Espoon kaupunki - Esbo stad

Uusia tekojäitä aukeaa tänäkin talvena

Jaa

Tapion kentälle, Säterin kentälle ja Espoonlahden urheilupuistoon aukeaa talvella uudet tekojäät. Espoossa on tämän jälkeen jo kuusi tekojäätä.

Liikunta- ja nuorisolautakunta teki vuoden 2018 talousarviota ja vuosien 2018-2020 taloussuunnitelmaa koskevan esityksen kaupunginjohtajan talousarvioehdotuksen valmistelua varten. Lautakunnan vuoden 2018 kehyksen menojen loppusumma on 49 milj. euroa ja toimintatulotavoite 5,7 milj. euroa.

Lautakunta antoi lausunnon Tilapalvelut-liikelaitoksen investointiesityksestä. Lisäksi lautakunta päätti esittää, että Tilapalvelut-liikelaitos ottaa tulevaisuuden, ja erityisesti peruskoulujen, investoinneissa vallitsevaksi käytännöksi koulupihojen ja liikuntatilojen sisällyttämisen investointeihin.

Vuoden 2018 painopisteitä liikunta- ja nuorisopalveluissa on mm. matalan kynnyksen harrastusmahdollisuuksien kehittäminen, nuorten aikuisten ohjaamotalo, seura- ja järjestöyhteistyön syventäminen ja digitaalisen nuorisotyön kehittäminen.

Ulkoliikunta mahdollisuuksia lisätään ja lähiliikuntaan panostetaan. Painopistettä on leutojen talvien johdosta siirretty tekojääratoihin luonnonjäiden sijaan. Tekojäät ovat käytössä joulukuulta helmikuun loppuun, säiden salliessa pidemmänkin ajan.

Maksutonta liikuntaa koululaisille ja nuorille

Lasten ja nuorten maksuttomia Wau, Muuvi ja Jumppi -harrastuskerhoja monipuolistetaan uusilla lajeilla. Tällä hetkellä on tarjolla yli 120 maksutonta kerhoa. Uutena toimintana on U6-harrastusryhmät yhteistyössä espoolaisten urheiluseurojen kanssa. U6 -ryhmillä mahdollistetaan nuorille edullista tai maksutonta liikuntaa osana nuorten harrastustakuuta. Syksyllä 2018 aloitetaan urhea -toiminta yläkouluilla. Myös liikkuva koulu yhteistyöhön osallistutaan yhdessä koulujen kanssa. Kouluille osoitetaan tukea liikuntavälineiden hankinnassa.

Ohjaamotalo avasi ovensa

Nuorten aikuisten palvelukokonaisuus Ohjaamotalo on avannut ovensa Leppävaarassa ja Matinkylässä. Ohjaamotaloon 16-29-vuotias nuori voi saapua minkä tahansa asian takia ja hänet ohjataan oikeaan paikkaan.

Liikunta- ja nuorisolautakunnan jäsenet: http://www.espoo.fi/fi-FI/Espoon_kaupunki/Paatoksenteko/Lautakunnat_ja_johtokunnat/Liikunta_ja_nuorisolautakunta/Jasenet

Liikunta- ja nuorisolautakunnan esityslista: http://www.espoo.fi/fi-FI/Espoon_kaupunki/Paatoksenteko

Lisätietoja:

Liikunta- ja nuorisolautakunnan puheenjohtaja Heidi Luukkanen, puh 046 942 5235, heidi.luukkanen@espoo.fi

Liikunta- ja nuorisopalvelujen johtaja Martti Merra, puh 043 824 9586, martti.merra@espoo.fi

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

EMMA's autumn opens with strong contemporary artists: Outi Pieski, Alicja Kwade and Kate McIntosh15.8.2018 09:22Tiedote

EMMA – Espoo Museum of Modern Art opens its autumn season with a lineup of leading contemporary artists: Outi Pieski, Alicja Kwade and Kate McIntosh. Curated picks from the EMMA collection will simultenously feature in a series of changing temporary exhibitions. The 50th anniversary of the iconic Futuro House will culminate at the Wegee Exhibition Centre with the public debut of Plastic Heart, a sound installation by Mika Taanila opening on Friday, 17.8.2018.

EMMA inleder höstsäsongen med starka samtidskonstnärer: Outi Pieski, Alicja Kwade och Kate McIntosh 15.8.2018 08:51Tiedote

EMMA – Esbo moderna konstmuseums höstprogram lyfter fram ledande internationella samtidskonstnärer: Outi Pieski, Alicja Kwade och Kate McIntosh. Dessutom visas tillfälliga utställningar av verk ur museets samlingar. På Utställningscentret WeeGee kulminerar Futurohusets 50-årsjubileum fredagen den 17 augusti i Mika Taanilas ljudinstallation Platshjärta, gjord enkom till Futurohuset.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme