Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uusi sovellus kertoo ajantasaisen tiedon latujen, jäiden ja rinteiden kunnosta

Jaa

Vaasan kaupungin ylläpitämien latujen, luistelualueiden ja laskettelurinteiden tilasta saa nyt ajantasaisen tiedon uuden sovelluksen avulla. Liikuntapaikkojen hoitajat päivittävät tietoja suoraan sovellukseen puhelimillaan.

Kuva: Katja Lösönen
Kuva: Katja Lösönen

Sovellus löytyy osoitteesta www.vaasa.fi/jaa-latu-ja-rinnetilanne.

Käyttäjä näkee ajantasaisen tilanteen siitä, missä on esimerkiksi juuri hoidettu perinteisen tyylin hiihtoon soveltuva latu tai onko lähin luistelujää aurattu. Myös meren jäälle myöhemmin talvella vedettävät jääladut sekä viralliset pulkkamäet on merkitty erikseen kartalle.

- Liikuntapaikkojen hoitajat päivittävät tietoja sovellukseen omien puhelimiensa avulla. Näin tiedot saadaan välittömästi sovellukseen samalla, kun liikuntapaikkaa hoidetaan ja huolletaan, kertoo liikuntapaikoista vastaava työpäällikkö Jari Kiveliö.

Samasta sovelluksesta löytyvät myös tiedot Vaasan Latu ry:n Pilvilammella ylläpitämistä laduista sekä kaupungin virallisten pulkkamäkien sijainnit.

Kohteista esitetään myös reittien pituudet ja valaistus

Sivustolla esitetään kohteiden hoitotilanne ja hoitoajankohta.

- Hoitotilanne kertoo esimerkiksi sen, onko ladun työstäminen jo aloitettu tai soveltuuko se vapaaseen tai perinteiseen tyyliin. Hoitoajankohta kertoo päivämäärän muodossa sen, koska kohdetta on viimeksi hoidettu, kertoo paikkatietoasiantuntija Martti Vaali.

Laduista ja jääalueista saa esille myös listauksen, jossa viimeksi hoidettu latu tai jää näkyy ylimpänä. Sivuston kartoista löytyy myös muuta tietoa kohteista, kuten reittien pituus, valaistu aika, hoitoluokka sekä tiedot mahdollisesta pukuhuoneesta tai katoksesta jääalueilla.

Sovellus toimii parhaiten tietokoneella, mutta skaalautuu myös mobiililaitteen pienelle näytölle kohtuudella.

- Mobiilikäyttäjiä varten sivun vasemman reunan selitteessä on linkit, joista kartat saa isompana auki omaan välilehteen ja ovat paremmin käytettävissä mobiilissa, Vaali kertoo.

Yhteyshenkilöt

työpäällikkö Jari Kiveliö, puh. 0400 560 846, jari.kivelio@vaasa.fi
paikkatietoasiantuntija Martti Vaali, puh. 040 725 0344, martti.vaali@vaasa.fi

Kuvat

Kuva: Katja Lösönen
Kuva: Katja Lösönen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme