Like Kustannus

Uusi tietokirja ristiretkistä vie henkeäsalpaavalle matkalle uskonnon, politiikan ja ihmisyyden ytimeen

Jaa

Tietokirjailija Aleksi Peura (FM) kuljettaa uutuuskirjassaan Uskon ritarit lukijan henkeäsalpaavalle matkalle ristiretkien alkulähteille.

Uskon ritarit -uutuuskirja perehdyttää keskiaikaisten sotaretkien tapahtumiin ja taustoihin, mutta todellisuudessa siinä puhutaan suuremmista asioista – viholliskuvista, uskonnollisesta sodankäynnistä, ihmisluonnosta ja nykypäivän koventuneesta vastakkainasettelusta. Teoksessa yhdistyvät koukuttavasti Aleksi Peuran syvä asiantuntemus sekä hänen kevyt, viihdyttävä ja vitsikäs kirjoitustyylinsä.   

“Ristiretkillä on väliä, koska niitä vasten voimme peilata yleisinhimillistä taipumustamme jakaa maailma Meihin ja Niihin. Yksi nykymaailman suurista ja kuvitelluista vastakkainasetteluista on islamin ja kristillisen kulttuuripiirien välillä – niiden sivilisaatioklikkien, joita tavallisesti kutsutaan ”idäksi” ja ”länneksi”, Peura toteaa.  

Kirja on paitsi katsaus historiaan, myös matkakirja. Aleksi Peura lähtee itsekin matkalle Jerusalemiin ristiretkeläisten jalanjäljissä, ja kuljettaa lukijaa taitavasti mukanaan kristinuskon pyhimpiin paikkoihin ja muinaisten seinäkaiverrusten ääreen. 

Aleksi Peura (s. 1990) on helsinkiläinen tietokirjailija, toimittaja ja bibliofiili. Aleksin olkalaukusta löytyy usein puolentusinaa teosta keskiajan kirkkohistoriasta, yhteiskunnallisista ongelmakohdista tai fantasiamaailmojen valtapolitiikasta. Hän on aiemmin kirjoittanut teoksen Jumalan viholliset – Euroopan noitavainojen historiaa (Like, 2018). 

 

Teos ilmestyy painettuna, e-kirjana sekä Jukka Pitkäsen lukemana äänikirjana.  

 

Kirja on arvostelu- ja käsittelyvapaa 10.8.2021 

Painetut ja sähköiset arvostelukappaleet: arvostelukappaleet@like.fi  

PDF-vedokset ja kirjailijan haastattelupyynnöt: adele.couavoux@otava.fi  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Lataa
Aleksi Peura. Kuva: Toni Härkönen.
Aleksi Peura. Kuva: Toni Härkönen.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Like Kustannus
Like Kustannus
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

09 1566 1http://www.like.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Like Kustannus

Finlandia-ehdokkaan uutuusromaani sukeltaa sosiaalisen median pimeälle puolelle – #Syyllinen kuvaa arjen muuttumista painajaiseksi7.9.2021 09:50:00 EEST | Tiedote

Hanna-Riikka Kuisman #Syyllinen on psykologinen trilleri, joka kääntää murhamysteerin asetelman toisin päin: teko ja syyllinen ovat selvillä, mutta kuka kuolee? Kerrostalo-romaanistaan Finlandia-ehdokkuuden saanut Kuisma tarkastelee nyt sosiaalisen median kulisseja ja sitä, mitä nykyihmisestä jää jäljelle, kun ne murtuvat.

Ei mitään pikku naisia -uutuuskirja on hersyvä ja samalla raadollinen tositarina pienyrittäjän ahdingosta ja inspiroivien naisten voimasta30.8.2021 08:27:00 EEST | Tiedote

Oli marraskuu ja Kikka Sepän viisikymmentävuotisjuhlat kolkuttelivat ovella. Pukeutumisneuvojamestari oli kuvitellut yrittäjyyden tuovan mukaansa mainetta ja menestystä, mutta pienyrittäjän todellisuus olikin köyhyysrajan alapuolella värjöttelemistä löyhä hirttosilmukka kaulassaan, silpputuloja, asumistukea, tyhjiä päiviä ja hirveää ahdinkoa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme