Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Uusia tiloja valmistuu ‒ alijäämästä kattamissuunnitelma

Jaa

Ensi vuoden aluksi Tays Keskussairaalassa otetaan käyttöön etupihan uudistamiseen sisältyvä D-rakennus, jossa on uudet tilat muun muassa synnyttäjille, tuki- ja liikuntaelinsairauksien hoidolle sekä verisuoni- ja toimenpideradiologian toiminnalle. Rakenteilla on myös verisairauksien ja kliinisen isotooppilääketieteen käyttöön tuleva F-rakennus Teiskontien puolelle. Heti vuoden alussa valmistuu myös kehitysvammahuollon terapiatilojen uudisrakennus Pitkäniemeen.

Sairaanhoitopiirin hallituksen maanantaina käsittelemästä ensi vuoden talousarviosta ja lähivuosien talous- ja toimintasuunnitelmasta käy ilmi niin ikään, että Tays Keskussairaalan vanhan osien remontointia on ryhdytty suunnittelemaan ja esisuunnitelma valmistuu vuoden 2020 kuluessa. Valtuusto päätti vuonna 2016 aikuispsykiatrian siirtämisestä Pitkäniemestä Tays Keskussairaalan alueelle. Rakentaminen alkaa ensi vuonna ja tilat valmistuvat vuonna 2023.

Tähtisairaala-yhteistyö etenee

Ensi vuoden painopisteissä näkyy myös valtakunnallisten uudistusten kädenjälki. Keskittämisasetuksen mukaisesti Pirkanmaan sairaanhoitopiiri vastaa nivelreuman ja muiden tulehduksellisten reumasairauksien diagnostiikan ja hoidon valtakunnallisesta suunnittelusta ja toiminnan yhteensovittamisesta. Palliatiivisen hoidon organisointia kehitetään ensi vuoden aikana sosiaali- ja terveysministeriön suositusten mukaisesti. Ensihoidossa valmistellaan vastaavasti ehdotus ensihoitopalveluiden tuotannon organisoinnista, joka tulee valtuuston käsiteltäväksi keväällä.

Kanta-Hämeen ja Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirien kanssa muodostettua Tähtisairaala-yhteistyötä viedään edelleen suunnitellusti eteenpäin. Yhteistyötä halutaan tiivistää yhteisen kehitysyhtiön kautta ja toisaalta Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirit selvittävät kliinisen palvelutuotannon yhteistyötä.

Sairaanhoitopiirin hallitus hyväksyi osaltaan Tays Alustayhtiön muuttamisen kehitysyhtiöksi maanantain kokouksessa. Kehitysyhtiö keskittyy ensisijaisesti hankintoja, opetusta ja koulutusta sekä asiakaspalvelun kehittämistä koskeviin kokonaisuuksiin.

Alijäämän kattamissuunnitelma valtuustoon

Sairaanhoitopiirin hallitus esittää valtuustolle osana taloussuunnitelmaa myös taseen alijäämän kattamissuunnitelmaa. Vuoden 2020 talousarvion tasapainottamiseksi esitetään palautettavaksi sairaanhoitopiirin hinnoittelu vuosina 2015-2018 tehtyjä hinnanalennuksia edeltävälle tasolle. Sairaanhoitopiiri palautti kuntien pyynnöstä vuosina 2017 ja 2018 kaikkiaan 30 miljoonaa euroa taseessa olleita aikaisempien vuosien ylijäämiä.

Vuoden 2018 tilinpäätöksen jälkeen Pirkanmaan sairaanhoitopiirin tase on 2,341 miljoonaa euroa alijäämäinen. Kuntalain 110 § mukaan taloussuunnitelman tulee olla tasapainossa tai ylijäämäinen. Myös kuntayhtymän taseeseen kertynyt alijäämä tulee kattaa enintään neljän vuoden kuluessa tilinpäätöksen vahvistamista seuraavan vuoden alusta lukien.

Osana alijäämän kattamissuunnitelmaa pyritään myös nostamaan tuottavuutta. Kahden prosentin tuottavuuden nostoon tähdätään kuluvan vuoden aikana käytyjen yhteistoimintaneuvottelujen avulla syntyneillä toimenpiteillä. Myös konserniyhteisöt velvoitetaan osaltaan osallistumaan sairaanhoitopiirin alijäämän kattamiseen.            

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Talousjohtaja Pasi Virtanen
puh. 040 7799002

Sairaanhoitopiirin johtaja Tarmo Martikainen
puh. 050 5584579

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Elämänaukio 2, PL 2000
33521 TAMPERE

03 311 611http://www.tays.fi

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tuottaa terveyttä lähes miljoonalle suomalaiselle Tays Keskussairaalassa, Tays Hatanpäällä, Tays Pitkäniemessä, Tays Sastamalassa ja Tays Valkeakoskella. Konserniimme kuuluvat myös Tekonivelsairaala Coxa Oy, Tays Sydänsairaala Oy ja Fimlab Laboratoriot Oy. Lisätietoja meistä tays.fi ja valinnanvapaus.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Verisairauksien keskus ja isotooppilääketiede uuteen F-rakennukseen syyskuussa8.9.2020 13:37:04 EESTTiedote

Taysin uuteen F-rakennukseen sijoittuvat kliininen isotooppilääketiede ja verisairauksien keskus. Isotooppilääketiede aloittaa uusissa tiloissa 15.9., verisairauksien vuodeosasto muuttaa 29.9. ja poliklinikat aukeavat 1.10.2020. Verisairauksien hoito sekä isotooppitutkimukset tehdään jatkossa uudessa F-rakennuksessa. Aiemmin toiminnot ovat olleet hajautettuna eri puolille sairaalaa. Uudet tilat sijoittuvat Kaupin kampukselle, ja rakennukseen kuljetaan Taysin pääsisäänkäynnin kautta. Uusien tilojen myötä myös palveluja ja laitteistoa on uudistettu. -Isotooppitutkimuksiin saadaan uusi PET-TT-laite, joka yhdistää radioaktiivisella merkkiaineella tehdyn kuvauksen ja tietokonetomografian yhteen ja samaan laitteeseen. Sitä käytetään pääasiassa syöpäpotilaiden kuvantamiseen, ja sen avulla syöpämuutokset voidaan havaita entistä varhaisemmassa vaiheessa, kertoo sairaalafyysikko Pasi Korkola. Yli puolet kaikista isotooppitutkimuksista tehdään syöpäpotilaille. Sydämen, munuaisten ja keuhkojen sai

Tutkimus: Poikkeusaikoinakin pitää turvata päivystyskirurgian saatavuus11.8.2020 11:20:25 EESTTiedote

Tampereen yliopistollisen sairaalan johtamassa tutkimuksessa selvitettiin, miten päivystykselliset leikkaustoimenpiteet muuttuivat kevään 2020 poikkeusaikana valmiuslakien käyttöönoton jälkeen. Tutkimuksessa selvisi, että poikkeusoloista huolimatta päivystysleikkauksien määrä ei juuri vähentynyt ja vakavissa tilanteissa hoitoon hakeuduttiin. Tutkimuksen tulokset on julkaistu British Journal of Surgery -tiedelehdessä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme