Finanssiala ry

Uusi Talousguru Tuukka Tuomikoski Oulusta - "Talous ei ole missään nimessä kuivaa"

Jaa

Vuoden 2018 Talousguru Tuukka Tuomikoski tulee Kastellin lukiosta Oulusta. Kilpailun toiseksi tuli Väinö Tuovinen Suomalaisesta yhteiskoulusta Helsingistä ja kolmanneksi Santeri Väätäjä Kerttulin lukiosta Turusta. Loppukilpailussa pohdittiin talous- ja rahaliitto EMUn kehittämistä ja väiteltiin tuloeroista, vastuullisesta sijoittamisesta ja työehtojen paikallisesta sopimisesta. Finaalitapahtumassa palkittiin myös #Tubetatonni-kisan voittaja Emil Kaskikallio Nurmijärveltä.

Talousguru 2018 voittajakolmikko
Talousguru 2018 voittajakolmikko

"Oli aivan mahtava osallistua kilpailuun, talouden opiskelusta ja sen ymmärtämisestä on todellista hyötyä. Haluankin käyttää matemaattisia taitojani ja talousosaamista ja opiskella niitä lisää”, tuore talousguru ja onnellinen voittaja Tuukka Tuomikoski sanoo.

Tämän vuoden Talousguru-kilpailuun ilmoittautui 122 koulua ja noin 1 100 lukiolaista. Alkukilpailun perusteella valitut 14 finalistia arvioivat kaksipäiväisessä finaalissa talous- ja rahaliitto EMUn kehittämistä taloudellisesta näkökulmasta ja ottivat puolesta ja vastaan kantaa kiperiin talousväittämiin. Väittelyosuudessa väiteltiin mm. tuloeroista, vastuullisesta sijoittamisesta, verosuunnittelusta, protektionismista, vientiyritysten vallasta palkankorotuksiin sekä keskuspankkien elvytystoimista.

Kaikki finaaliin edenneet kilpailijat palkitaan korkeakoulupaikoilla(ilman pääsykoetta). Kolme parasta voi hakea suoraa opiskelupaikkaa Aalto-yliopiston kauppakorkeakouluun, Tampereen yliopistoon (kauppatiede) tai Lapin ammattikorkeakouluun. Tämän lisäksi finalistitvoivat hakea opiskelupaikkaa Helsingin yliopistoon (taloustiede) sekä kielikokeen läpäistyään Svenska handelshögskolaniin. Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulu hyväksyy parhaan finalisteista hakeneen opiskelijan. Opiskelupaikkojen lisäksi paras palkitaan Talousguru-tittelillä ja tohtorinhatulla, tarjolla on myös lehti- ja rahapalkintoja.

TALOUSGURU-FINALISTIT:

Henttonen Niklas: Gymnasiet Lärkan, Helsinki
Inola Inkki: Laukaan lukio,
Jaakkonen Iiro: Tampereen lyseon lukio,
Mishin Alex: Turun Suomalaisen yhteiskoulun lukio,
Pistemaa Konsta: Kuopion Klassillinen lukio,
Rauhala Samuel: Paimion lukio,
Rikkinen Reko: Lahden yhteiskoulu,
Suominen Kristian: Kauniaisten lukio,
Syvälahti Onni: Puolalanmäen lukio, Turku
Tikanoja Eemu: Töölön yhteiskoulu, Helsinki
Tomikoski Tuukka: Kastellin lukio, Oulu
Tuovinen Väinö: Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu,
Vanhala Mikko: Kyrönmaan lukio, Isokyrö
Väätäjä Santeri: Kerttulin lukio, Turku


Talousguru-kisan järjestävät Finanssiala ry, Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liitto HYOL ja FINEn Vakuutus- ja rahoitusneuvonta. Yhteistyössä ovat mukana myös Taloustoimittajien yhdistys ja Suomen lukiolaisten Liitto, joka palkitsi kilpailun parhaana väittelijänä Niklas Henttosen Gymnaisiet Lärkänista Helsingistä.

#Tubetatonnivoittaja Emil Kaskikallio kertoo videolla rahan lähteensä ja menonsa

Finaalitapahtuman yhteydessä palkittiin myös 17-vuotias Emil Kaskikallio Nurmijärveltä. Kaskikallio kävi videollaan läpi sitä, mistä nuoren miehen tulot ovat peräisin ja mihin varoja uppoaa. Eniten rahaa upposi herkkuihin ja mopon ylläpitoon. Voittorahat Kaskikallio aikoo säästää ja sijoittaa osan paremman videoeditointikoneen hankintaan.

Kaikille nuorille suunnattu #Tubetatonni-videobloggauskilpailu järjestettiin nyt toisen kerran. Kilpailuun tuli yhteensä noin neljäkymmentä kilpailutyötä, jotka kertovat nuorten omista arkipäiväisistä raha-asioista, kokemuksista, opeista ja mokista.

Kilpailuvideot ovat nähtävissä osoitteessa tubetatonni.fi.

Lisätietoja:

Talousguru.net
Vuoden 2018 Talousguru Tuukka Tuomikoski, p. 044 3600 722
Jussi Karhunen, asiantuntija, Finanssiala ry, p. 020 793 4297, jussi.karhunen@finanssiala.fi 
Elina Antila, viestintäpäällikkö, FINE, p. 040 548 3838, elina.antila@fine.fi 
Kirsi Ruhanen, toiminnanjohtaja, HYOL ry, p. 044 303 1789, kirsi.ruhanen@hyol.fi 

Avainsanat

Kuvat

Talousguru 2018 voittajakolmikko
Talousguru 2018 voittajakolmikko
Lataa
Tuukka Tuomikoski on vuoden 2018 Talousguru
Tuukka Tuomikoski on vuoden 2018 Talousguru
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Finanssiala ry
Finanssiala ry
Itämerenkatu 11 - 13
00180 HELSINKI

020 793 4200http://www.finanssiala.fi

Finanssiala ry (FA) edustaa Suomessa toimivia pankkeja, henki-, työeläke- ja vahinkovakuutusyhtiöitä, rahasto- ja rahoitusyhtiöitä sekä arvopaperivälittäjiä. Rakennamme jäsenillemme toimintaympäristöä, jossa ne voivat liiketoiminnallaan lisätä suomalaista hyvinvointia.

Finanssiala - Uudistuvan alan ääni

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Finanssiala ry

Hallitus parantamassa viljelijöiden mahdollisuuksia varautua satovahinkoihin17.1.2019 15:12Tiedote

Hallitus esittää satovahinkovakuutusten vapauttamista vakuutusmaksuverosta vuoden 2027 loppuun asti. Näin yhä useammat viljelijät saavat mahdollisuuden vakuuttaa satonsa vaikeiden vuosien varalta. Esimerkiksi vuoden 2017 sateisen ja kolean kesän takia jopa viidennes sadosta jäi korjaamatta. Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliiton MTK:n arvion mukaan huono sää aiheutti yli 100 miljoonan euron tappiot viljelijöille.

Rahastoista lunastettiin viime vuonna 3,9 miljardia euroa9.1.2019 07:24Tiedote

Suomeen rekisteröidyistä sijoitusrahastoista lunastettiin vuoden 2018 aikana nettomääräisesti yhteensä 3,9 miljardia euroa. Lisäksi rahastopääoma pieneni haastavan markkinakehityksen seurauksena. Yhteenlaskettu rahastopääoman arvo oli vuoden lopussa 110,1 miljardia euroa. Finanssiala ry:n julkaisemaan Rahastoraporttiin otettiin vuoden vaihteessa mukaan uusia rahastoja, mikä kasvatti pääomia 2,8 miljardilla eurolla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme