Pirkanmaan ELY-keskus

Uusi vesienhoitoverkosto käynnistyy eteläisellä Pirkanmaalla

Jaa
Pirkanmaan ELY-keskus on käynnistämässä uuden vesienhoitoverkoston toimintaa eteläisellä Pirkanmaalla. Ensimmäinen kokous on 9. marraskuuta. Tule mukaan ideoimaan verkoston toimintaa ja vaikuttamaan sen sisältöön!
Kesäistä maisemaa Pyhäjärveltä. Kuva: Kati Ojala
Kesäistä maisemaa Pyhäjärveltä. Kuva: Kati Ojala

Vesienhoitoverkoston ensimmäisen tapaaminen järjestetään etäyhteydellä tiistaina 9. marraskuuta klo 17–19.30. Mukaan ovat tervetulleita kaikki alueen vesien tilasta ja vesien kunnostamisesta kiinnostuneet - niin yhdistykset, järjestöt kuin alueen asukkaat ja mökkeilijätkin.

- Toivomme, että ihmiset lähtisivät matalalla kynnyksellä mukaan verkoston toimintaan. Vesien hoidossa kaikkien panos on tärkeä! kannustaa vesienhoidon suunnittelija Kati Ojala Pirkanmaan ELY-keskuksesta.

Hankealue on rajattu vesistöjen valuma-alueita noudatellen ja se ulottuu seitsemän kunnan alueelle: mukana on vesistöjä Lempäälän, Vesilahden, Akaan, Valkeakosken, Urjalan, Pirkkalan ja Nokian kunnista.

Ideoidaan toimintaa yhdessä

Ensimmäisessä tapaamisessa esitellään verkoston perustamisen taustoja, kerrotaan alueen vesien tilasta ja suunnitellaan verkoston toimintaa pienryhmissä työpajahengessä.

- Haluamme kysyä alueen asukkailta ja toimijoilta, mitä he toivoisivat verkostolta saavansa ja miten yhdessä voitaisiin parhaiten edistää vesienhoidon tavoitteiden toteutumista käytännössä. Verkoston toiminnasta kannattaa vinkata myös tutuille! Ojala sanoo.

Ilmoittautuminen 1.11. mennessä

Tapahtumaan ilmoittautuminen on käynnissä. Ilmoittautumisia pyydetään 1.11. mennessä.

Vesienhoitoverkoston tarkoituksena on löytää aktiivisia toimijoita, luoda uutta alueellista yhteistyötä eri toimijoiden välille sekä paikantaa uusia mahdollisia kunnostuskohteita.

Hankkeen tavoitteena on edistää Pirkanmaan vesienhoidon toimenpideohjelman tavoitteiden toteutumista alueella. Toimenpideohjelmat laaditaan kuusivuotiskausittain, ja uusi kausi on käynnistymässä ensi vuonna. Verkoston tarkoitus on myös tehostaa tietojen ja kokemusten vaihtoa eri toimijoiden välillä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Vesienhoidon asiantuntija Salla Taskinen, Pirkanmaan ELY-keskus, p. 0295 036 150
Vesienhoidon suunnittelija Kati Ojala, Pirkanmaan ELY-keskus, p. 0295 036 334

Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Kuvat

Kesäistä maisemaa Pyhäjärveltä. Kuva: Kati Ojala
Kesäistä maisemaa Pyhäjärveltä. Kuva: Kati Ojala
Lataa
Vesienhoitoverkoston hankealueen rajaus kartalla. Pyhäjärven pohjoisosa (viivoitettu alue) on rajattu pois, sillä pohjoisesta tulevat vedet eivät vaikuta eteläisen Pirkanmaan vesien laatuun.
Vesienhoitoverkoston hankealueen rajaus kartalla. Pyhäjärven pohjoisosa (viivoitettu alue) on rajattu pois, sillä pohjoisesta tulevat vedet eivät vaikuta eteläisen Pirkanmaan vesien laatuun.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan ELY-keskus
Pirkanmaan ELY-keskus
Yliopistonkatu 38, PL 297
33101 Tampere

https://www.ely-keskus.fi/pirkanmaa

Huolehdimme sujuvasta arjesta; teiden rakentamisesta ja niiden kunnosta, ympäristön tilasta ja suojelusta sekä yritysten tukemisesta. Maakunnan kehittäjänä ja rahoituksen myöntäjänä teemme ELY-keskuksessa päivittäin työtä kestävän tulevaisuuden ja Pirkanmaan parhaaksi. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme