Suunto

Uusi Suunto Vertical -seikkailukello latautuu auringonvalossa ja siinä on lyömätön akunkesto

Jaa
Suomessa sataprosenttisesti uusiutuvalla energialla valmistettu Suunto Vertical tulee myyntiin 16. toukokuuta. Monipuolisilla ominaisuuksilla varustettu seikkailukello on suunniteltu ensisijaisesti retkeilyyn ja tavoitteelliseen harjoitteluun.
Suunto Vertical sopii erinomaisesti retkeilyyn ja tavoitteelliseen harjoitteluun.
Suunto Vertical sopii erinomaisesti retkeilyyn ja tavoitteelliseen harjoitteluun.

Laadukkaista seikkailu- ja urheilulaitteistaan tunnettu Suunto tuo markkinoille uuden Suunto Vertical -urheilukellon. Suurella näytöllä varustetussa kellossa on edistykselliset kartta- ja navigointitoiminnot sekä markkinoiden paras akunkesto. Lisäksi kello latautuu auringonvalossa.

“Suunto Vertical on niille, jotka pysyvät liikkeessä ja ovat aina valmiita haastamaan itsensä. Kellon kestävä muotoilu, jykevä koko ja kaikkialla maailmassa toimivat offline-maastokartat kertovat kellon käyttäjälle kaiken tarpeellisen”, kertoo Suunnon tuotepäällikkö Petri Lehtovirta.

Suunto Vertical -kellosta on saatavilla kahdeksan erilaista versiota, joista neljä on valmistettu ruostumattomasta teräksestä (599 €) ja toiset neljä titaanista (799 €). Titaanista valmistetuissa kelloissa on auringonvaloa hyödyntävä latausominaisuus. 

Suunto Vertical on nyt tilattavissa ennakkoon. Kello tulee myyntiin Suunnon verkkokauppaan ja jälleenmyyjille 16. toukokuuta alkaen.

Suomalaista muotoiluosaamista, huippuunsa hiottuja ominaisuuksia ja laadukkaita materiaaleja 

Suunto Vertical -kellon monipuoliset ominaisuudet ja kestävä design palvelevat vaativampaakin seikkailijaa, mutta se sopii hyvin myös aktiiviselle harrastajalle. Kellon sisältämät uudet yksityiskohtaiset offline-maastokartat täydentävät entisestään Suunto-sovelluksen edistyksellisiä navigointitoimintoja. Kellon käyttäjä voi hyödyntää kartta- ja navigointipalveluita veloituksetta kaikkialla maailmassa. Reittien etsiminen ja suunnittelu on helppoa Suunto-sovelluksen lämpökarttojen, 3D-karttojen ja tienpinnan kuvausten ansiosta, jonka jälkeen valmiin reitin voi synkronoida saumattomasti kellon kanssa.

“Olen erittäin innoissani Suunnon uuden kellon karttatoiminnoista, joita hyödynnän työssäni päivittäin suunnitellakseni reittejä ja liikkuakseni mahdollisimman järkevästi ajoittain hyvinkin haastavissa ympäristöissä. Aurinkoa hyödyntävä latausominaisuus on hieno lisäys, vaikka kellon akunkesto on muutenkin poikkeuksellinen”, ammattilumilautailija, Suunnon brändilähettiläs Antti Autti kertoo. 

Titaanista valmistetun, auringossa latautuvan uutuuskellon akku kestää jopa 85 tuntia jatkuvaa harjoittelua äärimmäisen tarkasta sijainnin seurannasta tinkimättä. Ruostumattomasta teräksestä valmistetun kellon akku kestää jopa 60 tuntia. Pidemmän akunkeston tour mode -tila mahdollistaa jopa 500 tuntia jatkuvan harjoittelun seurannan. Päivittäisessä käytössä tour mode -tilassa kello kulkee mukana jopa 60 päivää ilman latausta, titaanista valmistettu versio jopa vuoden.

Suunto-sovellus ja lukuisten yhteistyökumppaneiden palvelut tarjoavat edistyksellisiä työkaluja harjoitteluun sekä useita eri vaihtoehtoja Suunto Vertical -kellon mukauttamiseen. Suunnon uusi Training zone -ominaisuus mahdollistaa kuormituksen, edistymisen ja palautumisen tarkan seurannan sekä pääsyn unianalyysiin ja tekoälyä hyödyntävän Suunto-valmentajan vinkkeihin. Yhteistyökumppaneiden palvelut, kuten Strava, Training Peaks ja Komoot, yhdistävät käyttäjän osaksi yhteisöä ja kannustavat kilpailuihin ja seikkailuihin.

Tekniset tiedot: 

 • Akunkesto titaanista valmistetussa kellossa jopa 85 tuntia ja ruostumattomasta teräksestä valmistetussa kellossa jopa 60 tuntia. 
 • Titaanikellon aurinkoa hyödyntävä latausominaisuus tarjoaa vähintään 30 % lisävirtaa aurinkoisina päivinä.
 • Monipuoliset kartta- ja navigointiominaisuudet
 • Markkinoiden paras sijainnin tarkkuus, GNSS-järjestelmä
 • Paino: titaani 74 g ja teräs 86 g
 • Näyttö: safiirilasi, 1,4”
 • Päivittäisen aktiivisuuden seuranta: mm. askeleet, syke, uni, kalorit, stressi
 • Kello on vesitiivis sataan metriin asti
 • 97 erilaista urheilutilaa ja mahdollisuus luoda omia mukautettuja tiloja
 • Suunto Vertical voi muodostaa yhteyden jopa viiteen satelliittijärjestelmään (GPS, GLONASS, GALILEO, BEIDOU, QZSS) ja jopa 32 yksittäiseen satelliittiin samanaikaisesti.
 • Tuotekuvat löytyvät täältä.

Virtuaaliset infotilaisuudet medialle (järjestetään englanniksi), kesto 30 min:

Talking about the new technology and product

Markus Kemetter, Product Manager
Perjantaina 12.5. klo 10
Linkki

Talking about the campaign “Choose to be different”

Nicolas Holtzmeyer, Head of Brand
Maanantaina 15.5. klo 10
Linkki 

Talking about the design of Suunto Vertical and design work at Suunto

Mikko Ahlström, Head of Design
Tiistaina 16.5. klo 10 
Linkki

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:


Jenni Pöyry
Mellakka
+ 358 50 343 2061
jenni.poyry@mellakka.fi

Kuvat

Suunto Vertical sopii erinomaisesti retkeilyyn ja tavoitteelliseen harjoitteluun.
Suunto Vertical sopii erinomaisesti retkeilyyn ja tavoitteelliseen harjoitteluun.
Lataa
Lataa
Suunto Vertical kulkee mukana haastavissakin olosuhteissa.
Suunto Vertical kulkee mukana haastavissakin olosuhteissa.
Lataa
Suunto Vertical sisältää uusia yksityiskohtaisia offline-maastokarttoja, jotka täydentävät Suunto-sovelluksen edistyksellisiä navigointitoimintoja.
Suunto Vertical sisältää uusia yksityiskohtaisia offline-maastokarttoja, jotka täydentävät Suunto-sovelluksen edistyksellisiä navigointitoimintoja.
Lataa
Suunto Vertical -kellossa on iso 1,4 tuuman näyttö.
Suunto Vertical -kellossa on iso 1,4 tuuman näyttö.
Lataa
Lataa
Suunto Vertical -kellosta on saatavilla useita eri vaihtoehtoja.
Suunto Vertical -kellosta on saatavilla useita eri vaihtoehtoja.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suunto on seikkailijoille. Edelläkävijyys ja utelias kokeilunhalu ovat olleet osa DNA:tamme jo vuodesta 1936 lähtien, kun suomalainen suunnistaja Tuomas Vohlonen ryhtyi kehittämään entistä tarkempaa kompassia ja keksi uuden menetelmän nestetäytteisten kompassien valmistukseen. Nykyisin Suunto on urheilukellojen, sukellustietokoneiden, kompassien ja alan digitaalisten palvelujen globaali suunnannäyttäjä. Suunnon tuotteet ovat kestäviä ja niiden ajaton muotoilu heijastelee arkista ja pohjoismaista identiteettiä. Suunnon pääkonttori ja tehdas sijaitsevat Suomessa.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.