Business Wire

Uusi tutkimus Owl Labsilta: Joustamattomat työnantajat menettävät työntekijöitä

Jaa

Yhteistyötä tukevia ratkaisuja tarjoavan tekniikkayrityksen Owl Labsin uuteen The State of Hybrid Work Report 2022 -tutkimukseen osallistui 2 000 vastaajaa Pohjoismaissa, mukaan lukien 500 Suomessa. Tutkimuksen mukaan lähes puolet (46 %) suomalaisista työntekijöistä on vaihtanut työpaikkaa viimeksi kuluneen kahden vuoden aikana ja niistä, jotka eivät ole vaihtaneet työpaikkaa, 15 % etsii aktiivisesti uusia työmahdollisuuksia vuoden 2022 aikana. Viimeksi kuluneen kahden vuoden aikana työntekijät ympäri maailmaa ovat saaneet mukautua uudenlaiseen elämäntapaan ilman kiinteää työskentelypaikkaa. He odottavat nyt työntekoon joustavuutta sekä ajan että paikan osalta. Työnantajien täytyy mukautua työntekijöiden toiveisiin työntekijöiden säilyttämiseksi ja uusien huippulahjakkuuksien houkuttelemiseksi. Työsuhteisiin liittyviä ehtoja ja toimintatapoja on mukautettava, työntekijöille on tarjottava parempia etuja ja joustavaa työntekoa – muussa tapauksessa henkilöstökulut voivat nousta merkittävästi ja kasvu pysähtyä.

Joustavaa hybridityötä

Nykyisessä työilmapiirissä ei ole enää juurikaan perinteisiä ”yhdeksästä viiteen”-töitä. Uusi normaali merkitsee luistavaa työaikaa tai muunlaista joustoa, jonka hyväksyvät sekä työnantajat että työntekijät. Työnteon aikaa, paikkaa ja tapaa pidetään asiana, josta työnantaja ja työntekijä sopivat yhdessä.

Yli kolmasosa (35 %) suomalaisista työntekijöistä kieltäytyisi työtarjouksesta, jos siihen ei sisältyisi joustavia työaikoja ja lähes kolmasosa (28 %) kieltäytyisi, jos työskentelypaikan osalta ei olisi joustoa. Neljäsosa (24 %) suomalaisista työntekijöistä kieltäytyisi työtarjouksesta, jos tuleva työnantaja vaatisi toimistolla työskentelyä. Työntekijät vaativat joustavuutta, eivätkä aio pysyä työpaikassaan (tai hyväksyä uutta), jos joustoa ei ole.

Kaikkein houkuttelevimpia tulevan työnantajan tarjoamia etuja suomalaisten mielestä olisivat joustava työaika (35 %), rajattomat lomamahdollisuudet siinä määrin kuin se on mahdollista (23 %), nelipäiväinen työviikko (21 %) ja työskentelypaikan joustavuus (17 %).

Tutkimuksen mukaan ihanteellinen tasapaino työskentelypaikan osalta olisi kolme päivää toimistolla ja kaksi päivää etänä.

Lähes puolet vastaajista uskoo, että toimistolla työskentelevät saavat etuja etätyöntekijöihin verrattuna

Hybridityöhön on siirrytty nopeasti ja monet yrittävät edelleen saada selvyyttä siihen, miten hybridityö toimii parhaiten käytännössä. Siksi monet ovat edelleen huolissaan siitä, että etätyönteko voi johtaa työmahdollisuuksien tai muiden etujen menettämiseen. Hybridityö vaatii, että työnantaja kartoittaa tarkasti käytössä olevat toimintaperiaatteet, työntekijöiden koulutuksen, toimiston tekniikan ja yrityskulttuurin, jotta voidaan mukautua työtiimin hajautettuun toimintaan.

● Pohjoismaisista työntekijöistä 47 % uskoo, että joitakin työntekijöitä suositaan sen perusteella, miten ja missä he työskentelevät.

● 54 % pohjoismaisista työntekijöistä uskoo, että työnantajilla on vahvempi luottamus kokoaikaisesti toimistossa työskenteleviin työntekijöihin kuin hybridi- tai etätyötä tekeviin.

● Kolmasosa (32 %) pohjoismaisista toimistotyöntekijöistä on sitä mieltä, että etätyötä tekevien kollegojen kanssa on vaikeampi luoda hyvin toimivaa työsuhdetta.

Owl Labsin toimitusjohtaja Frank Weishaupt sanoo: "Olemme nyt tulossa uuteen työskentelytapojen vaiheeseen ja on selvää, että työnantajien ympäri Eurooppaa on tarjottava työntekijöilleen joustavuutta paikan, ajan ja työskentelytapojen suhteen voidakseen pitää työntekijät sitoutuneina ja tyytyväisinä. Kun työntekijöille annetaan enemmän valinnan varaa työnsä tekemisestä joustavasti, työnantajien on myös tiedostettava mahdolliset ennakkoluulonsa vähemmän aikaa toimistolla viettäviä työntekijöitä kohtaan.”

”Kaikki” vaihtoivat työpaikkaa vuosina 2020 ja 2021

Tutkimus kertoo myös, että työpaikkaa viimeksi kuluneen kahden vuoden aikana vaihtaneiden määrä on suuri neljässä Pohjoismaassa. Sekä Tanskassa että Suomessa lähes puolet, 47 % ja 46 % kyselyyn osallistuneista, kertoi vaihtaneensa työpaikkaa viimeksi kuluneen kahden vuoden aikana. Ruotsissa tulokset kertovat, että kaksi viidestä (40 %) on siirtynyt uusiin tehtäviin ja Norjassa lukema on 38 %.

Tutkimuksen tulokset osoittavat myös, että 16 % niistä työntekijöistä, jotka eivät ole vaihtaneet työpaikkaa viimeksi kuluneen kahden vuoden aikana, etsii aktiivisesti uusia työmahdollisuuksia vuonna 2022.

Tutkimuksen mukaan kolme tärkeintä syytä, joiden takia pohjoismaiset työntekijät ovat siirtyneet uusiin työtehtäviin vuoden aikana ovat parempi palkka (32 %), paremmat uramahdollisuudet (32 %) ja mieluisammat työtehtävät (26 %).

Frank Weishaupt jatkaa: ”Tutkimuksestamme ilmenee myös se, että työntekijät vaativat nykyään enemmän työnantajiltaan, kun on kyse yleisestä työssä viihtymisestä. Vahvojen ja joustavien henkilöstöetujen tarjoaminen on tärkeämpää kuin koskaan, kun ajatellaan huippulahjakkuuksien säilyttämistä yrityksen palveluksessa.”

Vuonna 2022 keskitytään henkilöstön säilyttämiseen ja huippukykyjen houkuttamiseen

Kun vuosina 2020–2021 monet työntekijät vaihtoivat työpaikkaa, vuoden 2022 tärkein haaste on huippuosaajien säilyttäminen. Työnantajat ovat joutuneet vahvistamaan strategioitaan työntekijöiden säilyttämiseksi. He ovat saaneet tarkastella kaikkia työsuhde-etuja, perehdytysprosessia ja koulutustarjontaa sekä uutta modernia tekniikkaa, joka helpottaa päivittäistä työntekoa.

Tärkeimmät edut, joilla pohjoismaiset työntekijät voidaan houkutella pysymään nykyisen työnantajansa palveluksessa, ovat tutkimuksen mukaan joustava työaika (34 %), nelipäiväinen työviikko (26 %), joustava työskentelypaikka (26 %) sekä sairausvakuutus (23 %).

Metaverse ja toimiston parempi tekniikka

Yli 59 % pohjoismaisista yritysjohtajista ja esimiehistä toivoo, että metaversestä tulee seuraava työpaikat mullistava tekniikka, mutta he eivät usko metaverseen liittyvien toiveiden täyttyvän hetkessä. Yritysten täytyy pohtia, miten työnteko muuttuu ja miten on mahdollista kehittyä jo nyt.

Tekniikalla on merkittävä rooli myös huippukykyjen säilyttämisessä. Siten monet yritykset haluavat luoda nykyaikaisempia ja osallistavampia työpaikkoja, joissa työntekijät viihtyvät. Vaikka toimiston metaverse voi vielä tuntua olevan kaukana, paremmat videoneuvottelutyökalut voivat olla ensimmäinen askel osallistavampaan hybridityöympäristöön.

● 36 % pohjoismaisista työntekijöistä on sitä mieltä, että videoneuvottelutekniikassa olisi parantamisen varaa

● 45 % pohjoismaisista toimistotyöntekijöistä uskoo, että metaverse voi parantaa joustavuutta ja hybridityöskentelyä

Frank Weishaupt sanoo lopuksi: “Tekniikalla on tärkeä osuus työpaikan yhdenvertaisuuden ja työntekijöiden sitouttamisen kannalta. Vaikka metaversen laajentuminen työkäyttöön viekin aikaa, videoneuvottelukokemuksen yksinkertaiset parannukset voivat vaikuttaa merkittävästi työntekijöiden yleiskuvaan työstään sekä työpaikan ryhmähenkeen ja kulttuuriin.”

Tutkimuksesta:

Tutkimuksen toteutti Vitreous World helmikuussa 2022 ja siihen haastateltiin 2000 yritysjohtajaa ja esimiestä Pohjoismaissa (Suomi 500, Ruotsi 500, Norja 500 ja Tanska 500).

Owl Labs

Owl Labs on tekniikkayritys, joka mullistaa maailman viestintätavat osallistavilla ja mukaansatempaavilla videoelämyksillä. Owl Labs haluaa vahvistaa hybridi- tai etätyötä käyttäviä yrityksiä palkitulla tekniikallaan ja nykyaikaisille yrityksille sopivilla tuotteillaan. Yrityksen lippulaivatuote, Meeting Owl Pro, sisältää Wi-Fi-aktivoidun 360 asteen kameran, mikrofonin ja kaiuttimen sekä patentoitua tekoälytekniikkaa, jonka ansiosta kamera tarkentaa automaattisesti puhuvaan henkilöön äänen ja visuaalisten signaalien perusteella. Meeting Owl Pro valittiin vuonna 2020 yhdeksi TIME-lehden sadasta parhaasta innovaatiosta. Owl Labs jatkaa hybridityöskentelyn puolesta puhumista vuosittaisen State of Remote Work -raporttinsa avulla. Tarkempia tietoja Owl Labsista: www.owllabs.eu.

Nähdäksesi tämän sisällön lähteestä cts.businesswire.com, anna hyväksyntä sivun yläosasta.

Contact information

Lisätietoja antaa:
Björn Dahlgren, Owl Labsin Pohjoismaiden PR-vastaava, Northern Link PR
bjorn@nlpr.se

Tietoja julkaisijasta

For more than 50 years, Business Wire has been the global leader in press release distribution and regulatory disclosure.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Business Wire

HCL and UNLEASH Partner to Develop Solutions for Aquatic Ecosystem Conservation20.5.2022 18:59:00 EEST | Press release

HCL Group and UNLEASH, a global innovation program for the UN Sustainable Development Goals (SDGs), announced a year-long collaboration to mobilize youth and develop innovative solutions to promote aquatic ecosystem conservation. These solutions will aim to tackle challenges from Source (mountains & glaciers) to Sink (oceans and seas) and their links to terrestrial ecosystems. This press release features multimedia. View the full release here: https://www.businesswire.com/news/home/20220520005178/en/ Nature and ocean conservation play a critical role in our survival. Terrestrial and aquatic ecosystems provide us with food, water, oxygen, energy, and medicines. They regulate our climate, provide pollination to crops, and reduce the impact of natural hazards. Despite the vital importance of our planet’s ecosystems, we are experiencing a human-caused deterioration of our natural habitats: human activity has altered almost 75% of the Earth’s terrestrial surface, squeezing wildlife and natu

PPG Showcases Innovations in Paints, Coatings, Specialty Materials That Enhance Sustainability, Efficiency, Mobility20.5.2022 15:00:00 EEST | Press release

PPG (NYSE:PPG) today showcased its latest innovations to media at its production and research and development (R&D) facility in Amsterdam. The event focused on advancements in three key areas – sustainability, efficiency and mobility – reflecting the company’s goals of helping customers lower costs, reduce their environmental footprint and support the global shift to electric vehicles (EVs). This press release features multimedia. View the full release here: https://www.businesswire.com/news/home/20220520005101/en/ PPG showcased its latest innovations to media at its production and research and development facility in Amsterdam on May 20. The event focused on advancements in three key areas – sustainability, efficiency and mobility – reflecting the company’s goals of helping customers lower costs, reduce their environmental footprint and support the global shift to electric vehicles. (Photo: Business Wire) Recent PPG innovations highlighted during the event include: PPG CORACHAR® batte

Ecopia AI Partners with Snap Inc. Subsidiary to Pilot 3D Map Content Integration20.5.2022 14:00:00 EEST | Press release

Ecopia AI announced today that it was selected by a Snap Inc. subsidiary to provide high-precision vector mapping data. This press release features multimedia. View the full release here: https://www.businesswire.com/news/home/20220520005091/en/ Sample of the 3D Vector Map of Buildings and Vegetation Generated by Ecopia AI Leveraging Airbus Imagery (Photo: Business Wire) Ecopia leverages advanced AI-based mapping systems to mine the most up-to-date commercially-available geospatial imagery, accessed through its global partner network, outputting high-precision vector maps. For this initiative, Ecopia turned to Airbus for access to their global premium 30-50cm high-resolution imagery database, which is serving as the input imagery for large-scale map content production. “Ecopia has proven their ability to deliver highly-accurate mapping data at a large-scale with unparalleled speed,” said Snap, Inc subsidiary spokesperson. “Ecopia’s mission is to digitize the world using AI, offering hi

B2Broker Announced Annual Payments for B2Core, MarksMan, and B2Trader Products20.5.2022 11:00:00 EEST | Press release

B2Broker is excited to announce that it now offers an annual payment option for the three core products: MarksMan, B2Core, and B2Trader. With the introduction of this new plan, customers will be provided with a discount and a simpler approach to planning their budget. This change will allow the company to streamline its finances and improve cash flow. The annual plan is already applicable to all three products. This press release features multimedia. View the full release here: https://www.businesswire.com/news/home/20220520005015/en/ B2Broker Announced Annual Payments for B2Core, MarksMan, and B2Trader Products (Graphic: Business Wire) MarksMan Whether you're a seasoned pro or just getting started in the world of digital assets, MarksMan is the perfect solution. With support for spot and perpetual futures liquidity, along with easy access to liquidity pools on major crypto exchanges, MarksMan has everything you need. There's no better time to test it out than now, with the basic packa

Harm Reduction Policies Key to Improve Europeans’ Health20.5.2022 07:00:00 EEST | Press release

Yesterday, the Platform for Better Preventive Healthcare organised a policy briefing “What are the next steps for the EU addictions policy”, hosted by Czech Member of the European Parliament (MEP) Radka Maxová (Socialists and Democrats). The briefing gathered healthcare experts and political stakeholders to discuss the Report of the Special Committee on Beating Cancer (BECA) adopted last February by the European Parliament. The discussion focused on the impact of COVID-19 on mental health and addictions management. Recent data shows that the pandemic led to an increase in addictive behaviours related to alcohol, gambling, tobacco and digital addictions among Europeans. Deferring to the best available scientific evidence, the BECA Report acknowledged the importance of harm reduction policies like the use of harm reduction products such as e-cigarettes. The panel discussion echoed the Report’s recommendations and Prof. Viktor Mravčík, Head of Science at the Institute of Rational Addictio

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme