Uusi tiedejulkaisu Satasarvi tarjoaa kaivatun foorumin kansanmusiikin tutkimukselle

Jaa

Satasarvi – Kansanmusiikin tutkimuksen aikakauskirja tarjoaa foorumin kansanmusiikin tutkimukselle sen laajimmassa merkityksessä. Uuden julkaisun tavoitteena on edistää kansanmusiikin tutkimusta ja siitä käytävää keskustelua Suomessa ja kansainvälisesti sekä erityisesti nostaa esiin tutkivan muusikon näkökulmaa. Satasarven ensimmäinen numero julkaistaan 21. joulukuuta. Jatkossa se ilmestyy vuosittain sekä verkkoversiona että painettuna kirjana. Satasarvea julkaisee Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kansanmusiikin aineryhmä.

Satasarvi julkaisee tieteellisiä artikkeleita sekä katsauksia, puheenvuoroja, arvosteluita, raportteja ja valmistuvien tohtorien lektioita. Kansanmusiikin tutkimus ymmärretään uudessa julkaisussa laajasti. Satasarvi julkaiseekin mielellään esimerkiksi kansantanssin tai kansansoittimien tutkimusta ja muiden historialliseen ja nykypäivän kansanmusiikkiin läheisesti liittyvien ilmiöiden ja alojen tutkimusta. Kansanmusiikin pedagogiikkaa käsittelevät tekstit, alan opettajien ja opiskelijoiden puheenvuorot, tapaustutkimukset ja taiteellisen tutkimuksen artikkelit ovat tervetulleita. Artikkeleita julkaistaan suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.  

”Kansanmusiikin tutkimus on parhaillaan kehittymässä voimakkaasti kansainvälisesti. Sibelius-Akatemian kansanmusiikin aineryhmä on ollut aktiivisesti mukana mahdollistamassa kehitystä muun muassa järjestämällä symposiumeja ja konferensseja yhteistyössä kotimaisten ja kansainvälisten partnereiden kanssa. Aineryhmällä on MuTri-tohtorikoulussa omia tohtorikoulutettavia tällä hetkellä 18 opiskelijaa, ja valmistuneita tohtoreita on 28. On hienoa, että pystymme Satasarven myötä tarjoamaan kansanmusiikin tutkimukselle viimein oman julkaisufoorumin”, toteaa julkaisun päätoimittaja, Sibelius-Akatemian kansanmusiikin professori Kristiina Ilmonen.

Satasarven ensimmäinen numero sisältää kahdeksan artikkelia Kansanmusiikintutkijoiden symposiumissa vuosina 2015-2016 esitelmöineiltä tutkijoilta. Symposium on Sibelius-Akatemian kansanmusiikin aineryhmän yhdessä Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran kanssa säännöllisesti järjestämä tapahtuma.

Ensimmäinen Satasarvi ilmestyy Etnonet-verkkoalustalla 21.12.2020. Etnonet on Sibelius-Akatemian kansanmusiikin aineryhmän verkkosivusto, joka julkaisee aineryhmän opettajien, opiskelijoiden, taiteilijoiden ja tutkijoiden tuotantoa, muun muassa tutkimusta, opinnäytteitä ja opetusmateriaaleja.

 

Lisätietoja:

Kristiina Ilmonen
Kansanmusiikin professori
Taideyliopiston Sibelius-Akatemia
kristiina.ilmonen@uniarts.fi
puh. 050 526 2020

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Taideyliopisto
Taideyliopisto
PL 1
00097 Helsinki

Taideyliopisto tarjoaa ylintä musiikin, kuvataiteen, teatterin ja tanssin koulutusta Suomessa. Taideyliopisto on taidealojen koulutuksen ja tutkimuksen kansainvälinen suunnannäyttäjä, joka vahvistaa taidetta yhteiskuntaa uudistavana voimana. Vuonna 2013 perustetun Taideyliopiston muodostavat Kuvataideakatemia, Sibelius-Akatemia ja Teatterikorkeakoulu.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Taideyliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme