Oulun yliopisto

Uusien opiskelijoiden todistusvalinnan tulokset valmistuneet Oulun yliopistossa

Jaa

Pääosa Oulun yliopiston uusista opiskelijoista on valittu ylioppilastutkintotodistusten perusteella. Todistusvalinnan tulokset ovat nähtävillä Oma Opintopolku -palvelussa. Ensisijaisiin hakukohteisiinsa valitut uudet opiskelijat ovat saaneet valinnasta viestin sähköpostiinsa.

Opiskelijoita Oulun yliopistossa
Opiskelijoita Oulun yliopistossa

Tämän kevään 2020 opiskelijavalinnassa kasvatettiin ylioppilastodistuksen perusteella valittavien uusien opiskelijoiden määrää kaikissa yliopistoissa opetus- ja kulttuuriministeriön aiemman linjauksen mukaisesti. Koronaviruspandemian aiheuttaman poikkeustilanteen takia todistusten perusteella valittavien määrää lisättiin lisäksi koulutusaloilla, joiden hakijamäärät ovat suurimmat, koska suurten valintakokeiden järjestäminen ei ollut mahdollista.

Todistusvalinnan painoarvoa lisättiin, koska lukiolaiset halutaan yliopistoihin aiempaa nopeammin.

Todistusvalinnan lisäksi Oulun yliopistoon valitaan opiskelijoita valintakokeiden ja avoimen väylän kautta. Yliopistoon on edelleen mahdollista päästä eri reittien kautta, kertonut Oulun yliopiston koulutusrehtori Helka-Liisa Hentilä aiemmin.

Oulun yliopiston koulutusaloilla 80 prosenttia aloituspaikoista täytetään todistusvalinnalla kauppatieteissä, kasvatusalalla ja tekniikan aloilla. 75 prosenttia aloituspaikoista todistusten perusteella täytetään lääketieteen ja hammaslääketieteen aloilla. 70 prosenttia täytetään biologiassa ja logopediassa. 60 prosenttia aloituspaikoista täytetään useimmilla humanistisilla aloilla.

Aloituspaikkoja Oulun yliopistossa on esimerkiksi kauppatieteissä 170, lääketieteessä 140 ja hammaslääketieteessä 50. Luokanopettajakoulutuksessa ja varhaiskasvatuksessa molemmissa aloituspaikkoja on 120. Hakijoita oli tänä keväänä yli 17 000.

Todistuksen perusteella tehtävät opiskelijavalinnat jatkuvat 3.8.2020 saakka, kun varasijoille nyt valitut voivat saada paikkoja sen mukaan, miten niitä nyt ensisijaisina valitut vastaanottavat. Esimerkkejä eri tavoista, joilla varasijalle valitut voivat saada opiskelupaikan, löytyy Opintopolku-palvelun sivulta kohdasta Valinnan tulokset.

Opiskelijavalinnat etenevät edelleen

Yliopistojen kevään opiskelijavalinnat ovat edelleen käynnissä valintakokeilla ja jatkuvat Oulun yliopistossa kaksivaiheisten valintakokeiden osalta 18.6.2020 saakka.

Edessä ovat mm. nämä valintakokeet:

28.5. Tekniikan alat (valtakunnallinen DIA-yhteisvalinta)

2.6. Kauppatieteet (valtakunnallinen yhteisvalinta)

4.6. Logopedia ja useat humanistiset alat

Oulun yliopiston hakukohteisiin on jo järjestetty mm. seuraavat valintakokeet:

15.5. Kasvatusalat (valtakunnallinen VAKAVA-koe)

19.5. Lääketieteelliset alat (valtakunnallinen yhteisvalinta)

22.5. Maantiede (valtakunnallinen yhteisvalinta)

Valintojen etenemistä voi seurata Omassa Opintopolussa. Tiedot päivittyvät hakukohteittain sitä mukaa, kun valinnat etenevät. Kaikkien opiskelijavalintojen tulokset valmistuvat 15.7. mennessä.

Koronapandemia toi yliopistojen valintajärjestelyihin muutoksia, kun Suomen yliopistot päättivät huhtikuussa luopua suurista valintakoetilaisuuksista. Osa kokeista päädyttiin järjestämään sähköisinä etäkokeina, ja myös valintaperusteisiin ja valintakiintiöihin tuli muutoksia.

Yhteyshenkilöt

Yhteyshenkilö: viestintäasiantuntija Tiina Pistokoski, Oulun yliopisto, puh. 040 7161 387, sähköposti: Tiina.Pistokoski@oulu.fi

Kuvat

Opiskelijoita Oulun yliopistossa
Opiskelijoita Oulun yliopistossa
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000http://www.oulu.fi/yliopisto/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Sukusiitos lyhentää varpusten elinikää ja poikasten määrää riippumatta lintuyhteisön koosta tai elinympäristöstä26.6.2020 07:30:00 EESTTiedote

Sukusiitos lyhentää erittäin voimakkaasti villien varpusten elinikää ja niiden aikuisikään selviävien poikasten määrää. Sukusiitoksen vaikutukset olivat samanlaisissa kaikissa lintuyhteisöissä riippumatta niiden erilaisista elinympäristöistä tai populaatioiden koosta, todettiin uudessa suomalais-norjalaisessa tutkimuksessa. Tulos on luonnonsuojelun kannalta merkittävä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme