Kangasalan kaupunki

Uusi ulkoilureitti Ojalan ja Lamminrahkan väliselle metsäalueelle on avattu

Jaa

Tampereen Atalan ja Kangasalan Aseman välinen uusi ulkoilureitti on nyt avattu ja otettu käyttöön. Vanha ulkoilureitti voimalinjan alla, Tampereen rajalta Kangasalan sähköasemalle on suljettu, koska Mossin puistokadun työmaa katkaisee sen. Jatkossa ulkoilijat voivat käyttää kuvan mukaista uutta reittiä.

Ojala-Lamminrahka- ulkoilureitin uusi linjaus kartalla.
Ojala-Lamminrahka- ulkoilureitin uusi linjaus kartalla.

Uudistettu ulkoilureitin linjaus on osa seudullista Tampereen ja Kangasalan välistä Kauppi-Kyötikkälä-Kirkkoharju-ulkoilureittiä, joka yhdistää toisiinsa Kangasalan ja Itä-Tampereen ulkoilu- ja latureitit. Reitti korvaa nykyisen, Lamminrahkan alueella voimalinjan alla kulkevan reitin, joka jää toistaiseksi pois käytöstä.

Uusi rakennettu ulkoilureitin linjaus on noin 2,2 km pitkä ja kulkee Kangasalan kaupungin mailla. Reitti mukailee luonnollisia maankorkeuksia, mutta reitillä on yksi ylikulkukäytävä (Hikipingonsilta), joka kulkee Ojala-Lamminrahkan pääkadun, Mossin puistokadun ylitse. Silta on puurakenteineen ja toimii samalla maamerkkinä Ojalan suunnasta Lamminrahkaan tultaessa.

Ulkoilureitti soveltuu esimerkiksi kesällä kävelyyn, juoksuun ja pyöräilyyn sekä talvella hiihtoon. Ulkoilureittiä ei ole tarkoitettu moottoriajoneuvoille. Uuden reitin myötä ulkoilureitin laatutaso paranee: reitillä mahtuu hiihtämään perinteistä kumpaankin suuntaan sekä hiihtämään vapaalla hiihtotavalla keskiosalla. Reitille tulee vuoden loppuun mennessä myös valaistus.

Reitti on Tampereen ja Kangasalan yhteishanke, jonka toteutuksesta on sovittu kaupunkien välisessä Ojala-Lamminrahkan toimeenpanosuunnitelmassa. Kaupungit ovat maksaneet reitin toteutuksen puoliksi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jari Järvinen, kaupunginpuutarhuri/ Kangasalan kaupunki
p. 050 550 9079, jari.jarvinen(at)kangasala.fi

Sanna Karppinen, Lamminrahkan projektipäällikkö/ Kangasalan kaupunki
p. 040 133 6329, sanna.karppinen(at)kangasala.fi

Mikko Vainiomäki, rakennuttaja/ Tampereen kaupunki
p. 040 801 6212, mikko.vainiomaki(at)tampere.fi

Kuvat

Ojala-Lamminrahka- ulkoilureitin uusi linjaus kartalla.
Ojala-Lamminrahka- ulkoilureitin uusi linjaus kartalla.
Lataa
Uusi Ojala-Lamminrahka- ulkoilureitti kuvattuna Kangasalan sähköasemalta länteen. Reitti on merkitty punaisella ympyrällä oheiseen karttaan.
Uusi Ojala-Lamminrahka- ulkoilureitti kuvattuna Kangasalan sähköasemalta länteen. Reitti on merkitty punaisella ympyrällä oheiseen karttaan.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kangasalan kaupunki
Kangasalan kaupunki
Kunnantie 1
36201 Kangasala

03 5655 3000http://www.kangasala.fi

Kangasala on hyvinvoiva, kasvava ja voimakkaasti kehittyvä yli 32 000 asukkaan kaupunki kauniissa harju- ja järvimaisemissa hyvien kulkuyhteyksien äärellä Tampereen naapurissa. Olemme palveleva, uudistuvan toimintakulttuurin ja sujuvan arjen kaupunki, joka tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet asumiseen, harrastamiseen, yrittämiseen ja työntekoon.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kangasalan kaupunki

Kasvava Kangasala investoi ja tähtää ylijäämäiseen talouteen uuden edessä14.10.2022 15:21:39 EEST | Tiedote

Vuoden 2023 talousarvion ja vuosien 2024-2025 taloussuunnitelman tekeminen on ollut vuosikymmenten suurimman julkishallinnon uudistuksen valmistelua: kaupungin talous liki puolittuu, kun siitä poistuu sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämiseen liittyvät tehtävät ja eurot. Tilalle tulee tiiviin ja vaikuttavan yhteistyön tekeminen Pirkanmaan hyvinvointialueen kanssa ja uudet hyvinvoinnin rakenteet kaupungissa.

Kangasalan viheralue- ja ulkoliikuntapaikkaohjelman asukaskyselyn tuloksia käytetään kehittämistoimenpiteiden suunnitteluun2.9.2022 12:26:12 EEST | Tiedote

Kesällä 2022 toteutettu asukaskysely keräsi runsaan määrän vastaajia ja arvokkaita kehittämisehdotuksia, joita käytetään pohjana tulevien vuosien investointien ohjaamisessa ja kehittämistoimenpiteiden suunnittelussa. Kangasalan viheralue- ja ulkoliikuntapaikkaohjelman luonnos asetetaan julkisesti nähtäville loka-marraskuun aikana, jolloin sitä on mahdollista kommentoida. Tavoitteena on, että ohjelma valmistuu joulukuussa 2022.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme