Tampereen ammattikorkeakoulu

Uusia ideoita Tapparan ottelutapahtumaan – tuloksia esitellään 11.10.2022 Nokia Arenalla

Jaa
Tappara ja TAMK sopivat tälle syksylle yhteistyöstä, minkä myötä ensimmäisen vuoden restonomiopiskelijoille tarjoutui mahdollisuus tutustua tamperelaisjoukkueen ottelutapahtumaan ja osallistua sen kehittämiseen. Toimeksiantona opiskelijat ovat toteuttaneet noin 100 haastattelua, 100 havainnointia sekä keränneet yleisöltä satoja ideoita ottelutapahtumakokemuksen parantamiseen. Yhteistyötä on tehty tässä mittakaavassa nyt ensimmäistä kertaa, ja asiakasymmärryksen avulla toimintaa ennen ottelutapahtumaa, sen aikana ja sen jälkeen voidaan parantaa pitkälläkin aikavälillä.
Yli 50 TAMKin restonomiopiskelijaa keräsi jääkiekko-ottelukävijöiden kokemuksia ja toiveita Nokia Arenalla syyskuussa. Tapparan toimeksiannosta tehdyn palvelumuotoiluprojektin tuloksia käytetään kävijäkokemuksen kehittämiseen.
Yli 50 TAMKin restonomiopiskelijaa keräsi jääkiekko-ottelukävijöiden kokemuksia ja toiveita Nokia Arenalla syyskuussa. Tapparan toimeksiannosta tehdyn palvelumuotoiluprojektin tuloksia käytetään kävijäkokemuksen kehittämiseen.

Yhteistyöprojekti huipentuu tiistaina 11.10. klo 10–12.30 Nokia Arenan Paidia-tilassa järjestettävään messutapahtumaan. Kymmenen opiskelijatiimiä esittelevät tuloksiaan Tapparan edustajille keskittyen viiden pääkohderyhmän tarpeisiin ja siihen, miten ottelutapahtuma voisi vieläkin paremmin luoda arvoa heille muun muassa markkinoinnin, oheispalveluiden, osallistamisen ja yhteisöllisyyden keinoin.

Viisi kohderyhmää suurennuslasin alla

Reilut viisikymmentä restonomiopiskelijaa on päässyt heti opintojensa alussa tositoimiin. He ovat keränneet asiakastietoa ja osallistaneet yleisöä näkemystensä jakamiseen Tapparan liigajoukkueen tämän kauden kolmessa ensimmäisessä kotiottelutapahtumassa Nokia Arenalla syyskuussa. Menetelminä on hyödynnetty henkilökohtaisia haastatteluja, havainnointia tapahtumassa sekä ideoiden keruuta muistilapuin.

Tappara on toimeksiannossaan rajannut tiedon tarpeensa viiteen kohderyhmään ottelutapahtumien kuluttajayleisöstä: lapsiperheet, kaveriporukat, kausikorttilaiset, satunnaiskävijät sekä ei otteluissa kävijät. Jokaiseen kohderyhmään on pureutunut kaksi opiskelijatiimiä. Se on tuonut huomattavasti lisää resursseja tunnistaa ja ottaa haltuun kyseisten asiakasryhmän näkökulmia, tarpeita, kipupisteitä ja hyötyjä.

– Yhteistyöprojekti on hieno esimerkki tilanteesta, jossa kaikki osapuolet voittavat. Tiimien ajallinen panos ja sopivat työkalut ja menetelmät tarjoavat Tapparalle käytännönläheisiä ja aitoja ratkaisuja asiakas edellä. Opiskelijoilla on myös sopivan tuore katse ottelutapahtuman kokemisen vaiheisiin – ennen, aikana ja jälkeen, ohjaavina opettajina toimineet lehtorit Tuija Ylä-Viteli ja Mika Kylänen TAMKista kertovat.

Odotukset korkealla

Ideointia on viety eteenpäin osallistamalla yleisöä kahden ottelutapahtuman puitteissa sekä kerran TAMKin pääkampuksella. Lisäksi opiskelijat ovat tehneet yhteisöllistä ideointia tiimien kesken luokassa opettajien fasilitoimana. Ideoinnin lähteinä on käytetty ensisijaisesti yleisön näkemyksiä siitä, mikä toimii ja mikä voisi toimia vieläkin paremmin. Saapuminen, poistuminen, jälkipeleihin jääminen sekä markkinointi ovat myös tulleet esille tärkeinä kehittämisen kohteina. Lisäksi opiskelijatiimit ovat pohtineet sitä, miten Tapparan ottelutapahtuma voisi olla paitsi sujuvampi ja helpommin lähestyttävä myös mennä vieläkin enemmän tunteisiin ja vahvistaa merkityksellisyyttä kohderyhmissään.

– Odotamme projektin tuloksia kovasti, sillä ottelukävijöiden mielipiteet ja näkemykset ovat tärkeässä roolissa sen suhteen, mihin suuntaan ottelutapahtumaa lähdetään kehittämään. Haluamme, että Tapparan ottelutapahtuma on Suomen paras ja tämän tavoitteen saavuttamisen arvioi nimenomaan paikan päälle saapuva yleisö, kehitys- ja tapahtumajohtaja Aki Hautamäki Tapparasta paaluttaa.

Yhteistyöprojektin lopuksi Tappara ja TAMKin palveluliiketoiminnan restonomikoulutus keskustelevat vielä projektin tuloksista ja annista sekä mahdollisista jatkotoimenpiteistä. Lähtökohdat yhteistyön jatkumiselle ovat hyvät.

– Yhteistyö on sujunut todella hyvin, ja se on ollut puolin ja toisin helppoa, osapuolet toteavat yhdellä suulla.

Lisätietoja:

Lehtori Mika Kylänen, mika.kylanen@tuni.fi, 050 465 6477
Kehitys- ja tapahtumajohtaja Aki Hautamäki, aki.hautamaki@tappara.fi, 044 785 0204

Avainsanat

Kuvat

Yli 50 TAMKin restonomiopiskelijaa keräsi jääkiekko-ottelukävijöiden kokemuksia ja toiveita Nokia Arenalla syyskuussa. Tapparan toimeksiannosta tehdyn palvelumuotoiluprojektin tuloksia käytetään kävijäkokemuksen kehittämiseen.
Yli 50 TAMKin restonomiopiskelijaa keräsi jääkiekko-ottelukävijöiden kokemuksia ja toiveita Nokia Arenalla syyskuussa. Tapparan toimeksiannosta tehdyn palvelumuotoiluprojektin tuloksia käytetään kävijäkokemuksen kehittämiseen.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Tampereen ammattikorkeakoulu
Tampereen ammattikorkeakoulu
Kuntokatu 3
33520 TAMPERE

p. 0294 5222https://www.tuni.fi/tamk

Tampereen ammattikorkeakoulu on monialainen työelämäkorkeakoulu, joka vastaa työ- ja elinkeinoelämän muuttuviin osaamistarpeisiin tuottamalla parasta ammatillista korkeakoulutusta ja innovaatioita. Toimimme aktiivisessa yhteistyössä korkeakouluyhteisön ja työelämän kumppaneiden kanssa, kotimaisissa ja kansainvälisissä verkostoissa. Kärkiosaamisemme suuntautuu oppimisen edistämiseen, uusien teknologioiden hyödyntämiseen, ekologisiin innovaatioihin ja sosiokulttuurisiin haasteisiin. TAMKissa on yli 10 000 opiskelijaa ja vakituista henkilöstöä noin 700.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tampereen ammattikorkeakoulu

Varaudutaan viisaasti – valtakunnalliset AMK-päivät järjestettiin Tampereella 17.–18.4.19.4.2024 07:00:00 EEST | Tiedote

Ammattikorkeakoulujen suurin vuosittainen tapahtuma järjestettiin Tampere-talossa 17.–18.4.2024. Valtakunnallisten AMK-päivien järjestäjinä olivat Tampereen ammattikorkeakoulu (TAMK) ja Poliisiammattikorkeakoulu (Polamk) yhdessä ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry:n sekä STTK:n ja Akavan kanssa. Tapahtuman ajankohtainen teema oli Varaudutaan viisaasti.

Muuttuva yhteiskunta muovaa kuvataiteilijoiden työtä – uusi koulutushanke lisää alan arvostusta ja mahdollisuuksia parempaan toimeentuloon11.4.2024 10:16:32 EEST | Tiedote

Kuvataiteilijoiden sosiaalistaloudellinen asema on heikko ja taiteilijan työ on usein projektimuotoista. Teknologinen kehitys vaatii kuvataiteilijoilta uudistumiskykyä, sillä kuvataiteen uudenlaiset digitaaliset alustat ja tekoäly edellyttävät taiteilijoilta projektinhallinta- ja digitaitoja. Tampereen ammattikorkeakoulun, Lapin yliopiston ja Globe Art Point -yhdistyksen toteuttama Kuvataiteilijan uusi työ- ja ansaintakenttä (KUVATA) -hanke vastaa uudenlaisiin osaamistarpeisiin.

Opiskelijat tulevaisuuden tekijöinä: maakuntaroadshow tuo nuoret seutukaupunkeihin4.4.2024 10:11:18 EEST | Tiedote

Pienten kuntien haasteena on osaajapula ja koulutusmahdollisuuksien puute, mikä johtaa nuorten muuttoliikkeeseen isommille paikkakunnille. Tampereen ammattikorkeakoulun maakuntakorkeakoulun aluekehittäjät pyrkivät parantamaan pienten kuntien vetovoimaa, lisäämään työvoiman saatavuutta, edistämään yritysten kehitystä ja tarjoamaan nuorille jatkokoulutusmahdollisuuksia siten, että napanuora kotikuntaan ei pääsisi katkeamaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye