Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Uutelan uuden koirakoulutuskentän rakentaminen käynnistyy

Jaa

Helsingin kaupunki rakentaa Uutelan alueelle koirakoulutuskentän. Kenttä sijoittuu Skatan tilan läheisyyteen, nykyisen koira-aitauksen viereen. Uutta koirakoulutuskenttää vuokrataan koiraharrastajille.

Uutelan kentällä vastataan uusien koulutuskenttien tarpeeseen. Kuva: Jenni Vidgren
Uutelan kentällä vastataan uusien koulutuskenttien tarpeeseen. Kuva: Jenni Vidgren

Rakennustyöt alkavat ensi viikolla ja ne kestävät vuoden loppuun saakka. Nykyistä koira-aitausta laajennetaan itään ja se jaetaan kahteen osaan. Pienempi osa osoitetaan koulutuskentäksi ja isompi alue toimii jatkossakin koira-aitauksena. 

Työmaa-alue merkitään työmaa-aidoilla ja sen ulkopuolista aluetta voi käyttää normaalisti. Olemassa oleva koira-aitaus rajataan myös aidoilla ja se säilyy rakentamisen aikana nykyisessä käytössä.  

Tulevan koirankoulutuskentän alue on nykyisin puoliavointa niittyä. Rakentaminen pohjautuu Uutelan hoito- ja kehittämissuunnitelmaan 2017–2026, jossa suunnittelualueelle on osoitettu koirankoulutuskenttä. 

Uusi varusteita koulutuskentälle ja koira-aitaukseen 

Uuden koulutuskentän koko on noin 1 800 m2. Nykyinen koira-aitaus on kooltaan 7400 m2 ja se pienenee hieman uuden kentän myötä. 

Uusi koulutuskenttä aidataan ja sinne sijoitetaan syväkeräysastia. Kentän pintamateriaaleina käytetään kivituhkaa ja nurmea. Kentän portin ulkopuolelle asennetaan pöytä-penkkiryhmä, hiekoitusastia ja ilmoitustaulu. Kentälle asennetaan valaistus, joka sammuu yöksi. Lisäksi kentän ulkopuolelle on varattu tila mahdolliselle koiraharrastajien kontille. Kentän alueelta poistetaan seitsemän puuta. Nykyisen koira-aitauksen portit uusitaan ja sinne sijoitetaan uusi syväkeräysastia.   

Uusi koirakoulutuskenttä lisää jossain määrinautoliikennettä alueella. Kulku koira-aitaukselle ja uudelle koirakoulutuskentälle tapahtuu nykyisiä ajoyhteyksiä pitkin. Autojen pysäköintiin käytetään olemassa olevaa paikoitusaluetta. 

Koiraharrastusseuroille omia käyttövuoroja 

Kaupunki vuokraa koulutuskenttää koiraharrastusseuroille. Seurat voivat hakea aikoja Helsingin kaupungin verkkosivuiltaja kenttää saa käyttää omalla varatulla vuorolla. Silloin kun kenttä ei ole varattuna seuroille se on vapaasti käytettävissä.Tavoitteena on, että varatut ajat näkyvät kentän vieressä olevalta ilmoitustaululta.  

Koulutuskentät tarjoavat koiraharrastajille turvalliset puitteet koirien kouluttamiseen.Uutelan kentällä vastataan uusien koulutuskenttien tarpeeseen. Aidatut alueet rajaavat toiminnan kentälle, jolloin muu ulkoilualue säästyy kulumiselta.  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Rakentaminen
Kimmo Varjokari, vastaava työnjohtaja
Helsingin kaupunki, Stara
puh. 09 31071275, kimmo.varjokari@hel.fi

Rakennuttaja
Sari Niinivirta- Mamonoff, projektipäällikkö
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
puh. 09 31028541, sari.niinivirta-mamonoff@hel.fi

Suunnittelu
Kaija Laine, projektinjohtaja
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
puh. 09 31038625, kaija.laine@hel.fi

Kuvat

Uutelan kentällä vastataan uusien koulutuskenttien tarpeeseen. Kuva: Jenni Vidgren
Uutelan kentällä vastataan uusien koulutuskenttien tarpeeseen. Kuva: Jenni Vidgren
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston päätöstiedote 6.10.20226.10.2022 18:44:59 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto kokoontui torstaina 6.10.2022. Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston seuraava kokous on torstaina 3.11.2022.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme