Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uusi sivusto kokoaa yhteen Helsingin kaupungin tapahtumatarjonnan

Jaa

Helsingin kaupunki haluaa tarjota helsinkiläisille sujuvaa arkea. Osana uusien digitaalisten palveluiden kehitystä Helsinki on avannut keskiviikkona 11.11. uuden verkkosivuston tapahtumat.hel.fi, josta löytyy kootusti kaupungin oma vapaa-ajan tapahtumatarjonta sekä jonkin verran myös muiden tapahtumajärjestäjien tapahtumia. Vuoden 2021 aikana sivusto kokoaa samaan paikkaan myös Helsingin kaupungin tarjoamat sadat lasten ja nuorten harrastukset.

Kuva: Freepik.com
Kuva: Freepik.com

Tapahtumat.hel.fi tarjoaa helposti käytettävän tapahtumien haun, josta käyttäjä voi hakea sisältöjä ja itseä kiinnostavia tapahtumia esimerkiksi ajan, paikan tai tapahtumakategorian mukaan. Uusi sivusto on käytettävissä suomen, ruotsin ja englannin kielillä. Tapahtumat.hel.fi-sivuihin pääset tutustumaan tästä 

Sivustoa ja erityisesti sen hakutoiminnallisuutta on alusta saakka kehitetty yhdessä käyttäjien kanssa. ”Kaupunkilaiset toivoivat verkkosivua, josta löytyisi kaikki Helsingin tapahtumat ja harrastukset. Uusi tapahtumat.hel.fi -sivusto kokoaa ne ensimmäistä kertaa yksille verkkosivuille. Tavoitteena on, että kaupunkilainen löytää palvelusta aina jotain uutta ja houkuttelevaa ja että sivustolla voi törmätä sellaisiinkin tapahtumiin, joita ei olisi välttämättä edes huomannut etsiä”, sanoo tapahtumat.hel.fi:n päätoimittaja Essi Eranka kulttuurin ja vapaa-ajan toimialalta. 
 
Kaikissa tapahtumissa noudatetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä. Sisätiloissa toteutuvissa tapahtumissa suositellaan vahvasti kasvomaskin käyttämistä. Lisätietoja voimassa olevista suosituksista ja rajoituksista löytyy Helsingin kaupungin korona-ajankohtaista -sivuilta

Turvallisuus tapahtumissa korona-aikana 

Yhteyshenkilöt

viestintä- ja markkinointipäällikkö
Essi Eranka
puh. 040 568 1369, essi.eranka@hel.fi  

viestintäasiantuntija
Mari Pietarila
puh. 040 334 1079, mari.pietarila@hel.fi 

Kuvat

Kuva: Freepik.com
Kuva: Freepik.com
Lataa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uusia koronaepidemian hillitsemiseen tähtääviä rajoituksia ja suosituksia voimaan Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan palveluissa 23.11.2020 alkaen 20.11.2020 16:41:00 EETTiedote

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi 19.11.2020 uusista suosituksista ja rajoituksista koronaepidemian leviämisen hillitsemiseksi. Kirjastot, kulttuurikeskukset, museot, nuorisotalot ja liikuntapaikat pysyvät auki. Yleisötilaisuuksien osallistujamäärä on rajattu enintään 20 henkilöön ja aikuisten joukkue- ja kontaktilajien harrastustoiminta perutaan ajalla 23.11.-13.12.2020.

Ennakkotiedote: kulttuuri- ja kirjastojaoston ylimääräinen kokous 24.11.202020.11.2020 12:21:54 EETTiedote

Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kulttuuri- ja kirjastojaosto kokoontuu päätöksentekoon ylimääräiseen kokoukseen ti 24.11.2020. Kokouksen esityslista on julkaistu. Kokouksessa päätetään 3 miljoonan euron erityisavustuksen kohdentamisesta taide- ja kulttuurialan yhteisöille koronapandemiasta palautumiseen vuosille 2020–2021 sekä kehittämistavustuksista vuodelle 2021.

Love in the shadow of the valley of death – butoh artist Ken Mai’s new performance leads us to an invisible reality19.11.2020 10:00:00 EETPress release

Butoh artist Ken Mai’s new performance In the Shadow of the Valley of Death will have its world premiere at Cultural Centre Caisa on 3 December. The artist mixes butoh with the aesthetics of martial arts, modern dance, ballet, and gymnastics along with song and zen philosophy. The profound and poetic performance deals with life, death, love and universal consciousness.

Rakkautta kuoleman laakson varjossa – Buto-taiteilija Ken Main uusi teos johdattaa näkymättömään todellisuuteen19.11.2020 10:00:00 EETTiedote

Buto-taiteilija Ken Main uusi teos In the Shadow of the Valley of Death saa maailman ensi-iltansa kulttuurikeskus Caisassa 3.12. Taiteilija yhdistää butoon itsepuolustuslajien, modernin tanssin, baletin ja voimistelun estetiikkaa, laulua ja zen-filosofiaa. Syvällinen ja runollinen teos käsittelee elämää, kuolemaa, rakkautta ja universaalia tietoisuutta.

Mittava lisärahoitus lasten ja nuorten digimedian hankintaan yleisille kirjastoille19.11.2020 08:00:00 EETTiedote

Koronaepidemian vuoksi laaditusta eduskunnan lisäbudjetista on lohkaistu 800 000 euron määräraha yleisten kirjastojen valtakunnalliseen digimediahankintaan. Summa käytetään lasten ja nuorten e-aineistojen hankintaan. Määrärahan turvin alkaneessa valtakunnallisessa hankkeessa halutaan edistää lukutaitoa, lisätä erilaisia oppimismahdollisuuksia ja vähentää eriarvoisuutta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme