Finanssiala ry

Uusi Talousguru Tuukka Tuomikoski Oulusta - "Talous ei ole missään nimessä kuivaa"

Jaa

Vuoden 2018 Talousguru Tuukka Tuomikoski tulee Kastellin lukiosta Oulusta. Kilpailun toiseksi tuli Väinö Tuovinen Suomalaisesta yhteiskoulusta Helsingistä ja kolmanneksi Santeri Väätäjä Kerttulin lukiosta Turusta. Loppukilpailussa pohdittiin talous- ja rahaliitto EMUn kehittämistä ja väiteltiin tuloeroista, vastuullisesta sijoittamisesta ja työehtojen paikallisesta sopimisesta. Finaalitapahtumassa palkittiin myös #Tubetatonni-kisan voittaja Emil Kaskikallio Nurmijärveltä.

Talousguru 2018 voittajakolmikko
Talousguru 2018 voittajakolmikko

"Oli aivan mahtava osallistua kilpailuun, talouden opiskelusta ja sen ymmärtämisestä on todellista hyötyä. Haluankin käyttää matemaattisia taitojani ja talousosaamista ja opiskella niitä lisää”, tuore talousguru ja onnellinen voittaja Tuukka Tuomikoski sanoo.

Tämän vuoden Talousguru-kilpailuun ilmoittautui 122 koulua ja noin 1 100 lukiolaista. Alkukilpailun perusteella valitut 14 finalistia arvioivat kaksipäiväisessä finaalissa talous- ja rahaliitto EMUn kehittämistä taloudellisesta näkökulmasta ja ottivat puolesta ja vastaan kantaa kiperiin talousväittämiin. Väittelyosuudessa väiteltiin mm. tuloeroista, vastuullisesta sijoittamisesta, verosuunnittelusta, protektionismista, vientiyritysten vallasta palkankorotuksiin sekä keskuspankkien elvytystoimista.

Kaikki finaaliin edenneet kilpailijat palkitaan korkeakoulupaikoilla(ilman pääsykoetta). Kolme parasta voi hakea suoraa opiskelupaikkaa Aalto-yliopiston kauppakorkeakouluun, Tampereen yliopistoon (kauppatiede) tai Lapin ammattikorkeakouluun. Tämän lisäksi finalistitvoivat hakea opiskelupaikkaa Helsingin yliopistoon (taloustiede) sekä kielikokeen läpäistyään Svenska handelshögskolaniin. Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulu hyväksyy parhaan finalisteista hakeneen opiskelijan. Opiskelupaikkojen lisäksi paras palkitaan Talousguru-tittelillä ja tohtorinhatulla, tarjolla on myös lehti- ja rahapalkintoja.

TALOUSGURU-FINALISTIT:

Henttonen Niklas: Gymnasiet Lärkan, Helsinki
Inola Inkki: Laukaan lukio,
Jaakkonen Iiro: Tampereen lyseon lukio,
Mishin Alex: Turun Suomalaisen yhteiskoulun lukio,
Pistemaa Konsta: Kuopion Klassillinen lukio,
Rauhala Samuel: Paimion lukio,
Rikkinen Reko: Lahden yhteiskoulu,
Suominen Kristian: Kauniaisten lukio,
Syvälahti Onni: Puolalanmäen lukio, Turku
Tikanoja Eemu: Töölön yhteiskoulu, Helsinki
Tomikoski Tuukka: Kastellin lukio, Oulu
Tuovinen Väinö: Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu,
Vanhala Mikko: Kyrönmaan lukio, Isokyrö
Väätäjä Santeri: Kerttulin lukio, Turku


Talousguru-kisan järjestävät Finanssiala ry, Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liitto HYOL ja FINEn Vakuutus- ja rahoitusneuvonta. Yhteistyössä ovat mukana myös Taloustoimittajien yhdistys ja Suomen lukiolaisten Liitto, joka palkitsi kilpailun parhaana väittelijänä Niklas Henttosen Gymnaisiet Lärkänista Helsingistä.

#Tubetatonnivoittaja Emil Kaskikallio kertoo videolla rahan lähteensä ja menonsa

Finaalitapahtuman yhteydessä palkittiin myös 17-vuotias Emil Kaskikallio Nurmijärveltä. Kaskikallio kävi videollaan läpi sitä, mistä nuoren miehen tulot ovat peräisin ja mihin varoja uppoaa. Eniten rahaa upposi herkkuihin ja mopon ylläpitoon. Voittorahat Kaskikallio aikoo säästää ja sijoittaa osan paremman videoeditointikoneen hankintaan.

Kaikille nuorille suunnattu #Tubetatonni-videobloggauskilpailu järjestettiin nyt toisen kerran. Kilpailuun tuli yhteensä noin neljäkymmentä kilpailutyötä, jotka kertovat nuorten omista arkipäiväisistä raha-asioista, kokemuksista, opeista ja mokista.

Kilpailuvideot ovat nähtävissä osoitteessa tubetatonni.fi.

Lisätietoja:

Talousguru.net
Vuoden 2018 Talousguru Tuukka Tuomikoski, p. 044 3600 722
Jussi Karhunen, asiantuntija, Finanssiala ry, p. 020 793 4297, jussi.karhunen@finanssiala.fi 
Elina Antila, viestintäpäällikkö, FINE, p. 040 548 3838, elina.antila@fine.fi 
Kirsi Ruhanen, toiminnanjohtaja, HYOL ry, p. 044 303 1789, kirsi.ruhanen@hyol.fi 

Avainsanat

Kuvat

Talousguru 2018 voittajakolmikko
Talousguru 2018 voittajakolmikko
Lataa
Tuukka Tuomikoski on vuoden 2018 Talousguru
Tuukka Tuomikoski on vuoden 2018 Talousguru
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Finanssiala ry
Finanssiala ry
Itämerenkatu 11 - 13
00180 HELSINKI

020 793 4200http://www.finanssiala.fi

Finanssiala ry (FA) edustaa Suomessa toimivia pankkeja, henki-, työeläke- ja vahinkovakuutusyhtiöitä, rahasto- ja rahoitusyhtiöitä sekä arvopaperivälittäjiä. Rakennamme jäsenillemme toimintaympäristöä, jossa ne voivat liiketoiminnallaan lisätä suomalaista hyvinvointia.

Finanssiala - Uudistuvan alan ääni

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Finanssiala ry

Pankkibarometri: Yritysten lainankysyntä jatkuu vilkkaana16.3.2018 06:30Tiedote

Finanssiala ry:n tuore Pankkibarometri ennakoi, että keväästä on tulossa vilkas pankkien lainatiskeillä. Pankinjohtajat arvioivat yritysten luotonkysynnän olevan selvässä kasvussa viime vuoteen nähden. Lainaa haetaan nyt erityisesti investointeja varten, mikä on erittäin positiivinen merkki talouskasvun jatkuvuuden kannalta. Myös kotitalouksien luotonkysynnän arvioidaan olevan selvästi viime vuotta vahvempaa. Barometrikysely I/2018 tehtiin helmi-maaliskuun vaihteessa.

Lakiuudistus tekisi suomalaisrahastoista entistäkin paremman vientituotteen15.3.2018 13:33Tiedote

Ehdotus uudeksi rahastolaiksi toisi suomalaisia sijoitusrahastoja samalle viivalle eurooppalaisten kilpakumppanien kanssa. Valtiovarainministeriön työryhmä muuttaisi muun muassa yhtiöiden hallitusten kokoonpanoja ja laskisi osuudenomistajien vähimmäismäärää. Ehdotukset mahdollistaisivat rahastojen entistä selkeämmän ja kustannustehokkaamman toiminnan ja olisivat myös sijoittajien etu.

Konstit on monet talousosaamisessa – kouluyhteistyötä, vanhusten digitaitoja ja videosketsejä14.3.2018 07:57Tiedote

Suomalainen finanssiala edistää talousosaamista lukuisin eri keinoin. Alan yrityksillä on useita eri projekteja, joilla kansalaisten talousosaamista lisätään – tarkoituksena on tehdä ihmisistä osaavampia rahan käyttäjiä, jotka myös varautuvat riskeihin fiksusti. Meneillään oleva eurooppalaisen talousosaamisen viikko kerää erilaisia talousosaamistoimia kokoon.

Rahoitusalan uudet lakot eivät edistä sovun syntymistä12.3.2018 06:00Tiedote

Rahoitusalan sovintoesityksen helmikuun alussa hylänneet Ammattiliitto Pro ja Ammattiliitto Nousu ilmoittivat sunnuntaina 11.3. uusista lakoista rahoitusalalla. Työnantajia edustavat Finanssiala ry (FA) ja Palvelualojen työnantajat Palta pitävät uusia lakkoilmoituksia harmillisina. Uudet lakot hidastavat prosessia entisestään ja viivästyttävät alan koko henkilöstön palkankorotusten voimaantuloa. Tilanne on valitettava kaikkien kannalta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme