Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Uusia linja-autovuoroja käynnistyy reitillä Kalajoki-Oulainen-Haapavesi-Kärsämäki kesäkuussa 2023

Jaa
Kalajoki-Oulainen-Haapavesi-Kärsämäki-reitin linja-autovuoroihin tehdään muutoksia 5.6.2023 alkaen. Tuolloin käynnistyy uusia linja-autovuoroja, jotka ajetaan arkipäivisin koulujen loma-aikoina ja ympäri vuoden viikonloppuisin. Uudet vuorot parantavat yhteyksiä alueen kunnista etenkin Jyväskylän suuntaan. Samalla osa Kalajoen ja Oulaisten välisistä nykyisistä vuoroista lakkaa.

Uudet vuorot korvaavat tähän asti koulujen loma-aikoina ja lauantaisin ajetun Kalajoki-Oulainen-liikenteen sekä sunnuntaisin ajetun Kalajoki-Oulainen-Ylivieska-liikenteen. Vuoroissa on ollut vähän matkustajia, eivätkä vuorojen vaihtoyhteydet kaukoliikenteeseen ole olleet toimivia.

Uusilla vuoroilla luodaan vaihtoyhteyksiä valtatien 4 linja-autoliikenteeseen Kärsämäellä sekä parannetaan Pohjois-Pohjanmaan eteläosan poikittaista linja-autoliikennettä. Matka-ajat erityisesti Jyväskylän suuntaan lyhentyvät muutosten myötä. Lisäksi vuoroilla on vaihtoyhteyksiä valtatien 8 linja-autoliikenteeseen Kalajoella sekä junaliikenteeseen Oulaisissa. Vaikka osa nykyisistä vuoroista lakkaa, asiointimahdollisuus Merijärveltä Oulaisiin säilyy.

Vuorojen keskeisimpiä pysähdyspaikkoja ovat Kalajoen linja-autoasema, Merijärven keskuspysäkki, Oulaisten linja-autoasema, Haapaveden keskuspysäkki sekä Kärsämäen liikekeskus. Vaihtopaikkoina kaukoliikenteeseen ovat Kalajoella Shellin pysäkki, Oulaisissa linja-autoasema sekä Kärsämäellä Keskuskadun pysäkit.

Uudet vuorot ajetaan koulujen loma-aikoina maanantaista perjantaihin sekä ympäri vuoden lauantaisin ja sunnuntaisin. Sunnuntaivuorot ajetaan peräkkäisistä pyhäpäivistä vain viimeisenä, eikä yksittäisinä arkipyhinä.

Arkipäivisin koulujen loma-aikoina ja lauantaisin ajettavat vuorot

Vuoro Kalajoelta lähtee klo 12.25 ja saapuu Kärsämäelle klo 14.45. Kalajoelta lähdettäessä vuorolle voi vaihtaa Kokkolasta klo 12.20 saapuvalta linja-autolta. Matkan varrella Oulaisissa vuorolta on vaihtoyhteys Ouluun klo 13.25 lähtevään junaan. Kärsämäelle saavuttaessa vuorolta on vaihtoyhteys Ouluun ja Rovaniemelle klo 14.55 sekä Jyväskylään ja Helsinkiin klo 15.10 lähteviin linja-autoihin.

Vuoro Kärsämäeltä lähtee klo 15.15 ja saapuu Kalajoelle klo 17.15. Kärsämäeltä lähdettäessä vuorolle voi vaihtaa Jyväskylästä ja Helsingistä klo 14.55 sekä Oulusta klo 15.10 saapuvilta linja-autoilta. Matkan varrella Oulaisissa vuorolle on vaihtoyhteys Oulusta arkipäivisin klo 15.05 saapuvalta linja-autolta. Kalajoelle saavuttaessa vuorolta on vaihtoyhteys Ouluun klo 17.40 ja Kokkolaan klo 18.30 lähteviin linja-autoihin.

Sunnuntaisin ajettavat vuorot

Vuoro Kalajoelta lähtee klo 15.00 ja saapuu Kärsämäelle klo 17.00. Matkan varrella Oulaisissa vuorolta on vaihtoyhteys Helsinkiin klo 17.07 lähtevään junaan. Kärsämäelle saavuttaessa vuorolta on vaihtoyhteys Jyväskylään ja Helsinkiin klo 17.10 sekä Ouluun klo 17.55 lähteviin linja-autoihin.

Vuoro Kärsämäeltä lähtee klo 18.00 ja saapuu Kalajoelle klo 20.00. Kärsämäeltä lähdettäessä vuorolle voi vaihtaa Oulusta klo 17.10 sekä Jyväskylästä ja Helsingistä klo 17.55 saapuvilta linja-autoilta. Matkan varrella Oulaisissa vuorolle on vaihtoyhteys Helsingistä klo 18.45 saapuvalta junalta. Kalajoelle saavuttaessa vuorolta on vaihtoyhteys Ouluun klo 20.10 lähtevään linja-autoon.

Lipputuotteet ja aikataulut

Lipputuotteita reitillä Kalajoki-Oulainen-Haapavesi-Kärsämäki ajettaviin linja-autovuoroihin myydään verkossa ja linja-autoissa. Verkosta kertalippuja on saatavilla Matkahuollon aikatauluhausta sekä Reitit ja liput -mobiilisovelluksesta. Säännöllisesti matkustavan kannattaa hankkia Reitit ja liput -mobiilisovelluksesta sarjalippu, jolla matkustaminen on kertalippua halvempaa. Sarjalipun hinta perustuu matkan pituuteen. Linja-autoissa kertalippuja myydään käteisellä sekä yleisimmillä pankki- ja luottokorteilla. Vuorojen aikataulut ovat saatavilla Matkahuollon aikatauluhausta, reittioppaasta ja Reitit ja liput -mobiilisovelluksesta sekä Google Mapsista. Aikatauluja on saatavilla myös linja-autoista.

Lipputuotteita juniin sekä junien aikatauluja on saatavilla mm. VR:n verkkosivuilta. Lipputuotteita kaukoliikenteen linja-autoihin on saatavilla mm. Matkahuollon aikatauluhausta ja Reitit ja liput -mobiilisovelluksesta sekä mahdollisesti liikennöitsijöiden omista verkkokaupoista. Kaukoliikenteen linja-autojen aikatauluja on saatavilla lisäksi mm. Matkahuollon reittioppaasta ja liikennöitsijöiden verkkosivuilta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Asiakaspalautteet: Liikenteen asiakaspalvelu, www.palautevayla.fi/aspa tai p. 0295 020 600
Median yhteydenotot: Joukkoliikenneasiantuntija Johannes Miesmaa, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi, p. 0295 038 000

Kuvat

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Veteraanikatu 1
90130 Oulu

0295 038 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-pohjanmaa

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Matalasuhdanne kahlitsee Pohjois-Pohjanmaan elinkeinoja ja työllisyyttä - muutosta parempaan odotetaan ensi keväälle25.5.2023 09:31:09 EEST | Tiedote

Pohjois-Pohjanmaan aluetalous on kärsinyt kustannusnoususta ja heikentyneestä kysynnästä kuluvan talven aikana. Moni työnantaja on sopeutunut tilanteeseen vähentämällä työvoimaansa. Dramaattista muutosta heikompaan ei ole kuitenkaan toteutunut ja useilla toimialoilla tilanne on vakaa. Maakunnan eri seuduilla talouden ja työllisyyden odotetaan piristyvän ensi vuoden puolella. Nämä huomiot ilmenevät tuoreesta Alueelliset kehitysnäkymät -raportista, johon Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on koostanut maakuntaamme kuvaavan osuuden.

Pohjois-Pohjanmaalla työttömyys jatkaa kasvuaan24.5.2023 08:05:00 EEST | Tiedote

Pohjois-Pohjanmaalla oli huhtikuun lopussa 20 100 työtöntä työnhakijaa, mikä on 2 400 työtöntä enemmän kuin vuosi sitten. ELY-alueista työttömien työnhakijoiden määrä on noussut eniten Pohjois-Pohjanmaalla vuoden aikana (13 %). Lomautettujen määrä jatkoi nousua (2 100) ja kohdistui erityisesti kirvesmiehiin ja talonrakentajiin. Uusia avoimia työpaikkoja oli maakunnassa yhä vähemmän tarjolla. Huhtikuussa ilmoitettiin avoimeksi kaikkiaan 4 800 uutta työpaikkaa, mikä on 2 600 vähemmän vuoden takaiseen verrattuna.

Yleisötilaisuus Oijärven säännöstelystä12.5.2023 12:10:17 EEST | Tiedote

ELY-keskus järjestää yleisötilaisuuden Oijärven säännöstelystä 22.5.2023 klo 16:30 alkaen Sampolassa, Ojalantie 12, Oijärvi. Tilaisuudessa keskustellaan Oijärven säännöstelystä. Vesilain valvojan kehotuksen mukaan ELY-keskus tulee laatimaan Oijärvelle uuden säännöstelyohjeen vuoden 2023 aikana. Uudella säännöstelyohjeella on tarkoitus vähentää säännöstelystä aiheutuvia haittoja, kuten korkeaa kesäveden pintaa. Lisäksi tilaisuudessa esitellään kaksi käynnissä olevaa Oijärveen liittyvää hanketta: - Konsulttiyhtiöltä tilattu selvitystyö, jossa tutkitaan, voitaisiinko Oijärven säännöstelystä luopua korvaamalla nykyinen säännöstelypato pohjapadolla. - AMK-lopputyö, jonka tarkoituksena on tarkastaa Oijärven purkautumiskäyrä ja tarkistaa säännöstelyyn liittyvien rakenteiden korkeusasema. Tervetuloa tilaisuuteen!

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme