Suomen Ekonomit - Finlands Ekonomer

“Uusia työpaikkoja syntyy kasvuyrityksiin” – Suomen ekonomit esittää 10 keinoa kasvuyrittäjyyden edistämiseksi

Jaa

Kasvuyrityksillä on merkittävä työllistävä vaikutus Suomessa. Siksi Suomen Ekonomit tarjoaa kymmenen keinoa, joilla edistetään kasvuyrittäjyyttä ja siten luodaan korkean tuottavuuden työpaikkoja Suomen talouskasvun pohjaksi.

Suomen Ekonomit uskoo, että uuden kasvun mahdollisuudet ovat erityisesti kasvuyrityksissä. Globaalin finanssikriisin jälkeen vuosina 20082011 parisataa kasvuyritystä vastasi yhteensä 28 prosenttia kaikista yksityisen sektorin uusista työpaikoista.  

On syytä uskoa, että koronakriisin jälkeen merkittävä määrä uusia työpaikkoja syntyy jälleen kasvuyrityksiin. Siksi olemme halunneet lähteä ratkaisemaan kasvuyrittäjyyteen liittyviä haasteita”, sanoo Suomen Ekonomien puheenjohtaja Timo Saranpää.  

Uusia rahoitusväyliä löydettävä 

Yksi haasteista on rahoitus – etenkin kriisioloissa. Ratkaisuksi Ekonomit ehdottaa Suomessa olevan pääoman vapauttamista kasvuyrityksiin. Käytännössä se voisi tarkoittaa esimerkiksi kotimaisen säätiörahoituksen kanavointia startupeihin lainsäädäntöä helpottamalla. Tai helpottamalla edelleen listaamattomien osakeyhtiöiden henkilöstöanteja.  

Suomen Ekonomit teki jo viime keväänä työtä rahoitusväylien löytymiseksi.  

”Finanssikriisin vaikutusten aikana valtio ei tukenut kasvuyrityksiä kriisirahoituksella ulkomaisen pääoman poistuessa. Nyt koronakriisin aikana tehtiin toisin. Olimme mukana vaikuttamassa siihen, että Teollisuussijoitukseen kanavoitiin yhteensä 250 miljoonaa euroa rahoitusohjelmiin, jotka tekevät pääomasijoituksia startupeihin ja kasvuyrityksiin”, iloitsee Suomen Ekonomien erityisasiantuntija Ted Apter. 

Pelisääntöjä yritys- ja työelämään 

Raha ei ole ainoa kompastuskivi. Esimerkiksi pula osaajista, pitkittyneet lupaprosessit, TKI-toiminnan riittämättömyys ja yrittäjien jaksaminen askarruttavat.  

Haasteet ja ratkaisuehdotukset on koottu Suomen Ekonomien kasvuyrittäjyystavoitteiksi, jotka ohjaavat liiton vaikuttamistyötä. 

Yrittäjyys on monelle ekonomille jossain vaiheessa uraa realistinen vaihtoehtoHaluamme olla mukana luomassa pelisääntöjä, jotka toimivat kannustavasti yritys- ja työelämässä, joka monimuotoistuu nopeasti. Hyvin toimiva yritysekosysteemi on kuitenkin koko Suomen etu. Se luo työtä ja hyvinvointia meille kaikille”, Apter sanoo. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Timo Saranpää, puheenjohtaja, Suomen Ekonomit
timo.saranpaa@ekonomit.fi , p. +358505236005

Ted Apter, erityisasiantuntija, työmarkkina- ja yhteiskuntapolitiikka, Suomen Ekonomit
ted.apter@ekonomit.fi, p. +358400602439

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen Ekonomit - Finlands Ekonomer
Ratavartijankatu 2
00520 Helsinki

+358 (0) 20 129 9299http://www.ekonomit.fi

Suomen Ekonomit - Finlands Ekonomer ry

Olemme yli 50 000 vaikuttajan yhteisö, kauppatieteellisen yliopistotutkinnon suorittaneiden sekä alan opiskelijoiden palvelu- ja etujärjestö.

Olemme Akavan neljänneksi suurin jäsenjärjestö, liittomme muodostavat 25 ekonomiyhteisöä ja 14 opiskelijayhteisöä. Teemme vaikuttamistyötä hyvän työelämän ja kestävän yhteiskunnan puolesta. Autamme jäseniämme luomaan merkityksellisen elämän ja tavoittelemaan unelmiaan – vapauttamaan todellisen potentiaalinsa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Ekonomit - Finlands Ekonomer

Saako pomo etätyöläiset kukoistamaan vai kangerteleeko johtaminen? Suomen Ekonomit selvitti15.5.2020 15:46:11 EESTTiedote

Ekonomit antavat korona-ajan etäjohtamisesta arvosanan 7,3, kertoo Suomen Ekonomien tuore Jäsenpulssi-kysely. Etätyökonkarien tilanne on hyvä, mutta noin kolmannekselle etätyöhön siirtyminen on aiheuttanut harmitusta ja pulmatilanteita. Jos kaipaa sparrausta uralleen tai haluaa vaikka reflektoida omaa johtamistyyliään, apua voi saada oman ammattiliiton urapalveluista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme