Energiavirasto

Uusiutuvan energian tukikilpailutukseen 26 tarjousta

Jaa

Mediatiedote 4.1.2019. Energiavirasto sai 26 tarjousta uusiutuvan energian teknologianeutraaliin tarjouskilpailuun (preemiojärjestelmä). Kaikki tarjoukset ovat tuulivoimaa ja niiden yhteenlaskettu sähkön vuosituotanto on hieman yli 4 terawattituntia. Tarjouksia voidaan hyväksyä enintään 1,4 terawattitunnin edestä.

Tarjouskilpailussa sähkön tuottajat tekivät tarjouksia preemiosta ja sähkön vuosituotannon määrästä. Pienimmän preemion tarjonneet sähkön tuottajat menestyvät tarjouskilpailussa parhaiten. Energiavirasto on aloittanut tarjousten käsittelyn ja pyrkii ratkaisemaan tarjouskilpailun mahdollisimman pian.

Kukin preemiojärjestelmään hyväksytty sähkön tuottaja saa oman tarjouksensa mukaisen preemion (pay-as-bid). Sähkön tuottajalle maksettava tuki määräytyy preemion ja sähkön markkinahinnan perusteella. Sähkön kolmen kuukauden markkinahinnan keskiarvon ollessa enintään yhtä suuri kuin sähkön viitehinta (30€/MWh), tuki on preemion suuruinen. Markkinahinnan ylittäessä viitehinnan tuki muuttuu liukuvaksi. Tukea ei makseta, jos markkinahinta on vähintään viitehinnan ja tarjotun preemion summa.

Preemiojärjestelmään hyväksytylle voimalaitokselle maksetaan tukea toteutuneen sähkön tuotannon perusteella. Tukiaika on 12 vuotta. Edellytys tuen saamiselle on, että voimalaitos tuottaa sähköä kolmen vuoden sisällä tarjouskilpailun ratkaisun tiedoksisaannista.

Tarjouskäsittelyn aikana Energiavirasto ei tule luovuttamaan tietoja tarjousasiakirjoista tai niiden käsittelyä varten laadituista asiakirjoista.

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot:

Johtaja Pekka Ripatti
pekka.ripatti@energiavirasto.fi
puh. 029 5050 075

Kilpailutusasiantuntija Roland Magnusson
roland.magnusson@energiavirasto.fi
puh. 029 5050 111

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Energiavirasto
Energiavirasto
Lintulahdenkuja 4
00530 HELSINKI

029 5050 000http://www.energiavirasto.fi

Energiavirasto toimeenpanee suomalaista ja eurooppalaista energia- ja ilmastopolitiikkaa. Tehtävämme toteutamme valvomalla ja edistämällä energiamarkkinoiden toimintaa ja ilmastotavoitteiden toteutumista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Energiavirasto

Päästöoikeuden hinnannousu ohjaa uusiutuvan energian edistämistä22.1.2019 08:00:00 EETTiedote

Sähkön ja päästöoikeuksien hinnannousun taustalla vaikuttaa monien muiden tekijöiden ohella EU:n ja Suomen ilmastopolitiikka. Hinnannousun seurauksena uusiutuvan energian syöttötariffien tukitasot ovat romahtaneet. Syöttötariffijärjestelmään ei enää hyväksytä uusia voimaloita ja jatkossa tukien tulee perustua kilpailuun. Energiavirasto käsittelee parhaillaan uusiutuvan energian tarjouskilpailun tarjouksia.

Energiavirasto hakee energianeuvojia maakuntiin11.1.2019 14:47:19 EETTiedote

Mediatiedote 11.1.2019. Energiavirasto hakee alueellisen energianeuvonnan toteuttajia maakuntiin. Alueellisen energianeuvonnan tavoitteena on antaa puolueetonta tietoa energiatehokkuuden ja uusiutuvan energian lisäämiseen. Energianeuvonnalla pyritään sekä laajentamaan tietoutta energiatehokkuuden ja uusiutuvan energian lisäämisen keinoista että tuomaan energianeuvontaa helposti kohderyhmien - kuluttajien, kuntien ja pk-yrityksien - saataville kussakin maakunnassa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme