Luonnonvarakeskus

Uusimmat hintatilastot kertovat maa-, metsä- ja kalatalouden hinnoista ja kannattavuudesta

Jaa

Luonnonvarasektorin laskusuhdanteinen hintakehitys ja erityisesti maatalouden heikko kannattavuus on puhuttanut paljon viime aikoina. Hintatilastojen tuore verkkojulkaisu kertoo, millainen tuotanto on yhä säilyttänyt kilpailukykynsä, ja mikä ala on syvimmin kriisin kourissa.

Tänä vuonna toista kertaa ilmestyvä hintatilastojen verkkojulkaisu sisältää monipuolisia hinta- ja kannattavuustietoja maa-, metsä- ja kalataloudesta. Se sisältää tuoreiden asiantuntija-analyysien lisäksi runsaasti tilastografiikkaa höystettynä aihealueeseen liittyvillä kuvilla ja infolaatikoilla. Kaikista osa-alueista on saatavissa myös lisätietoa Luonnonvarakeskuksen (Luke) verkkosivuilta, jonne julkaisun lomaan sijoitetut suorat linkit ohjaavat.

– Julkaisun maatalousosiosta löytyy tietoja tärkeimpien maataloustuotteiden tuottajahinnoista ja niiden viimeaikaisesta kehityksestä, pellon vuokrahinnoista ja maatalouden kannattavuudesta, kertoo yliaktuaari Irene Rosokivi Lukesta.

Metsäosiossa käsitellään yksityismetsistä ostetun teollisuus- ja energiapuun hintakehitystä, ja yksityismetsätalouden kannattavuutta. Kalataloudesta esille nostetaan kalan tuottajahinnat, sekä kalatalouden kannattavuus.

Yhteyshenkilöt

Yliaktuaari Irene Rosokivi, Luke, puh. 029 532 6870, etunimi.sukunimi@luke.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Luonnonvarakeskus
Luonnonvarakeskus
Viikinkaari 9
00790 Helsinki, Finland

0295 32 6000 / +358 295 32 6000http://www.luke.fi

Luonnonvarakeskus (Luke) on 1.1.2015 toimintansa aloittanut tutkimus- ja asiantuntijaorganisaatio, joka tekee työtä luonnonvarojen kestävän käytön ja biotalouden edistämiseksi. www.luke.fi www.luke.fi/en

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Luonnonvarakeskus

Uusi tiedotetilauksesi vuoden loppuun mennessä/ Förnya dina pressmeddelandeprenumerationer före årsskiftet20.12.2017 14:13Tiedote

Luonnonvarakeskus (Luke) vaihtaa vuoden 2018 alusta alkaen mediatiedotteiden lähetysjärjestelmää. Muutoksen yhteydessä pyydämme teitä uusimaan tiedotetilauksenne. Tiedotteita voi tilata aihealueittain tai halutessaan voi tilata myös kaikki Luken tiedotteet. Tilaa Luken tiedotteet lomakkeella >> -- Från och med början av 2018 skickas Naturresursinstitutets (Luke) pressmeddelanden från ett nytt system. I samma veva ber vi er att förnya era prenumerationer på Lukes pressmeddelanden. Lukes pressmeddelanden kan beställas enligt ämne eller man kan också prenumerera på alla Lukes pressmeddelanden. Fyll i blanketten och prenumerera på Lukes pressmeddelanden >>