kaupan myötä yhtiön henkilöstömäärä nousee lähes sataan ja liikevaihto noin 10 milj. euroon. Jyväskylän lisäksi myös Kuopiossa, Lahdessa, Tampereella ja Helsingissä toimiva Arkkitehtipalvelu kuuluu alan voimakkaimpiin kasvajiin. Kauppa vahvistaa yhtiön jalansijaa etenkin pääkaupunkiseudulla, jossa sen liiketoiminta kasvaa yli 50 %. Kasvun mahdollistajana yhtiö pitää hyvinvoivaa henkilöstöä ja monipuolista, asiakkaan laajenevia tarpeita palvelevaa osaamista.

Arkkitehtipalvelu Oy saa uuden toimitusjohtajan14.11.2018 12:13:57 EET | Tiedote

Arkkitehtipalvelu Oy:n toimitusjohtajaksi on nimitetty 1.1.2019 alkaen FM Juha Pakarinen, joka on työskennellyt Arkkitehtipalvelun varatoimitusjohtajan tehtävässä vuodesta 2017 alkaen. Ennen Arkkitehtipalveluun siirtymistä Juha Pakarinen on työskennellyt teollisuuden ja energia-alan tehtävissä. Yrityksen perustajaosakas ja nykyinen toimitusjohtaja Tommi Luukkonen keskittyy jatkossa hallitustyön lisäksi liiketoiminnan strategiseen kehittämiseen, hankekehitykseen ja asiakasrajapinnassa toimimiseen.