Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Uutelan luonnonhoidon toteutussuunnitelma nähtävillä

Jaa

Uutelaa kehitetään seuraavan kymmenvuotisjakson aikana hienovaraisesti ulkoilu- ja virkistysalueena. Suunnitelmaan voit tutustua 29.1.–11.2.2018 kaupungin verkkosivulla sekä Vuotalon aulassa. Kaupunkiympäristön asiantuntijat ovat tavattavissa 6. helmikuuta 2018 Vuotalon aulassa klo 17–19. Osoite on Mosaiikkitori 2.

Luonnonhoidon toteutussuunnitelma on valmistunut ja se on nähtävillä 29.1.–11.2.2018

Uutelan virkistysalue on osa Helsingin itäisintä vihersormea, Vuosaaren ulkoilupuistoa. Se on yksi Helsingin hienoimpia ulkoilualueita, jossa lähes rakentamattomat luonnonrannat ovat kaikkien käytössä. Uutelaa kehitetään seuraavan kymmenvuotisjakson aikana hienovaraisesti ulkoilu- ja virkistysalueena. Kaupunkiympäristölautakunta hyväksyi viime marraskuussa hoito- ja kehittämissuunnitelman alueelle, jonka laajuus on 145 hehtaaria.

Jotta suunnitelmat muuttuisivat käytännöksi on kaupunki laatinut Uutelaa varten luonnonhoidon toteutussuunnitelman vuosille 2018–2027.

Suunnitelluilla puuston hoitotoimilla ylläpidetään ja kehitetään puuston elinvoimaisuutta, kerroksellisuutta ja monilajisuutta. Maiseman hoidossa tärkeällä sijalla on mm. näkymien avaaminen ja säilyttäminen. Toimenpiteillä lisätään myös metsäluonnon monimuotoisuutta ja vaihtelevuutta pitämällä yllä mm. valoa vaativien kasvien ja eläimistön kasvuympäristöä. Näyttävimmät ja arvokkaimmat puuyksilöt ja pensasryhmät tuodaan lehtipuuvesakon seasta esiin.

Vanhoja maatalousympäristöön kuuluvia perinnebiotooppeja kuten niittyjä, hakamaita ja lehdesniittyjä palautetaan. Tutustu niittyjen hoidon työohjeeseen, linkki.

Toimenpiteitä ei tehdä luonnonsuojelualueille, arvokkaille kasvikohteille tai puustoltaan iäkkäille kohteille. Toimia vaille jäävät myös runsaslahopuustoiset kohteet ja pääosa rannoista.

Tutustu toteutussuunnitelmaan ja kerro mielipiteesi. Suunnitelmaan voit tutustua 29.1.–11.2.2018. Linkki

tai Vuotalon aulassa. Kaupunkiympäristön asiantuntijat ovat tavattavissa 6. helmikuuta 2018 Vuotalon aulassa klo 17–19. Osoite on Mosaiikkitori 2.

Uutelan hoito- ja kehittämissuunnitelma, linkki.

Uutelan luontokohteita voi tarkastella luontotietojärjestelmässä, linkki.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Antti Siuruainen, metsäsuunnittelija
p. 09 310 75252
Tuuli Ylikotila, luontoasiantuntija
p. 09 310 38540
sähköpostit: etunimi.sukunimi@hel.fi

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 2244, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 1691http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnitteluun, rakentamiseen, ylläpitoon ja valvontaan liittyvistä palveluista. Toimiala aloitti 1.6.2017, jolloin Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto, rakennusvirasto, rakennusvalvontavirasto, kiinteistövirasto, ympäristökeskus, asuntotuotantotoimisto ja Helsingin tukkutori yhdistivät toimintansa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme